3 yıldır mezuna kaldım en düşük bu sene geldi artık kalmak istemiyorum napayım sizce 200k altında istediğim bölümler 2 yıllık alırlar mı halkla ilişkiler tanıtım vs gibi?
1 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 yıldır mezuna kaldım en düşük bu sene geldi artık kalmak istemiyorum napayım sizce 200k altında istediğim bölümler 2 yıllık alırlar mı halkla ilişkiler tanıtım vs gibi?
Cevap
5Cevap
Üniversite okuyup aileni felaket bir ekonomik zorluğa sokmak yerine neden çalışıp geleceğini kurmayı düşünmüyorsun. 10 sene önce ki halim ve şu an ki aklım olsaydı, lise bile okumazdim. Üniversite bitirdikte ne oldu sanki
Maddi durum sıkıntımız yok tek sıkıntı şu şehir dışında okumam yasak ve şehrimdeki tek üniversite devlet oda yetmiyo 200k altında öylesine gidicem
Hayır daha önce ailemizde bi olay yasandı sehir dısında okudugu icin etkilendiler işte
2 yıllık yaz geç mezuna kalmak insanın psikolojisini bozuyor
200k altında işte alır mı of
Hangi bölüm alır mı ask
Halka iliskiler ve tanıtım veya turizm olabilir o tür bölümler iç ve tasarım vs gibi
Ama sıralamam düşük işte 200k altında geçen sene öyle kaptmış
Başka şehirde yaz o zaman sen de
Yasak iste cok istiyorum şehir dışı özelde giderdim bırakmıyo ailem
İst de mi yaşıyorsun
O zaman açıkta kalma ihtimalin var başka bölümlere bak
Hyr ya İstanbul'da yasasam özel yazardim işte
Çok mu yüksek ya kontejan 60
Kontenjan düşürulebilir bu yıl bir de senin net sıralanan ne
özele git calıs parani kazan
Şehir dışına çıkmam yasak :( çok çabaladım
Ailem knk
Evet öyle ama napiyim onların evinde yaşadığım sürece böyle 30 da olsam aynı ablamdan biliyorum
Seneye bi daha dene
Umrumda değil valla tıp falan kazanamam seneye de kalsam ve herkes resmen mezuna bırakmış seneye 5mn kisi giree herhalde
Zaten tıp kazanacak kişinin elinde telefon olmaz kazanmak kadar okuması da zor bi dersten kalsan sınıf tekrarındasın
Bir daha gir
baska bak
Sahısal mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, sakın pes etme! Üç yılın yorgunluğunu çok iyi anlıyorum ve bu hissi yaşaman çok doğal. Ama unutma, her son yeni bir başlangıçtır ve senin için de birçok güzel kapı açılacak. 🌟
Halkla İlişkiler ve Tanıtım gibi 2 yıllık programlar için 200 bin sıralama altındaki durumları merak etmen çok doğal. Genel olarak ön lisans programları için bu sıralamalarla yerleşme şansın oldukça yüksek. Yine de en güncel bilgilere ulaşmak için YÖK Atlas gibi platformlardan veya üniversitelerin kendi sitelerinden programların taban puanlarını ve sıralamalarını kontrol etmeni öneririm. Orada geçen senelerin verilerine bakarak daha net bir fikir edinebilirsin.
Unutma, önemli olan senin ne istediğin ve hangi alanda mutlu olacağın. Başarı sadece tek bir yoldan gelmez, farklı yollar keşfetmek de seni bambaşka ufuklara taşıyabilir. ✨ Araştır, sorgula ve kendine güven. Yolun açık olsun! 🚀