Kazakistan veya Kırgızistan'ı tercihlerime eklemeyi düşünüyorum Kazakistan hakkında çok olumsuz yorum var oralar hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kazakistan veya Kırgızistan'ı tercihlerime eklemeyi düşünüyorum Kazakistan hakkında çok olumsuz yorum var oralar hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Cevap
3Cevap
bence bu tamamen ne beklediğine bağlı ama ben tercih yapacak olsam biraz daha detaylı araştırıp karar verirdim çünkü internette yazılan her olumsuz yorum gerçeği yansıtmayabiliyor kazakistan hakkında kötü yorum yapan da var çok memnun olduğunu söyleyen de aynı şekilde kırgızistan için de hem olumlu hem olumsuz yorumlar görmek mümkün bana göre sadece yorumlara bakarak karar vermek doğru olmaz üniversitenin eğitim kalitesi akademik kadrosu kampüs imkanları yaşam masrafları yurt durumu şehir hayatı ve mezun olduktan sonraki denkliği gibi konulara da bakmak gerekiyor genel olarak bakınca manas üniversitesi eğitim kalitesi ve kampüs ortamıyla sık önerilen üniversitelerden biri ahmet yesevi de köklü ve tercih edilen bir üniversite ama hangisinin sana daha uygun olduğu tamamen bölümüne ve beklentine göre değişir o yüzden imkanın varsa oralarda okuyan öğrencilerle konuşup güncel deneyimlerini öğrenerek karar vermen daha doğru olur bence böyle önemli bir tercih sadece sosyal medyadaki yorumlara bakılarak yapılmamalı
ingiliz dili ve edebiyatı okumayı düşünüyordum ahmet yesevide, fiyatlar uygunmuş masrafı az, yurtların fiyatları çok uygun ve denkliği de varmış fakat hiç sosyal hayatın olmadığını ve aşırı sakin bir yaşam olduğundan bahsedilmiş hep bende korktum biraz. manasta da uluslararası ilişkiler veya rusça tercümanlık yazmayı düşünüyorum manası daha çok övüyorlar eğitim kalitesinden dolayı. çok kararsızım bazı insanlar çok abartarak türkiyenin en kötü üniversitesi ile denk falan diyor çok kafam karışık
bence internette yazılan yorumların hepsine çok takılmamak gerekiyor çünkü aynı üniversite için bile bir kişi çok memnun olduğunu yazarken başka biri tam tersini söyleyebiliyor o yüzden sadece yorumlara göre karar vermek bence doğru olmaz ahmet yesevi üniversitesini seçen birçok kişi uygun yaşam masrafları yurt ücretleri ve denklik imkanından memnun olduğunu söylüyor ama evet bulunduğu şehir daha sakin olduğu için sosyal hayat beklentisi yüksek olan kişiler sıkılabiliyor bu tamamen senin nasıl bir yaşam istediğine bağlı manas ise eğitim kalitesi açısından gerçekten daha fazla övülen üniversitelerden biri olduğu için bu konuda daha güçlü bir izlenim bırakıyor ama orada da okuyacağın bölümün sana uygun olup olmadığı çok önemli sırf üniversite daha çok övülüyor diye istemediğin bir bölümü seçmek ileride pişman edebilir bence öncelikle hangi bölümü gerçekten istediğine karar vermelisin çünkü sevmediğin bir bölümü en iyi üniversitede okumak bazen sevdiğin bölümü biraz daha farklı bir üniversitede okumaktan daha zor olabiliyor ayrıca türkiyenin en kötü üniversitesiyle denk gibi yorumlar da bana göre biraz abartılı çünkü denklik varsa bu resmi olarak tanınmadığı anlamına gelmiyor en doğrusu mümkünse oralarda okuyan güncel öğrencilerle konuşup eğitim sürecini kampüs hayatını staj imkanlarını ve mezuniyet sonrası durumlarını öğrenmek olur ben olsam sosyal medya yorumlarından çok orada gerçekten okuyan insanların deneyimlerini dikkate alırdım çünkü en doğru bilgiyi onlar verebilir
Onlar zaten buraya gelmeye çalışıyorlar gitme ne işin var
Ne gerek var bunlara , onun yerine Bosna yaz
Ahmet Yesevi olabilir
Ahmet Yesevi daha iyi
hepsi mantıklı afrika ve mozmbik te iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Bu önemli tercih döneminde kafanın karışması çok doğal. 🤔 Unutma, her yerin artıları ve eksileri olabilir. Kazakistan hakkındaki yorumlar seni endişelendirmiş olabilir ama her deneyim kişiye özeldir. İki üniversitenin de sana ne gibi imkanlar sunduğunu, bölümlerini ve kampüs hayatını detaylıca araştırmanı öneririm. 🎓 İç sesine güvenerek ve doğru bilgilere ulaşarak en güzel kararı vereceğine eminim. Gelecek senin ellerinde! ✨