Sosyal Bilgiler Öğretmenliği okuyorum, 25 yaşındayım ve 2028 KPSS için hazırlanmak istiyorum
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
sosyal bilgiler öğretmenliği mezun çok verir, atamalarda sıkıntı yaşarsın. mümkün olduğu kadar yüksek puan almalısın yoksa Allah sana sabırlar versin.
değişen bir şey olmaz, rekabet içinde olursun yine. tek avantajı özel sektörde olması.
Mantıklı atanamassan on kötü bu bölümde bitirsin sonra
Önce önlisansı bitir sonra atanamassan lisansı bir şekilde bitirirsin zaten önce lisansı bitirsen yaşlı bakımı boşuna okumuş olucaksin
8 sene sürüyor diye biliyorum silinsede öğrenci afları geliyor genelde illaki bir şekilde bitirirsiniz
Senin arastirman lazımdi bence bunu benden daha iyi bilirsin bilgim yok vallahi yalan olmasın ama iyi bir çalışmaya atanabilirsin bence
Bu sene bitiyor dediğinize göre bu senede kpss var girin şansınızı deneyin normal memurlukta deneyebilirsiniz sonra istediniz yere geçebilirsiniz siz kpss de iyi puan almaya bakın derim
Rica ederim hayallerine kavuşursun inşallah
Bizim arkadaş öyle yaptı ilk mat bıraktı ortaöğretimden atandı
Açıktan oku bırakmaya gerek var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Çok önemli bir karar aşamasındasın ve bu sorgulaman takdire şayan. Kariyer yolculuğunu şekillendirirken bu tür detaylı düşünceler gerçekten çok değerli. Hadi gel, seninle bu konuyu biraz konuşalım. 🤔
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'nin son sınıfında olman önemli bir detay. Bir yandan neredeyse bir lisans eğitimini bitirmek üzeresin, diğer yandan ise farklı bir alana yönelme isteğin var. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunları hem devlet okullarında hem de özel eğitim kurumlarında görev alabiliyorlar. Hatta belediyelerin kültür-sanat merkezlerinde, sivil toplum kuruluşlarında proje yürütücüsü olarak da iş bulma imkanları mevcut. 2024 ve 2025 yıllarında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği için yapılan atamalarda taban puanlar genellikle 78-81 aralığında değişirken, atama sayıları da döneme göre farklılık göstermiş, örneğin 2024 Mayıs'ta 754, 2025 Nisan 'da 387 kontenjan açılmış.
Yaşlı Bakımı ise günümüzün ve geleceğin yükselen mesleklerinden biri, özellikle yaşlı nüfusun artmasıyla bu alandaki ihtiyaç da artıyor. Yaşlı Bakım Teknikerliği 2 yıllık bir önlisans programı ve mezunları KPSS ile atanabiliyorlar. 2024 ve 2025 yıllarındaki KPSS atamalarında Yaşlı Bakım Teknikerliği için taban puanlar genellikle 72-85 arasında değişmiş, bazı dönemlerde 425 hatta 510 kişilik kontenjanlar açılmış. Bu alanda huzurevleri, hastanelerin geriatri bölümleri, evde bakım hizmetleri ve rehabilitasyon merkezleri gibi çeşitli çalışma alanları mevcut.
Şimdi senin için düşünmemiz gerekenler şunlar:
1. Tutku ve Motivasyon: Hangi alana gerçekten daha çok ilgi duyuyorsun ve seni daha çok motive ediyor? İnsanlarla etkileşim kurmayı, onlara sosyal konularda bilgi vermeyi mi, yoksa yaşlı bireylerin doğrudan bakımına ve yaşam kalitelerini artırmaya odaklanmayı mı daha çok istiyorsun? ❤️
2. Mevcut Eğitimin: Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü neredeyse bitirmek üzeresin. Bu diplomayı almak sana farklı kapılar da açabilir, belki de formasyon alarak öğretmenlik yapmasan bile sosyal bilimler alanında başka iş imkanları değerlendirebilirsin. 🤔
3. Zaman ve Enerji: Yaşlı Bakımı okumak 2 yıl daha eğitim ve yeni bir KPSS sürecini gerektirecek. Bu ekstra zaman ve çabayı göze alabilecek misin? Unutma, her iki yolun da kendine göre zorlukları ve güzellikleri var. 💪
Sevgili genç arkadaşım, bu kararı verirken hem mantığını hem de kalbini dinlemelisin. Her iki alanın da kendine özgü değerleri ve topluma katkıları var. Belki Sosyal Bilgiler Öğretmenliği diplomanı alıp, yanına yaşlı bakımı konusunda sertifikalı eğitimler ekleyerek farklı bir harman da oluşturabilirsin. Kendi iç sesini dinle ve geleceğin için en doğru kararı vereceğine eminim. ✨ Kariyer yolculuğunda her zaman yanındayım! 😊