22 yaşında hangi KPSS daha mantıklı: önlisans mı ortaöğretim mi, 2 yıllık mı 4 yıllık mı?

arkadaşlar TYT 634k sıralama ile Orta Karadeniz'de tıbbi sekreterlik, laborant ve veteriner sağlık veya ameliyathane hizmetlerini yazıp ön lisans KPSS'den mi atanmaya çalışayım yoksa yine aynı bölgede EA bölümünden 4 yıllık finans ve bankacılık okuyup bu 4 yıl içinde de 2 defa KPSS ortaöğretime girme şansını yakalayıp ÖÖ KPSS'den mi devlete atanmaya çalışayım? Meslek lisesi muhasebe mezunuyum bu yüzden bankacılık ve finans da hem kolay biter hem de özel sektörde iş bulabilirim. Lakin ilk hedefim devlete atanabilmek. Sizce hangi yolu seçmeliyim? 2 yıllık okuyup bir de KPSS'den atanamazsam tek seferde ailem asla KPSS'ye çalışmama fırsat vermeden özel sektörde köle gibi çalıştırır. Yaşım 22. Zaten 3 yıldır özel sektörde çürüyorum ne yapacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz? Devlete 2 veya 4 yıllık fark etmez en kolay nasıl atanabilirim?

22 yaşında hangi KPSS daha mantıklı: önlisans mı ortaöğretim mi, 2 yıllık mı 4 yıllık mı?