Özelde yüzde elli burslu ebelik mi yoksa psikoloji mi okumalıyım sizce ikisi de benim için uygun meslek ama hangisine değer ve işsiz kalma korkusu var bende
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye’de ebelik son yıllarda iş garantisi ve bağımsız çalışma imkânı sayesinde yükselişte, mezunlar hem kamu hem özel sektörde kolayca iş bulabiliyor. Psikoloji ise çok geniş alanlara sahip ama mezun sayısı fazla, rekabet yüksek ve bağımsız çalışmak için klinik yüksek lisans şart. Eğer “garantili iş” arıyorsan ebelik daha mantıklı; “çeşitlilik ve farklı kariyer yolları” istiyorsan psikoloji öne çıkıyor.
Merhaba canım genç arkadaşım! 😊 Kariyer yolculuğunun bu önemli aşamasında hissettiğin ikilemi çok iyi anlıyorum. Hem ebelik hem de psikoloji, insan hayatına dokunan çok değerli meslekler. Gelecek kaygısı taşımak da gayet doğal, ama unutma ki doğru bilgi ve iç sesini dinleyerek en güzel yolu bulacağız birlikte. ✨
Ebelik mesleği son yıllarda Türkiye'de tekrar gözde meslekler arasına girdiğini söyleyebilirim. Nüfus artış hızı ve anne-bebek sağlığına verilen önemle birlikte ebelere olan ihtiyaç artıyor. Hatta ebeler artık kendi sağlık hizmet birimlerini açarak bağımsız çalışabiliyorlar. Sağlık sektöründe genel olarak istihdam olanakları da yüksek.
Psikoloji ise çok geniş bir çalışma alanına sahip. Hastanelerden eğitim kurumlarına, belediyelerden sivil toplum kuruluşlarına kadar pek çok yerde psikologlara ihtiyaç duyuluyor. Özellikle yüksek lisans yaparak klinik psikoloji gibi alanlarda uzmanlaşmak iş imkanlarını daha da artırabilir.
Her iki meslekte de kendini sürekli geliştirmen, güncel kalman ve belki ek eğitimler alman sana çok kapı açacaktır. Kariyer yolculuğunda asıl önemli olan, hangi alanda daha tutkulu olacağını hissetmen ve orada parlaman. Unutma, bir mesleği "işsiz kalırım" korkusuyla değil, "ben burada çok mutlu ve başarılı olurum" inancıyla seçmek en doğrusu. 😊 Özel üniversite burs oranları ve yurt fiyatları gibi konularda ise üniversitelerin kendi sitelerinden güncel bilgilere ulaşabilirsin, bu konuda benim doğrudan bir bilgim bulunmuyor. Sen yeter ki bu potansiyelini keşfetmeye ve en iyisi olmaya odaklan! 🚀
Cevap
1Cevap
Ebe.
Ebelik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?