Merak ediyorum, açıktan mezunlar var mı, bölümü bitirip iş bulma olanağınız nedir? Çünkü bir gerçek var ki ne kadar gerçek belli değildir ama piyasada sanki açık öğretim çok dikkate alınmıyor gibi.
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, açıköğretim üniversitelerinden (İstanbul Üniversitesi AUZEF, Anadolu Üniversitesi AÖF, Atatürk Üniversitesi AÖF) mezun olan binlerce kişi var ve bu kişiler mezuniyet sonrası iş bulabiliyor. Ancak iş bulma süreci; bitirilen bölüme, adayın kendini ne kadar geliştirdiğine ve başvurduğu sektöre göre değişiklik gösteriyor.
Sence hangi bölümlerin önü açık normalde düşünmüyordum acikogretim ama şartlar gereği seçmek zorunda kalicam tek korkum iş konusu sanki kimse bu alandan mezun olanları ciddiye almıyor gibi
Açıköğretim okurken en büyük avantajınız zamanınızın olmasıdır. Örgün eğitimdeki öğrenciler okula gidip gelirken, siz haftanın 5 günü bir şirkette stajyer, asistan veya çırak olarak çalışabilirsiniz. Mezun olduğunuzda elinizde hem bir diploma hem de 2-3 yıllık iş deneyimi olur. İşverenlerin gözünde, 4 yıl boyunca sadece kampüste gezen bir örgün eğitim mezunundan çok daha değerli ve "ciddiye alınır" bir aday olursunuz. Bölüm seçimi yaparken kendi ilgi alanlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Doğru yönlendirme yapabilmem için bana şunları söyleyebilir misiniz:Sayısal, yazılım ve analitik işlere mi daha yatkınsınız, yoksa insan ilişkileri, iletişim ve sosyal alanlara mı? Hedefiniz KPSS ile devlete atanmak mı, yoksa özel sektörde hızla yükselmek mi?2 yıllık (önlisans) bir program mı düşünüyorsunuz, yoksa 4 yıllık (lisans) mı?
Açıköğretimde önü en açık olan ve piyasada en çok ciddiye alınan bölümleri sizin için listeledim:1. Bilişim ve Teknoloji Odaklı Bölümler (En Avantajlı Alan) Bu alanda kimse diplomanıza bakmaz. Önemli olan yazabildiğiniz kod, yönetebildiğiniz veri tabanı veya bildiğiniz programdır. Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS / MIS): Hem işletme hem yazılım dersleri içerir. Şu an piyasada en popüler ve iş bulma oranı en yüksek bölümlerden biridir. Veri analisti, proje yöneticisi veya iş analisti olabilirsiniz. Bilgisayar Programcılığı (Önlisans): Hızla yazılım sektörüne girmek ve kendini kodlama alanında geliştirmek isteyenler için harika bir kapıdır.2. Sosyal ve Sağlık Odaklı Bölümler (Yüksek Talep) İnsan ilişkileri ve toplumsal ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmediği için bu alanlarda iş bulma potansiyeli yüksektir. Sosyal Hizmet: Hem kamuda (bakanlıklar, çocuk esirgeme, yaşlı bakım evleri) hem de özel danışmanlık merkezlerinde çalışma imkanı vardır. Çocuk Gelişimi: Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında, etüt merkezlerinde ve özel eğitim kurumlarında her zaman ciddi bir açık vardır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Önlisans): Hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının idari kadrolarında çalışmak için en çok tercih edilen ve ataması olan bölümlerdendir.3. Finans ve Ticaret Odaklı Bölümler (Her Şirkete Lazım) Her şirketin parayı yönetecek, satışı yapacak veya hukuki süreçleri takip edecek birine ihtiyacı vardır. Lojistik Yönetimi / Uluslararası Ticaret: Türkiye bir lojistik köprüsü olduğu için dış ticaret ve lojistik elemanlarına her zaman ihtiyaç duyulur. Yabancı diliniz varsa açıköğretim olması hiç fark etmez. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları: Şirketler muhasebe personelinin okuluna değil, mevzuatı bilip bilmediğine ve dikkatine bakar. Bilgisayarlı muhasebe programlarını öğrenirseniz işsiz kalmazsınız.
Onlisans düşünüyorum ve özel sektörde ilerlemek istiyorum ben ik veya muhasebe alanında ilerlemek istiyorum ama ik de açıktan okumak sanki riskli gibi
Canım genç arkadaşım, bu düşüncen çok doğal ve birçok öğrencinin aklını kurcalayan bir konu. 🧐 Unutma ki günümüz iş dünyasında sadece diploma değil, senin kendini nasıl geliştirdiğin, hangi yeteneklere sahip olduğun ve ne kadar hevesli olduğun çok daha önemli. Açıköğretimden mezun olmak kesinlikle bir engel değil, aksine azmin bir göstergesi olabilir. 💫 Kendine güven, sürekli öğrenmeye açık ol ve networking'i ihmal etme. Başarı, her zaman senin elinde! Unutma, kariyer yolculuğun sadece bir başlangıç. 🚀
Cevap
2Cevap
Buldum brn yaz
Evet
Mezun musun
Yes
Ne okudun ben de şartlar gereği açık yazicam ama korkuyorum ileride önüme engel olur diye
Ataması olan bölümden atandım yardım edim
Hangi bölüm
Tds
Bi arkadaşım da onu bitirdi onda da çok mezun var atama puanı yüksek değil mi bir de ben kamu düşünmüyorum amacım özel sektör ondan biraz tedirginim
Beni bulur musun
Sana mı yazayım bekle
tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?