Bingöl’de mimarlık okumak mantıklı mı, yoksa YKS’ye tekrar girip şehir mi değiştirmeliyim?

Merhaba, ben yabancıyım, İstanbul'da yaşıyorum. Normalde zamanında şansımı denemek adına Yabancı Öğrenci Sınavı'na girdim, sonuç fena değildi; Eskişehir'de işletme falan girebiliyordum ama İstanbul, Ankara , İzmir gibi yerlerde mühendislik okuyacak kadar iyi değildi tabii. Ben sınava 2022'de girmiştim; 2022'den bu yana her yıl müfredat değişimi, sınav değişimi vs. oluyordu. En son bu sene yabancı öğrenciler YKS'ye girecekler diye Bingöl Mimarlık seçtim. Babam da memlekete çağırıyor "Bir üniversiteyi bitirmedin" diye. Gerçekten çok kararsız kaldım; YKS'ye mi gireyim, memlekete dönüp orada yeniden üniversite sınavına mı gireyim, Bingöl'de mi devam edeyim? Yatay geçiş şansım olur mu iyi bir puan alsam İzmit'e, Bursa'ya falan? Özele hiç giremem çünkü devletçiyim, kendime saygı ile bakamam. Kusura bakmayın çok uzattığım için.

Bingöl’de mimarlık okumak mantıklı mı, yoksa YKS’ye tekrar girip şehir mi değiştirmeliyim?