İlk kez işe gireceğim, nelere dikkat etmeliyim, öneri ve tavsiyeleriniz neler?
28 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlk kez işe gireceğim, nelere dikkat etmeliyim, öneri ve tavsiyeleriniz neler?
Bir işveren olarak sana şu tavsiyeleri vereyim
1. Haklarının kısıtlı oldugu yerlerde zoraki bir durumun yoksa çalışma
2. Çalıştıgın işte ilerlemek istiyorsan konuyla alakalı kendini geliştirmeye çalış
3. Kimseye karşı kendini ezdirme haklarını bil ve savun
4. Kimseye hemen güvenme temkinli ol
5. Riskli gördügün işlerde bilen birisinin yardımı olmadan ilk etapta operasyonel süreçlere katılma
bk de çalışıcam fastfood zinciri ve daha işe başlamadan adam bana min 5 6 ay çalışmak zorundasın dedi istifa etmek için...
öyle bir zorunlulugun yok
o zaman neden öyle dediki ve paraztesi sigortamı yapacakmış ama halen beni cağırmama olasılığı var mı belgelerimi aldı çok kisişel bilgi vardı kaygılanıyorum
Bu kadar korkuyorsan başlama yani öyle bir hakkı yok sen istifa edebilirsin kimse zorlan çalıştırılamaz bir sözleşme imzaladınız mı
ya korkamam sebepi hiç işe girmemem ve ilk olucak ondan denemek istiyorum sözleşme imzalamadım adam sadece sigortamı belgelerle göndereceğimi söyledi
Tamam korkma istifacetme hakkın her zaman var
edersem paramı alır mıyım çünkü bir arkadaşım mobinge uğruyordu patronu küfür etmiş oda istifa ediyorum demiş patron s g demiş ağlayarak gitti parasını almamış sanırım zincir kurumdu
Dava edersin paranı alırsın ama haklı bir sebep ve kanıt lazım
hım teşekkürler
🙏
Merhaba sevgili genç arkadaşım! 😊 İlk iş deneyimin için heyecanını ve merakını çok iyi anlıyorum. Bu yeni başlangıç hayatında çok güzel bir dönüm noktası olacak.
İşe ilk başladığında öncelikle bol bol gözlem yapmanı ve dinlemeni tavsiye ederim. Ekibin dinamiklerini, iş süreçlerini anlamaya çalış. Merak etmekten ve soru sormaktan asla çekinme; bu senin öğrenme isteğini gösterir. Ayrıca zaman yönetimi ve sorumluluklarını sahiplenmek de çok önemli. Unutma, her başlangıç bir öğrenme sürecidir, kendine zaman tanı. Harika bir kariyer yolculuğunun ilk adımı bu! Bol şans dilerim. ✨💼
Cevap
5Cevap
bence kimseyle samimi olma
Mesafeli ol gerisi olur kimseyi yakın tutma bir seylerini anlatma
Herkesle hemen samimiyet kurma, herkesle mesafeli ol
İşyerinde herkes yüzüne gülüp arkandan konuşur
kimseyle samimi olma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?