itü deniz ulaştırma mezunu oldum 2019'da mesleğimle alakasız bir iş yapıyorum. şimdi de öğretmenlik okumak istiyorum. çok zor olur mu her şeyi bırakıp okul okumak? bekarım.
18 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
Yani normalde okumanın yaşı yok derim fakat öğretmenlıkler artık 4 yıldan sonra sınava tabı tutup kazanırsan stajer öğretmen olarak baslatıyor vs derken süreci zorlastırdılar
Ama hayalindeki meslek öğretmenlıkse devam edebılırsın bence
Bence şu an açıkçası ülkenin bu sıkindirik yıllarında üni okunmaz. Bu sistemin etkileri de bi 20 yıl kadar düzelmez. Kredi çekip dükkan falan açabilirsin
Çalışmamak için okuyorum bahanesi bence okumanın yaşı yok 80 yaşındaki adam üniversite bitiriyor
Yok da daha ne okuyacan tıp okusan 27 yaşında bitmesi gerekiyor du ama tabii okumanın sonu da yok benim kuzenim var 37 yaşında hala yok ki Master yapıyor doktora yapıyor sanki bir * yarıyormuş gibi ben ondan daha çok para kazanıyorum mevzu bana benim için * koyayım
Tamam da sebep ne ne okumayı düşünüyorsun nereye kadar okumayı düşünüyorsun O hani onun sonu Yok ya ve bu sana ne katacak dünyaca ünlü bir profesör doktor olup bir şeyler mi yapacaksın üreteceksin yoksa felsefeci gibi sadece düşünme gücümü
İşte para olmayınca onlar da olmuyor huzurunda olmuyor mutluluk dolmuyor 3 ay evdeler de 3 ay maaşlar yatıyor o yüzden mutlu ve huzurlular peki para değilse neden okumaya çalışıyorsun parayla ilgili sorunun yoksa istediğin zaman istediğin yere gidebiliriz istediğin yerde kalabilir istediğin yeri görebilir istediğin yeri gezebilirsin yani illa bir statü de olmam mı gerekiyor kendi araç standartlarını kendin belirle öğretmen gibi her gün okula gitmek zorunda olma mesela onlar bile kapitalist sistemin kölesi mesela milletin çocuğuyla uğraşmak zorunda 9 ay kolay mı zor yani çalışmak zor her türlüsü zor şimdi şu ekonomik özgürlüğe ulaşmak çok önemli istediğim saatte kalkabilmek mesela ben sabah 11.00'de de uyanırsam öğlen 1.00'de de uyanırsam sıkıntı yok bunu ben tercih ediyorum yani erken kalkmak zorunda değilim işte bunu yapabilmek önemli şimdi gidip de okuyup avukat olup veya öğretmen olup çalışmanın bir anlamı yok bence bu benim fikrim benim görüşüm katılırsın katılmazsın çok da önemli değil ama bence böyle
İşte mevzu burada başlıyor mesela çok özgürüm çünkü babam zamanında güzel yatırımlar yapmış ben de üstüne ekledim ve tüm hayat benim kimi seçim bir şey yapmak zorunda değilim istemediğim hiçbir şey yapmak zorunda değilim liseyi bile açıktan okudum çünkü sabah erken kalkıp okula gitmek istemiyordum saçma sapan gramerler sayı dizilimleri falan sarmıyordu anladın mı toplamda babam devlet memuru olduğu için yeşil pasaportluyuz 98 ülkeyi gezdim sevgilimle yani yarın Trabzon'a gidip bir yayla havası almak istiyorum yiyemezse çıkabiliyoruz gidebiliyoruz özgürlük budur benim gözümde ha tamam herkes sahip değil bu özgürlüğü ama benim için özgürlük bu ve bu da parayla oluyor işin gerçekleri özellikle Türkiye'de huzur mutluluk al sana hiçbir sıkıntı yok gerçekten bak işte şimdi şey diyorlar ya çok parası var ama huzuru Yok alakası yok Acun muyum lan ben hiçbir şey o kadar kafama takmıyorum yani ve sevgilimle hayatın tadını çıkarıyorum yazın yaz tatili kışın kış tatili ne güzel hayat yani çalışmak emek vermek evet güzel bir şey ama içimden gelerek yapabilmek bunlar önemli mesela ben yaylada arıcılıkla uğraşıyorum kendi balımı yapıyorum ama hep başını ben durmuyorum orada duran biri var ben bir hafta orada kalıyorum sonu oradan başka yere geçiyorum yani özgürlük bu şu anki sistem çok kötü bir şey size 30.000 lira maaş veriyor 28.000 lira yani geçinemeyeceğim bir para verip o sistemin içinde hamster gibi koşmanı sağlıyorlar sadece karnını doyuruyorsun kredi kartı borçları falan filan bilinçli anne baba versin Allah herkese
3 ay tatil? 2 ay olmasın o 1 ayı seminer falan
Bir de siz boş verin burada yazılanları okuyun
okunur da öğretmen olabilirmisin önce onu düşün,
4 yıl okuması sonra Akademiye girmek için sınav hazırlığı ve kazanırsan orada 2 yıl okuması gibi şeylere hazırsan dene...
Okunur da öğretmenlik okunmaz zaman kaybı
Ben yeni mezun oldum yaşım 30 olcak bnce geç değil hiçbir şey için
Diş protez ve tıbbı sekreterlik
Kpssye hazırlanıyorum
Düşünemiyorum bile. O kadar uzak
Tam 30 yaşındayım bir daha sıfırdan başlamak bilmiyorum
Bekarım diyorsun belki. Ben hayatın çok farklı bir yerindeyim belki ondan öyle düşünüyorumdur. boş ver içinden geliyorsa en azından dene.
Ben 35 olcam ve açıktan okucam bu sene
Dilim mezunu ne iş yapar
Okumanın yaşı olmaz
Okunur
Okumanın yası yok
Okunabilir
git kanka belki karınla orada tanışırsın
üniversite mantıklı bir tercih bir ugraşın oluyor bir kere ögrenci olmak çok güzel bir şey bence sencede öyle mi?
cok oldu mezun olalı hahahah güzel tabiki en güzel yıllarım üniversitede geçti cok güzel dostluklar farklı kültürden insanlar tanıdım 2. ye gittiğimde bu şekilde olmayacak tabi her şey daha farklı olucak ama böyle birşeye hazır mııyım bilemiyorum sınava hazırlanıcam aileyi nasıl kabullendircem falan
okunur
Hayir
Okunur
boş iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım gencim, 30 yaşından sonra üniversite okumak mı? Neden olmasın ki! 🎓✨ Hayat bir öğrenme yolculuğu ve hiçbir zaman geç değil. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe adım atmak istemen harika bir karar. Emin ol, deneyimlerinle çok daha bilinçli ve başarılı bir öğrenci olursun. Zorluklar elbette olabilir ama inancın ve azminle hepsinin üstesinden gelirsin. 💪 Kalbinin sesini dinle ve bu güzel yola çıkmaktan çekinme! Unutma, kariyer yolculuğunda önemli olan kendi mutluluğundur. 😊📚