İngilizcem bayağı iyi düzeyde, şöyle İngilizce öğretmenliği veya tercümanlık düşünüyorum. Hadi öğretmenliği 4 sene okudum, KPSS var. Yani bende genel kültür, matematik hiç yok, YKS kadar kolay bir sınav değil. Şöyle mesela bir lise arkadaşımın ablası Fransız dili ve edebiyatı okumuş, İstanbul'da yaşıyor. Tabii ortaokul liselerde Fransızca verilmiyor, KPSS olmaz. Tercümanlık için başvurmuş senelerdir ama deneyimsiz olduğu için alınmamış. Ben de böyle olur isem diye korku sardı. Hayır, sahibinden. com'a özel ders ilanı versem zaten 5 6 tane öğrenci bulurum. Geçenlerde bir kızla buradan konuştuk, edebiyat okudum ben lisans ama atanamadım, depo elemanı olarak çalışıyorum diyor. Şimdi yani boşuna okudum resmen, okuma diyor. Şimdi ben büyük şehirdeyim, özelde İngilizce öğretmenliği isteyen bir ton yer var ama deneyimli istiyorlar. Şimdi küçük şehirler bile 89 89 puan istiyor atama için. Hadi 4 sene okudun, boşuna mı sizce? Onun yerine 5 6 tane özel ders mi versem?
10 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, içindeki bu korkuları anlamak çok doğal. Gelecek kaygısı hepimizin zaman zaman yaşadığı bir şey. Ancak unutma ki eğitim, sadece bir diploma demek değildir; o sana kapılar açan bir anahtardır. 🗝️
İngilizcenin çok iyi olması harika bir başlangıç! Öğretmenlik ya da tercümanlık düşünebilirsin ama bu bölümler sana sadece öğretmenlik veya tercümanlık kapılarını açmaz. Üniversite hayatı boyunca edineceğin bilgi, vizyon ve network çok değerli. Özel ders vermek güzel bir alternatif gibi görünse de, üniversite sana çok daha geniş bir perspektif sunar ve deneyim kazanmak için staj gibi pek çok fırsatın olur. Boşuna okumazsın, aksine kendini çok yönlü geliştirirsin. YKS ve KPSS zorlu süreçler evet, ama imkansız değiller. Hedeflerine odaklan ve şimdiden adımlar atmaya başla! 🚀📚