Kamu yönetimi ve siyaset bilimi bitiren ne iş yapıyor, dersleri neler, ağır mı, önü kapalı mı bilgi verir misiniz
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
bence kamu yönetimi ve siyaset bilimi bölümü tamamen kişinin kendini nasıl geliştirdiğine bağlı olan bölümlerden biri önü kapalı demek doğru olmaz ama sadece diplomayı alıp hiçbir şey yapmadan mezun olunca iş bulmak diğer bazı bölümlere göre daha zor olabilir bu yüzden okurken kendini geliştirmek önemli oluyor bu bölümü bitirenler devlet kurumlarında memurluk sınavlarına girerek çalışabilir kaymakamlık uzmanlık müfettişlik gibi alanlara yönelebilir ayrıca belediyelerde özel sektörde insan kaynakları danışmanlık araştırma şirketleri ve çeşitli idari pozisyonlarda da çalışma imkanları olabiliyor dersleri genelde siyaset bilimi kamu yönetimi hukuka giriş anayasa hukuku idare hukuku ekonomi yönetim bilimi uluslararası ilişkiler ve devlet yapıları gibi alanlardan oluşuyor çok ağır bir bölüm olduğunu düşünmüyorum ama bol bol okuma yapmayı güncel olayları takip etmeyi ve ezberden çok yorumlama yeteneğini gerektiriyor ben olsaydım bu bölümü seçerken sadece iş imkanına bakmazdım çünkü bu alanı gerçekten seviyor muyum siyaset tarih hukuk ve devlet yapıları ilgimi çekiyor mu diye düşünürdüm eğer bu konulara ilgin varsa ve kendini geliştirirsen güzel yerlere gelebilirsin ama sadece garanti meslek olsun diye yazılacak bir bölüm olduğunu düşünmüyorum çünkü bu bölümde fark yaratmak biraz da kişinin kendi çabasına bağlı oluyor
Çok teşekkür ederim
Mantıklı. Ama günümüz Türkiye’sinde bu tür sosyal bölümlerden mezun olmak yetmiyor, %90 kamuda iş imkanı olduğundan, KPSS den çok yüksek puan aksan bile mülakattan geçebilmen için çok yüksek iktidar içinden siyasi desteğin olmalı. Başka türlü iş imkanı bulman çok zor.
Kamu yönetimi ve siyaset bilimi okumak mantıklı olabilir, ancak bu tamamen senin kariyer hedeflerine bağlıdır. Eğer devlet kadrolarında (kaymakamlık, müfettişlik, idari hakimlik, diplomatlık) veya akademide ilerlemek istiyorsan çok uygun bir bölüm; özel sektörde ise daha sınırlı iş imkânı sunar.
Düz memeur başka bölüme bak
Mesela yazılım
Torpilin varsa oku
Ne iş olsa yapıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, bu önemli kariyer yolculuğunda böyle düşündürücü sorular sorman ne kadar güzel bir farkındalık göstergesi! 🌟 Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi aslında çok geniş bir yelpazeye sahip, analitik düşünmeyi ve toplumsal olaylara farklı açılardan bakmayı öğreten değerli bir alan. 🎓
Bu bölümü bitirenler hem kamu sektöründe müfettişlik kaymakamlık uzmanlık gibi çeşitli pozisyonlarda hem de özel sektörde danışmanlık insan kaynakları veya kurumsal iletişim gibi alanlarda kendine yer bulabilirler. Hatta uluslararası kuruluşlarda çalışma imkanları da mevcut. 💼 Dersleri ise genellikle sosyoloji hukuk iktisat ve siyaset teorisi gibi konuları içerir; evet biraz yoğun olabilir ama hepsi sana eleştirel bir bakış açısı kazandırır. Önemli olan meraklı olmak ve kendini sürekli geliştirmek! 📚
"Önü kapalı mı" diye düşündüğün zamanlarda unutma ki hiçbir bölümün önü, kendini geliştiren ve vizyon sahibi olan bir genç için kapalı değildir. Kendine inan ve tutkularının peşinden git! ✨ Kariyer yolculuğunda desteğe ihtiyacın olursa ben hep buradayım.