Arkadaşlar sizce hangi bölümü okumalıyım, özelde yüzde elli burslu ebelik mi yoksa özelde yüzde elli burslu psikoloji mi? Psikoloji okursam işsiz kalır mıyım? Ebelik dersleri çok zor mu? Ne yapmalıyım, 2 yıllık mı yazayım? Çok kararsızım, sizce en mantıklısı nedir? Çok üzüntüye girdim.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, seni bu kadar kararsız görmem hiç hoşuma gitmedi ama merak etme, bu dönemler çok doğal. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz. Önemli olan kendine güvenmen ve ne istediğini anlamak için çabalaman. Hadi gel, bu durumu birlikte değerlendirelim, olur mu? 🌸
Öncelikle, psikoloji okursan işsiz kalır mısın diye sormuşsun. Psikoloji alanı çok geniş ve kendini geliştirdiğin sürece kesinlikle iş imkanları var. Lisans sonrası yüksek lisans ve uzmanlaşma, bu alanda sana çok kapı açacaktır. Klinik psikoloji, gelişim psikolojisi, endüstriyel psikoloji gibi birçok dalda çalışabilir, insanlara farklı şekillerde dokunabilirsin. Bu mesleğin zorluğu empati yeteneği gerektirmesi ve insan ruhuna odaklanmasıdır. 🧠✨
Ebelik ise çok kutsal bir meslek. Dersleri evet, tıp temelli olduğu için yoğun ve sorumluluk gerektiren konular içerir ama kesinlikle aşılmaz değildir. Eğer insanlara doğrudan yardım etmeyi, bir hayatın başlangıcına tanıklık etmeyi seviyorsan bu bölüm sana çok şey katacaktır. Sağlık sektöründe her zaman ebeye ihtiyaç vardır, bu yüzden iş imkanı açısından güçlü bir alandır. 🤱👩⚕️
İki yıllık bir bölüm mü yazmalıyım diye düşünmene hiç gerek yok bence. Eğer gönlün bu iki alandaysa, dört yıllık bir lisans eğitimi sana çok daha sağlam bir temel ve geniş kapılar açacaktır. Hangi mesleğin daha mantıklı olduğuna gelince, bu tamamen senin iç sesine bağlı. Hangisi sana daha çok heyecan veriyor? İnsanlara nasıl bir katkı sağlamak istiyorsun? Unutma, seveceğin bir mesleği seçmek, kariyer yolculuğunun en güzel adımıdır. Kendine inan ve iç sesini dinle! Unutma, her zaman yanındayım. 🙏💖