Şu an özel bir üniversitede kayıtlıyım ama özelde okumak istemiyorum yeni bir tercih yaparsam önceki okuldaki kaydım silinecek sizce ne yapmalıyım yeniden tercih yapsam hata mı yapmış olurum
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu an özel bir üniversitede kayıtlıyım ama özelde okumak istemiyorum yeni bir tercih yaparsam önceki okuldaki kaydım silinecek sizce ne yapmalıyım yeniden tercih yapsam hata mı yapmış olurum
Cevap
2Cevap
şu an okuduğun bölüm nasıl? Tercih yaparken yaşadığın şehre göre iş imkanına vs bakmış mıydın? Ve o işi yapabileceğini düşünüyo musun?
Aşçılık okuyorum 215 bin TL ödemem gerekiyormuş mezun olmak için
Maddiyattan dolayı mı devlete geçmek istiyosun?
Evet maddiyattan dolayı
Peki şu an yapabileceğin tercihler arasında içine sinen, yapabilirim dediğin bölümler var mı?
Çocuk gelişimi var
Ya da 200 bin verip eski bölümüme devam mı etsem
Atamasına, yaşadığın şehirdeki iş imkanına, kazancına vs baktın mı?
Çok bakmadım tıbbi sekreterlik yazmayı düşündüm ya da patoloji
Bir de ben meslek lisesi cikisliyim çocuk gelişimi okumuştum lisede ondan devam mı etsem çocuk gelişimi okuyabilirim
Aşçılığı isteyerek mi seçtin?
Hayır
İsteyerek seçmedim ama okuduğum okulun aşçılık bölümü iyi
burada şöyle düşün. Aşçılığı isteyerek seçmemişsin. Aşçılık yapabileceğine, o stresi kaldırabileceğine inanıp inanmadığını yokla kendi içinde. Diğer yandan lisede çocuk gelişimi okumuşsun. Sordum, o bölüm içine sinen bi bölümmüş. Önüne bir terazi koy, bi tarafa aşçılık diğerine çocuk gelişimi koy. Hangisi ağır basarsa oraya yönlen.
Stajda aşçılık çok zor geldi hergun elimi yakiyordum sevemedim bölümü ama şöyle bir seçenek de var sıcak mutfak değil de pastacılık yapabilirim bence
Maddi açıdan zorlar mı seni peki okul ücreti?
Okul ücreti kadar bir birikimim var ama işte okul bitince bu parayı hak edecek bir iş bulabilecek miyim bana nasıl imkanlar sunacak
O birikmişi okula versen, okulda idare edebilecek misin? Tek masraf o değil sonuçta.
şu an bir mağazada part time çalışıyorum okurken de çalışsam sıkıntı olmaz galiba
Aileden pek destek görmüyosun yani. Kendi göbeğini kendin kesiyorsun. Hal böyleyse senin için en garanti yolu seçmen gerek. Yaşadığı şehir neresi bilmiyorum. Ama orada pastacılık alanında iş imkanlarına bi bak önce. Bir de çocuk gelişiminde bak, hem özel hem atanma olarak. Hangisi daha yüksekse onu seç.
Ailemin haberi de yok babam benim asciliktan mezun olduğumu sanıyor ama bir kere bile okula gelmedi
Uzattın mı okulu yoksa?
Şöyle düşündüm eğer şu an kayıtlı olduğum aşçılık bölümünü dondurabilirsem çocuk gelişimi ya da iki yıllık bir sağlık bölümü okuyamaz miyim? Hem diğer okuldan kaydim silinmez
Evet biraz öyle oldu
Dersten kaldim
Söyleyemedin bunu da. Çünkü baban çok kızacaktı. Bu yüzden şu an farklı bir alternatif arıyosun kendine.
Evet farklı bir alternatif arıyorum staj yaparken de mutlu değildim o yüzden farklı bir arayışa girdim babamdan habersiz yine çalışarak ödeyebilirim belki
Devlete geçersen biriktirdiğin para epey götürür seni. Krediye de başvurursun çok çok sıkışırsan. Aşçılıkta devam dersen ve ödemede sorun yaşarsan hepten sarpa sarar durumlar.
Konuyla alakası yok ama içimde kalmasın diye söylemek istiyorum. Baba konusu çok çekti beni. Bende babamla çok sorunlar yaşadım, çok sıkıntı çektirdi. Aştım tabi şimdi. Kalbinin içini görüyorum biliyo musun? Baba konusu açıldığından beri Bi dost, arkadaş olarak o kadar sarılasım var ki sana..
