Arkadaşlar şimdiden söylüyorum alay eden yorum yapmasin arkadaşlar matematik bilgim çok zayif ve ben bunu geliştirmek istiyorum ilkokul bilgilerim yok olsa da zaten hepsini unuttum matematiği en bastan ilkokulda ki gibi 0 dan almak istiyorum her şeyi ince ayrintisina detaylisina kadar öğrenmek istiyorum bunun için ne yapmaliyim örneğin birinci sinif toplama - Çikarma gibisinden örnek vereyim teşekkürler.
Merhaba, sıfırdan matematik, adım adım matematik isimli kitaplar alarak başlayabilirsiniz. Tabii bu kitaplar CD'li olursa çok daha güzel olur. Yks sınavına bu sene mi yoksa seneye mi gireceksiniz, onu bilmiyorum ama adam akıllı 1 sene dolu dolu çalışmanızı öneririm.
Ben üniversite sınavına hazırlanırken 2 netle başlamıştım yani ikinci senemdi. Lise bitmişti ve mezuna kalmıştım. Dershaneye gidiyordum ama dershanenin bana pek katkısı olmadı aslında. Hep kendi çabamla bir şeyler yapmıştım. Bir soruyu yaparken doğru cevabı bulmak için karalama yapıp sildiğim çok olurdu.
Dediğim gibi 2 netle başlayıp dönem sonunda 18 neti zorlayacak duruma gelmiştim. Her şekilde halledersiniz yani yeter ki isteyin ve pes etmeyin. En temelden başlamayı istemek bile büyük bir gelişme bence sizin adınıza. Öte yandan YouTube'da yanlış hatırlamıyorsam Şenol Hoca diye biri vardı. Çok sevdirerek öğretiyor matematiği. Ben dilci olmama ve yıllardır matematik görmeme rağmen yeniden matematik çalışasım gelmişti sayesinde. Size de tavsiye derim. Başarılar diliyorum :)
İşlemden baslamak istiyorsan Antreman 1 var ordan başla. Ondan sonra bir üst seviye kitap daha al. Video izle antrenman çöz ve diğer kitaptaki soruları temizle. Kolay olacağından eğlenceli gelir ve çabuk ilerlersin. Yapamadığın sorular icin de video çözümlü kitaplar var piyasada zaten çözüm videolarını izlersin.
Kesinlikle videolardan yardım al kardeşim. Bildigim birkac matematikci var ama bilginin olmadigi konulari anlatiyor mu bilmiyorum (umut türkyılmaz, ilyas güneş) Karekök'ün matematiğim 0 kitapları var, bilmedigin konularla ilgili de unite olarak modüller alabilirsin (soru cozumu oluyor, benzer soruyu sana sorup yapman isteniyor). Bunun disinda konu anlatimli, soru cozumlu kitaplar ilk bas daha cok isine yarar, sonrasinda soru kitaplarina gecebilirsin. en son da denemelere. Sorun kalmasın diye bir uygulama var, yapamadigin sorulari attiginda cevap aliyorsun.
YouTube da videolari var en baştan 1. 2. Sınıf için oraları ztn basit öğrenirsin kolayca kendin video izle not tut kitap al antreman yap ilk başlarda kendini ztn hızlı geliştirirsin 6 7 8. Sınıf falan konularına gelince bir tık yavaşlar ama yine hızlı geçersin oraları. Elbette soru çözümü tekrar falan unutma düzenli yap
Hmm kpss ile hemen hemen aynı sayılır. Fatih örs hoca web'de var youtubede iyi anlatıyor bende ordan takip ediyorum. Tavsiye ederim basit ve anlaşılır anlatıyor ilk temelden alıyor biraz temelin olduğu için anlatım tarzı ve verdiği bilgiler güzel.