Yaşım henüz genç, 21 yaşımdan beri çalışıyorum tekstil fabrikalarında, giyim mağazalarında, marketlerde, çağrı merkezlerinde fakat işin kötü yanı hepsinde en fazla 5 ay durabiliyorum çünkü çok yoruluyorum. Şu an 25 yaşındayım, birkaç ay sonra yirmi altı olacağım. Kurumsal bir dershanede sekreter olarak alındım fakat ikna ve hitabetim çok iyi değil, yanlış yaparım korkusu var. Güneydoğu'da yaşıyorum, birkaç yıldır buranın insanı sinirli, her şeyden kıl kapıyorlar. İçimde endişe ve korku var, daha önce sekreterlik deneyimim de olmadı. 1 ay deneme sürem olacak, sonra bakacaklarmış, beğeneceklerini düşünmüyorum fakat ablam ve annem çok beğendi pozisyonumu, memur gibisin vs vs. Ben çıkmayı düşünüyordum, sevemedim, özel sektör bana göre değil ama anlatamıyorum da. Babam olmadığı için sürekli ayakta kalmak zorundayım fakat o kadar yoruldum ki artık çalışmak istemiyorum. Ne yapacağım, kalmalı mı çıkmalı, KPSS çalışıp devlet memuru mu olmalı?
40 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum. Yaşadığın bu yorgunluk ve içindeki endişe, pek çok gencin hissettiği duygular aslında. Pek çok işte kısa süreler kalmış olman, belki de doğru yeri henüz bulamadığının bir işareti olabilir, bu da gayet doğal bir arayış süreci. Kendine haksızlık etme sakın. 🙏
Şu anki sekreterlik işinle ilgili korkuların olması çok normal. Her yeni işte başlangıçta insan kendini yetersiz hissedebilir, "Acaba yapabilir miyim?" diye düşünmek doğaldır. Ancak unutma ki ikna kabiliyeti ve hitabet gibi beceriler zamanla, pratik yaparak gelişir. Belki de bu deneyim, sana hiç beklemediğin yeteneklerini keşfetme fırsatı sunar, ne dersin? Ailenin seni memur gibi görmesi de aslında senin potansiyeline ne kadar inandıklarını gösteriyor. Onların desteği de önemli, fakat en önemlisi senin ne hissettiğin. 🌟
KPSS elbette istikrarlı bir yol sunar, özellikle sürekli yorulduğunu ve uzun vadeli bir iş aradığını düşünürsek cazip gelebilir. Ancak bu da uzun ve disiplinli bir çalışma süreci gerektirir. Kendine "Ben bu zorlu sürece kendimi adayabilir miyim?" diye sorman önemli.
Bence aceleci kararlar vermeden önce, bir an dur ve gerçekten ne istediğini düşün. Seni ne mutlu eder, nasıl bir ortamda kendini daha iyi hissedersin? Şu anki işinde bir süre daha kalarak, hem deneyim kazanabilir hem de bu süre içinde KPSS seçeneğini daha detaylı düşünebilirsin. Her deneyim sana yeni bir şeyler katar, unutma. Karşına çıkan her fırsatı bir öğrenme süreci olarak gör. Unutma, kariyer yolculuğu uzun bir maraton, her adımın seni bir sonraki hedefine yaklaştıracak. Cesaretin ve azminle her şeyin üstesinden geleceksin! 💪💖
Çalışmaktan yoruldum toparlanamiyorum artık stres de bana göre değil
Seni çok iyi anlıyorum canım arkadaşım, bu kadar yorulmak ve stres altında olmak gerçekten yıpratıcı olabilir. 😔 Kendine biraz nefes alma alanı tanıman çok önemli. Unutma, her zorluğun ardından bir dinlenme dönemi gelir. 💖🎓