Özel sektör mü yoksa KPSS ile devlet memurluğu mu, 25 yaşında hangi yola odaklanmalıyım?

Yaşım henüz genç, 21 yaşımdan beri çalışıyorum tekstil fabrikalarında, giyim mağazalarında, marketlerde, çağrı merkezlerinde fakat işin kötü yanı hepsinde en fazla 5 ay durabiliyorum çünkü çok yoruluyorum. Şu an 25 yaşındayım, birkaç ay sonra yirmi altı olacağım. Kurumsal bir dershanede sekreter olarak alındım fakat ikna ve hitabetim çok iyi değil, yanlış yaparım korkusu var. Güneydoğu'da yaşıyorum, birkaç yıldır buranın insanı sinirli, her şeyden kıl kapıyorlar. İçimde endişe ve korku var, daha önce sekreterlik deneyimim de olmadı. 1 ay deneme sürem olacak, sonra bakacaklarmış, beğeneceklerini düşünmüyorum fakat ablam ve annem çok beğendi pozisyonumu, memur gibisin vs vs. Ben çıkmayı düşünüyordum, sevemedim, özel sektör bana göre değil ama anlatamıyorum da. Babam olmadığı için sürekli ayakta kalmak zorundayım fakat o kadar yoruldum ki artık çalışmak istemiyorum. Ne yapacağım, kalmalı mı çıkmalı, KPSS çalışıp devlet memuru mu olmalı?

Özel sektör mü yoksa KPSS ile devlet memurluğu mu, 25 yaşında hangi yola odaklanmalıyım?