Babam bana maddi olarak çok yardımcı olamadı olsaydı maddi sikintilari düşünmeden üniversite okuyabilmeyi çok isterdim
Babanla tek sorunun bu değil. Dedim ya, kalbinin içini görüyorum..
Devlete gidersem aşçılık silinecek bunun silinmesini göze alamıyorum yani az da olsa emek verdim para ödedim okula şimdi hem başka bir bölüm okumak istiyorum hem de bu bölüm de kalsın istiyorum
Dondursan da mı siliniyor?
Onu bilmiyorum bence silinmez
E bi bak ona. Silinmiyosa dondur kuzu. Diğerini bitirip yeterli birikimi yapınca devam edersin buna. Olmaz mı öyle?
Birikimim var da şu an kazandığım puanı bir daha kazanamayabilirim belki
Diğer bölüme gidersen orada da masrafların olacak ya, bi kısmı oraya gidecek diye dedim ben yeterli birikim diye. Sen dondurma konusuna bi bak kuzum, olursa öyle yap. Hem orayı da silip atmamış olursun.
En iyisi burdan devam etmek gibi 200 bini taksit taksit öderim en kötü ihtimalle
Ama dondurma konusu olursa burayı kaldırıp atmış olmuyosun ki. Şartların oluşunca kaldığın yerden devam edersin. Ödeme sorun yaşarsan hepten sıkıntı olur senin için.
Diğer türlü mesela sakarya üniveristesinde okumak istiyorum eğer çıkarsa nerde kalacağımı hiç düşünmedim yurtta kalmak da ayrı bir maliyet olacak bana
200 bin birikmiş var dedin ya. O zaten orada yeterli olmaz mı sana? Bende destek olurum zaman zaman hallederiz birlikte.
şu an çalıştığım yerden de çıkmak istemiyorum
Sakarya'ya gidersen mecbur çıkacaksın ordan da. Gittiğin yerde yine part yine falan bulursun ya.
Bir şey diyim ben İstanbul'da daha mutluyum
Ben burada İstanbul'da daha mutluyum Sakarya'daki kalacak yer de yok ki
Ailemi yalnız bırakmak istemiyorum tek kalabilecek bir insan değilim galiba
Sence bir okula 200 bin vermek enayilik mi? Param boşuna gidicek gibi hissediyorum
Biz niye hiç açıktan yazma seçeneğini konuşmadık? Açıktan da yazabilirsin, işine devam edebilirsin, burada da kalabilirsin. O nası bi seçenek sence?
Açıktan okumak istemiyorum
Neden peki?
Açıktan çünkü açıktan ben derslere çalışmam
O sorumluluğu alacaksın bi zahmet. Çözümse mis gibi çözüm. Bugün son gün. İyi düşün kuzum.
Off gidip normal bir Üniversitede okumak varken açıktan okumak istemiyorum
Seneye mi gitsem sınava
Seneye bir daha girsem daha mı kötü olur
Seneye girsen bu sene aşçılığa devam etmen gerekmeyecek mi?
Devam etmem gerekecek evet eninde sonunda bitirmem gerekiyor mu zaten
Ya kaydimi tamamen sileceğim ya da aşçılıktan devam edeceğim
Dondurma seçeneğine bi baksana hemen. Dondurduğun zaman kayıt siliniyor mu diye. Hemen bi bak yaz bana.
Dondurunca kayıt silinmiyor ama eğer asciliktan mezun olmak istiyorsam sonra da ödeme yapmam gerekecek ve zam gelir okul ücretine
Devam edeceğin seneye göre mi ödeme yapıyosun? Kayıt yılına göre değil yani.
Her sene zam geliyor kayıt yılına göre değil
şu an hangi bölüm daha ağır basıyor peki sana?
Çocuk gelişimi
Ordan devam o zaman, öyle mi?
Sıralaman iyi mi istediğin bir yer geliyor mu. Geliyorsa bırakabilirsin.
Sözel sıralaman daha iyi hangi bölüm istiyorsun
Tyt de iyi gibi
İyi onu da kullanabilirsin
Aşçılıksa yazabilirsin aslında birkaç yerde geliyor
Aşçılık zaten okuyorum özelde
Ben lisans matematik bıraktım sen düşün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, bu kararsızlık çok doğal bir süreç. Önemli olan, hangi yolun seni gerçekten mutlu edeceğini bulmak. 🧭 Eğer şu anki bölümün ve üniversiten sana iyi gelmiyorsa, yeni bir başlangıç yapmak asla hata olmaz. Aksine, kendini dinleyip doğru yola adım atmak cesurluktur. Kalbinin sesini dinle ve geleceğin için en iyisini seçmeye odaklan. Kariyer yolculuğunda önemli olan kendi tutkularını keşfetmektir! ✨📚