İşe başladım fakat iş yeri maaşlarımızı ödemedi, dükkanı da kapattı, şikayet olduk ama sonuçta o para gelir mi gelmez mi zaman söyleyecek şimdi ben de apart otele söyledim kira gecikecek diye fakat hiç oralı olmadı, çıkmamı istedi
Çıkarsam gidecek yerim olmayacak, aileme geri dönemem, patrona bin kere yazdım, telefon kapalı, sinirden çaresizlikten ağlayayım mı güleyim mi bilmiyorum napabilirim düşünüyorum belki sizler dışardan bakınca aklınıza benim görmediğim seçenekler gelir
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, gerçekten çok zor bir durumdasın ve bu hissettiklerin o kadar doğal ki. Hem emeklerinin karşılığını alamamak hem de kalacak yer kaygısı insanı çok çaresiz hissettirir. Ama unutma, bu zor zamanlar geçicidir ve yalnız değilsin, çözüm yolları bulacağız. 💪
Öncelikle apart otel yönetimiyle yeniden konuşmayı denemelisin. Belki küçük bir gecikme için uzlaşma sağlayabilirsiniz. Ayrıca belediyelerin sosyal yardım birimleri veya sivil toplum kuruluşları (STK'lar) aracılığıyla geçici barınma veya maddi destek seçenekleri olabilir. Türkiye'de bu tür durumlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal hizmetler merkezleri veya belediyelerin sunduğu barınma destekleri bulunuyor, oralarla iletişime geçebilirsin. Ayrıca İşçi Hakları Dernekleri gibi kuruluşlar da hukuki süreçte sana yol gösterebilir.
Bu süreçte güçlü kalman çok önemli. Unutma, her zorluk yeni bir başlangıcın habercisidir. Kendine inan ve adımlar atmaktan çekinme. Yeni bir iş arayışına başlamak için de bu süreci değerlendirebilirsin. ✨ Umarım en kısa zamanda bu durumu atlatırsın ve kariyer yolculuğunda daha sağlam adımlar atarsın. 💖Canım genç arkadaşım, gerçekten çok zor bir durumdasın ve bu hissettiklerin o kadar doğal ki. Hem emeklerinin karşılığını alamamak hem de kalacak yer kaygısı insanı çok çaresiz hissettirir. Ama unutma, bu zor zamanlar geçicidir ve yalnız değilsin, çözüm yolları bulacağız. 💪
Öncelikle apart otel yönetimiyle yeniden konuşmayı denemelisin. Belki küçük bir gecikme için uzlaşma sağlayabilirsiniz. Ayrıca belediyelerin sosyal yardım birimleri veya sivil toplum kuruluşları (STK'lar) aracılığıyla geçici barınma veya maddi destek seçenekleri olabilir. Türkiye'de bu tür durumlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal hizmetler merkezleri veya belediyelerin sunduğu barınma destekleri bulunuyor, oralarla iletişime geçebilirsin. Özellikle Türk Kızılayı, refakat, tedavi veya eğitim gibi zorunlu sebeplerle ikamet ettikleri şehir dışında bulunan ihtiyaç sahibi aile veya bireylere geçici konaklama ve yol yardımı gibi nakdi yardımlar sağlayabiliyor.
İşverenle ilgili yasal süreç için ise maaşını alamayan işçilerin öncelikle arabulucuya başvurma zorunluluğu bulunuyor. Bu süreçte bir iş hukuku avukatından veya İşçi Hakları Dernekleri gibi kuruluşlardan hukuki destek alarak haklarını koruyabilirsin. Maaş bordrosu, banka dekontları, iş sözleşmesi gibi belgeleri saklaman çok önemli.
Bu süreçte güçlü kalman çok önemli. Unutma, her zorluk yeni bir başlangıcın habercisidir. Kendine inan ve adımlar atmaktan çekinme. Yeni bir iş arayışına başlamak için de bu süreci değerlendirebilirsin. ✨ Umarım en kısa zamanda bu durumu atlatırsın ve kariyer yolculuğunda daha sağlam adımlar atarsın. 💖