Erkek kardeşim 16 yaşında okula gitmek istemiyor, çalışmak istiyor; siz olsanız ne yapardınız?

Erkek kardeşim üç yıl okula gitmemişti ne yaptıysak ne ettiysek asla gitmedi evde bilgisayar oyunu oynadı üç yılın sonunda aklı başına geldi herhalde dedik okula başladı bir sınıf bitirdi şimdi gelmiş iş arıyor yaşı 16 diye buna iş vermiyorlar 18 olmalısın diyorlar ben de dedim ki zaten 1 ay kalmış okulun açılmasına boş ver dedim o da bana dedi ki sen benim okula gideceğimi mi düşünüyorsun veletlerle okuyorum açığa alacağım dedi ben çalışacağım dedi ben de dedim ki kendinden küçüklerle okuman senin suçun sen gitmedin üç yıl okula böyle bahane edemezsin dedim ve kurumsal yerlerde seni almıyor anca sağda solda çıraklık yaparsın ona da 5 10 bin anca verirler dedim ki okusa onun için daha iyi bizim babadan hiçbir avantajımız maddi gücümüz yok gidip özel sektörde çalışıp ne olacak anca garson falan olur kaç yaşına gelmiş hâlâ akıllanmıyor siz olsanız ne yaparsınız

Erkek kardeşim 16 yaşında okula gitmek istemiyor, çalışmak istiyor; siz olsanız ne yapardınız?