Çukurova'da inşaat mühendisliği düşünüyorum. Yabancı dilim iyi, işsiz kalır mıyım?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çukurova'da inşaat mühendisliği düşünüyorum. Yabancı dilim iyi, işsiz kalır mıyım?
Çukurova Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği okumak mantıklı bir tercih olabilir; bölüm hem Adana’daki güçlü sanayi altyapısına yakın hem de mezunları kamu ve özel sektörde geniş iş alanlarına yönlenebiliyor. Ancak Türkiye’de inşaat sektöründe dönemsel durgunluklar yaşandığı için işsizlik riski var; yabancı dilin iyi olması seni yurt dışı projelerde ve uluslararası firmalarda öne çıkarır.
Sevgili genç arkadaşım, Çukurova'da inşaat mühendisliği okumak istemen harika bir hedef! ✨ Adana güzel bir şehir ve Çukurova Üniversitesi de köklü bir eğitim kurumu. Yabancı dilinin iyi olması ise sana kapılar açacak çok büyük bir avantaj, sakın bunu küçümseme! 🌍
Unutma ki her alanda olduğu gibi, inşaat mühendisliğinde de kendini sürekli geliştiren, yeniliklere açık ve farklılaşan mezunlar her zaman bir adım önde olur. Yabancı dilinle uluslararası projelere yönelebilir, farklı kültürlerle iş yapma fırsatları yakalayabilirsin. Kariyer yolculuğunda önemli olan, sadece diploma almak değil, donanımlarını sürekli artırmak ve network oluşturmak. Kendine inan, potansiyelini keşfet ve yolculuğunun tadını çıkar! 🚀
Cevap
5Cevap
Üniversite çok iyi. Bölüm iş olanakları da fena değil
Üniversite olarak iyi bir tercih bölüm olarak da bence güzel işsiz kalacağını düşünmüyorum
Kalmazsın. Çukurova güzel kampüs. Üni olarak da iyidir ama inşaat değil de mimarlık makina vs okusan olmaz mı
bilmiyorum hemşirelik de var ama kıbrısda geliyor
Adanada
ben de Alparslan Türkeş düşünüyordum ama ins müh okunmaz ya makine okunur fırsatın varsa puanın yetiyorsa
hemşirelik de geliyor bir sene daha denemeyi bile düşündüm:(
yokyok deneme yaz
Oku kızım yolun açık olsun
Neden inşaat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?