Ben olsam ne yapardım: Sabahtan geceye köle gibi çalışılan sigortasız işe mecbur kalınca ne yapmalı?

biliyorsun ben çok zorumdan geçiyorum son iki haftadır evim yok gidecek yerim yok lojmanlı işler yok ret yiyorum bir arkadaşımın arabasında yatıyordum günlük bir iş aldım beraber gidecektik malzemeleri ödünç olarak o temin edecekti son dakika haber vermeden ekti beni üstüne üstlük bir de azar işittim. bir arkadaşımı aradım teknede çalışıyordu gel burada yatarsın çalışırsın falan dedi ben de haliyle maaşı sordum maaş sonraki iş sen önce gel konuşursun çalışmana göre verirler parayı dedi. ben de olur mu öyle iş en dip asgari ücret vermesi lazım parayı konuşmadan nasıl geleyim dedim cebimde yol parası dahi yok borç aldım neyse geldim buraya çalışıyoruz ama saat sabah 7'de uyanıyoruz turlar oluyor turlar arası dinlenme vaktim dahi olmuyor hep bulaşık temizlik düzenleme falan oturduğum tek zaman yemek yediğim zaman oluyor akşam da saat on bir gibi işimiz bitiyor ama iş mi bitiyor ben mi belli değil daha maaşı bile konuşmadım bu arada. arkadaşıma maaşı bir görüşeyim adamla diyorum hayır görüşme birkaç hafta bekle diyor bana niyeyse. meğerse kendisinin yerine çalıştıracak birini arıyormuş kendisi kursa yazıldı zorunlu olarak teknede çalışmak zorunda belge sertifika alabilmesi için ben ise normal çalışan olarak geldim bulaşıkları yıkarken bana sürekli karışmaya başladı tezgaha dökülen suyu bezle temizliyorum elinle temizlesen daha iyi edersin diyor o kadar saçma muhabbetlerden canımı sıktı ki kavga ettim artık kendi işine bak karışma dedim. yanlış yaptığım bir şey yok egosunu tatmin ediyor. sonra bana çıktı dedi ki ben sana emir vermek için buradayım benim dediklerimi yapmak zorundasın tarzında şeyler söyleyince ben iyice fıtırdım sen kimsin dedim sen de benim gibi çalışansın burada benden bir üstünlüğün yok kendi işini yaptırmak için altına eleman çağırdın dedim benim de durumlarımı bildiğin için kalacak yerimin olmadığını işimin olmadığını fırsat bildin bunu dedim ama bu kadarı da fazla bana böyle davranamazsın dedim ben de buraya çalışıp para kazanmaya geldim dedim sonra gittim bu olanları patrona söyledim Hüseyin’e falan yürüdü patron da yapıcı bir şekilde davrandı tabii oturdu bizimle konuştu patronun yanında bile artist konuşmaya devam etti bana işte adamın yanında bile posta koydu yani bana diyor senin durumlarını bildiğim için sana yardımcı oldum falan filan diyor adamın yanında erkeklik yapıyor bunu niye söylersin anlaşamadık hâlâ sert konuşmaya devam etti mal mal bakmaya devam etti bana ben de hesabımı kestirdim beni gönder dedim olmayacak bu dedim iki gün üç gün iyi olacağız dördüncü gün yine patlak verecek dedim ben buraya milletin altında ezilmeye değil çalışmaya geldim dedim çalış dur falan filan dediler iyi çalışıyorum ya eşek gibi siz ne kadar veriyorsunuz abi sabah yediden akşam 11:12’ye kadar çalışıyoruz biz dedim bir haftalık izin de yokmuş burada asgari ücret ve sigorta dedi inanın ederi bu değil geldiğime yazık siz olsanız böyle bir yerlere böyle şartlarda çalışır mıydınız ne yapmalıyım

Ben olsam ne yapardım: Sabahtan geceye köle gibi çalışılan sigortasız işe mecbur kalınca ne yapmalı?