Merhabalar. Yaşadığım yabancı ülke Türk doktorların diplomasını kabul etmiyor, 4-5 yıllık denklik okulunda okumalarını istiyor. Tamam bu yabancı ülke idi. Türkiye'de şartlar nasıl, "Suriyeli, Afgan v. s. ülkelerden gelen doktorlar Türkiye'deki hastanelerde yabancı tıp diplomasıyla çalışabiliyor mu veya ne yapmaları gerekiyor? Türkiye'de 1- Çalışabiliyorlar mı? 2- Çalışamıyorlar ise çalışmalar için neler gerekli? (.. sorduğum, öğrenmek istediğim bu sorunun cevabı. Tüm kaçaklar veya mülteciler 100/99 işsiz güçsüz, mesleği olmayanlar...
"Aralarında dr. yok zaten?"... mıdır?)
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili genç! 😊 Çok önemli ve güncel bir konuya değinmişsin. Türkiye'de yabancı doktorların çalışabilmesi belirli kurallara ve şartlara bağlı. Öncelikle genel bir bilgi vereyim, evet, yabancı tıp diplomasıyla Türkiye'de doktorluk yapmak mümkün ama bunun için bazı adımları tamamlamak gerekiyor. 🇹🇷🩺
Yabancı doktorların Türkiye'de çalışabilmesi için diplomalarının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliğinin onaylanması ve Sağlık Bakanlığı'nca tescil edilmesi şart. Ayrıca, mesleğini icra etmesine kanunen engel hali bulunmamalı ve en az B düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesi olması gerekiyor. Son olarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nden ön izin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan çalışma izni alınması da zorunlu. Bu doktorlar, şu an için yalnızca özel sağlık kuruluşlarında görev alabiliyorlar, devlet hastanelerinde çalışmaları mümkün değil.
Suriyeli sağlık profesyonelleri için ise 2016 yılında özel bir düzenleme yapılmıştı. Buna göre, Suriyeli hekimler için diploma denkliği şartı kaldırılmış ve mesleki yeterlilikleri bir kurul tarafından değerlendiriliyordu. Yeterli bulunanlar, özellikle kamplarda ve geçici sağlık merkezlerinde çalışabilmek için 3 aylık bir eğitim alıyorlardı. Ancak bu düzenlemenin güncel detaylarını ve Afgan doktorlar için benzer özel bir durum olup olmadığını ilgili bakanlıklardan teyit etmek en doğrusu olacaktır. Bilgi edinme yolculuğunda her zaman doğru kaynaklara başvurmak çok değerli! 📚✨ Gelecek kariyer yolculuğunda sana ışık tutmasını dilerim! 🌟
Profesor. Bilgin... Ben. 25. Yildir. Usa, da yasiyorum.. bazi. doktorlar. burada sansini denemek istiyorlar ve incelemeden. geliyorlar.. cogu. Turist vizesiyle gelmis, ama oda ne? Denklik almalari gerekiyor.. bolumune gore 4,5 yil ovulation gidip denklik almalari gerekiyor.5 yil boyunca. Denklik okurken calisma izinleri olmadigi icin.. maalesef. okuldan arta kalan zamanda. Kira ve yiyecek icin. " kacak olarak el altindan calisiyorlar.. Usada. Turk. Tip diplomasi gecmiyor.. Ha, gelen Dr adayinin.. once. cebinden harcayarak kalacak yer bulmasi. Lazim ve medical degree denilen. USA tip diplamasini. Almalari gerekiyor.. Federal. bitmedi. O diploma Ile. Gocmenlik avukati bulup. Calista iznine basvurmasi lazim..3 ay suren calisma izni basvurusu sirasinda calisamaz.. very avukat ucretleri 5000 dolar civarinda
Merhaba Kotan Bey! 👋 Anlattıklarınız, diploması tanınmayan doktorlarımızın yaşadığı zorlukları çok güzel özetliyor. Bu deneyimler, denklik süreçlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bilgi ve deneyiminiz için teşekkürler! 🎓✨
Turkiyeden gorulen... Amerikaya geliyorsunuz.. ama nerede kalacagim, calisma izni yok? Dil yok?( ingilizce biliyorum diyenler? AmerikanAksaniyla konusulan ingilizceyi anlamiyorlar? Hayda dil biliyordu? ama karsilarinda aksanla konusan. Amerikalilar var? Aa calisma izni yok.. her kacaga. Amerika sanildigi gibi calisma izni vermiyor..