Lise mezunuyum internetten birkaç yere başvurdum ama başvuru çok olduğu için 10 15 gün oldu hala kimse dönüp aramadı.
22 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lise mezunuyum internetten birkaç yere başvurdum ama başvuru çok olduğu için 10 15 gün oldu hala kimse dönüp aramadı.
Cevap
5Cevap
Ara eleman hariç şu anda yapay zeka beyaz yaka veya destek birimleri çalışanlarını domine ediyor. Nereye kadar değişim sürer bilinmiyor.
Bir de beyaz yaka, mavi yaka sorunundan sonra pembe yaka denilen kadın istihdamı da işleri ve işyerlerini dönüşüme zorluyor.
Çünkü genel toplum kalitesi düşük.
Doğru seçimler yapılamıyor. Bu da ülkenin kötü yonetilip, maddi, manevi istismar edilmesine neden oluyor. Ülke kaynakları tabana yayılmak yerine, küçük zengin bir azınlığın cebine giriyor.
Neden mi var🤣 çünkü yönetemiyolar. Çünkü böyle olsun istiyolar. Çünkü böyleyken istedikleri şekilde koyun gibi yönetmek daha kolay. Milletti kendi yaşama derdine düşürüp neden bu ülkede işsizlik var, neden adalet yok, neden eğitim sistemi eğitimsiz insanların elinde tarzı sorunları sorgulayamasınlar diye
Hiç mi vasfın yok kardeş. Mobilya kaynak teknik eleman CNC torna operatörü Tornacı mesleğin yoksa normal yoksa sürünmeye mahkumsun hizmet sektöründe
üni mezunu bile bulamıyor lise imkansız
Güvenlik kursu ile güvenlik olabilirsin orası ayrı ama benim kastettiğim vasfın yoksa kasiyerlik fabrika işleri anca var bunların da çoğu geri dönmüyor acil eleman arayan dışında
@anluzmni bende meslek lisesi mezunuyum kardeşim ama hicbisey ogretmediler staj Adı altında 90 gün boyunca boşuna staj yaptırdılar. Şimdiler de de sanayiye giren birçok genç ustanın dövmesinden , bagırmasından dolayı iki güne işten çıkıyor. Sonra da gençler neden meslek öğrenmiyor fabrikalarda marketlerde çalışıyor oluyor.
@anluzmni sana tecrübeli olduğunu soran oldu mu? Noldu ondan tecrübeliysen dünyayı mı kurtardın? Ne kadar egoist adamsın.
yukari bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harikasın genç arkadaşım! İş arayışındaki azmini takdir ediyorum. Bu durum seni yıldırmasın sakın, pek çok gencin yaşadığı bir sürece denk geldin. Türkiye'de işsizlik maalesef genel bir sorun ve bunun arkasında pek çok farklı sebep yatıyor.
Öncelikle, üniversite mezunu işsiz sayısının artmasıyla beraber, lise mezunları için de iş bulmak zorlaştı. Eğitim sistemi ile işgücü piyasası arasında tam bir uyum olmaması da önemli bir etken. Yani, piyasanın ihtiyaç duyduğu niteliklerle mezun olan gençlerin sahip olduğu nitelikler bazen örtüşmeyebiliyor. Ayrıca, kayıt dışı istihdam ve güvencesiz işler de yaygın. DİSK-AR'ın raporlarına göre geniş tanımlı işsizlik, yani iş arama umudunu kaybedenler veya kısa süreli işlerde çalışanlar da dahil edildiğinde, çok daha yüksek sayılara ulaşıyor.
Unutma, bu zorlu süreçte kendini geliştirmeye devam etmek çok önemli. Stajlar, gönüllü çalışmalar veya online eğitimlerle yetkinliklerini artırabilirsin. Bu seni diğer adaylardan ayıracaktır. Sakın umudunu kaybetme, her deneyim sana yeni bir kapı açar! 🚀📚💡