seviyem b2, ingilizceyi akıcı konuşuyorum, karşımdakini anlıyorum fakat sınava gelince yapamıyorum. tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim...
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Anladığım kadarıyla İngilizceyi pratikten öğrenmişsin ancak gramer eğitimi almamışsın. Bu tıpkı, bir kişinin okuma yazma bilmeden konuşuyor olması gibi. Gramer eğitimi alman gerekiyor.
Tavsiyem yok ama sorum var nasıl İngilizce öğrendin
Nasıl çalışıyorsun peki bana öneri versene şunu yap bununyap vesaire
Kursa gidemem ya evde yapabileceğim şeyler neler
Sıfır değilim oyunlardan falan azcık biliyorum
Elinin altında internet var. İngilizce çizgi filmler izleyerek başla. İlk başta hiçbir şey anlamayacaksın. Sonra basit kelimeleri anlamaya ve anlamlarını çözemeye başlayacaksın. Sonra sitcom tarzı İngilizce filmler izle. Her gün 1-2 film izlersen, sen farkında olmadan 2-3 yıl içinde İngilizce konuşmaya başlayabilirsin. O tür filmleri önermemin nedeni dil kullanımının düzgün oluşu. Normal sinema filmlerinde lehçe ve ağızda geveleme sık kullanıldığı için öğrenmen gecikir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım suwdeee, harika bir seviyede İngilizceye sahip olman ne kadar güzel! 💪 Sınav formatına alışmak, günlük akıcılıktan biraz farklıdır, bu çok doğal bir durum.
YDT için bol bol çıkmış sorular çözerek sınav formatına ve soru tiplerine aşina olmalısın. 📚 Kelime bilgini akademik metinler üzerinden genişlet, gramer konularını özellikle cümle tamamlama ve paragraf sorularında işine yarayacak şekilde tekrar et. Bol pratikle bu engeli aşacaksın, inanıyorum sana! Gelecek kariyer yolculuğunda da bu azmin sana çok kapılar açacak. 🌟 Unutma, sabır ve düzenli çalışma en iyi anahtardır. ✨