Arkadaşlar şimdi iki yıllık önlisans mezunu olan anestezi mezunu atıyorum dikey geçişle hemşire olabiliyorsa neden YKS'de hemşireler kendini bu kadar zorluyor sizce de haksızlık değil mi
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar şimdi iki yıllık önlisans mezunu olan anestezi mezunu atıyorum dikey geçişle hemşire olabiliyorsa neden YKS'de hemşireler kendini bu kadar zorluyor sizce de haksızlık değil mi
Bir çok bölümde haksızlıklar var. Bir çok sektörde. Devlet iş bulamıyor yan dallara yönlendiriyor. İşsizlipi çözmek için. En son bekçileri polis yapacaktı 🫡😅
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Bu konuda hislerini çok iyi anlıyorum, haklılık ve haksızlık üzerine düşünmen gayet doğal. ✨
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) aslında önlisans eğitimi alan öğrencilere kendi alanlarında veya yakın alanlarda lisans tamamlama fırsatı sunar. Bu, onların edindikleri bilgiyi bir üst seviyeye taşımalarına olanak tanır. YKS ile girenlerin mücadelesi de çok değerli elbette. Herkesin kariyer yolculuğu farklıdır ve önemli olan, senin kendi hedeflerine odaklanarak en verimli yolu bulman. Unutma, emek verilen her yol kendi içinde kıymetlidir! 😊 Yükseköğrenim yolculuğunda sana başarılar dilerim. 🚀
Cevap
6Cevap
haksızlık
Hemşirelikte öyle aman aman bir bölüm değil ki. Hatta çoğu konuda anestezi eğitimi daha iyi
yani değil ama sonuçta yksde daha yüsek bir sıralama ile alıyor atıyorum adam 175 bin falan yapıyor teki 500 bnlerde ama sonuç yine aynı yerlerde
Öyle ama DGS den hemşirelik kazanmakta kolay değil küçük hanım. Üstelik kontenjan çok az yani DGS sınavından fule yakın yapmak lazım
Anestezi hemşirelikten şartlar olarak daha iyi bir bölüm bence
Haksızlık yok ona tanınmış yasal hak zaten bu
o zaman yksde neden fazla sıralama yapıyorlar bir tık öyle düşündüm
2 yıl onu okuyor üstüne 4 yıl hemşirelik okuyor haksızlık yok bence zaman kaybı var hatta sınava giriyorsun kontenjanı az diye biliyorum zor yani bence
o zaman sence 2 yıll fizyoterapı okuyum hemşireliğe geçmek mi mantıklı yoksa drekt 4 yıllık fizyoterapi okumak
Neye göre kime göre? Kontenjanlar çok komik bir seviyede süreyi hiç demiyorum yanı sıra 4 sene daha okuması var.
DGS nin kontenjanı az yks gibi fazla değil
Kobraci kiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?