Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin liselerde "2+2" olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığı bildirildi. Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya ekleyebilirsin
2 yıl yeterli
Hayır 4 yıl devam etmeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Lisenin 2 yıla düşmesi gündemde 2 yıllık lise eğitimi yeterli olur mu?
Benim Zamanımda 5+3+3 modeliydi. toplamda 11 sene yapıyordu. Şimdi ise 12. Yani Lise 2 sene olunca mı her şey düzelecek? Bana kalırsa bu eğitim sistemiyle çok fazla oynuyorlar. 1 defa sistem kurulacak öyle devam edecek.
Yok Kredili sistem dediler, Liseye soktular, Sonra çan eğrisine döndü, başlayanlar kredili devam etti.
Sonrasında üniversitede de çan eğrisine döndü ve benim dönemde okuyanlar şu an işsiz.
İnsanlar önce ahlakı öğrensin fazla eğitime gerke yok emin olabilirsiniz ben her türlü şeyi biliyorum çünkü ahlaka da her şey dahil burada hocaya eğitime derse vs saygı her eşy dahil bence disiplin her şeyde olmalı hele hele eğitimde disiplin yoksa kusura bakmayın bi bok da olmaz sonuna kadar özellikle eğitim kurumlarında disiplinden kuraldan kaideden katılıktan yanayım gerekirse şiddet gerekirse azarlama bağırma çağırma gereksiz laubalilik ve ahlaksılık terbiyesizliği hiç sevmem
“2+2” modeli lise eğitiminin ilk 2 yılını zorunlu, son 2 yılını isteğe bağlı yapmayı öneriyor. Esneklik sağlasa da erken ayrışma riski taşıyor. Doğru uygulanırsa faydalı olabilir ama eşitlik gözetilmezse sorun yaratabilir.
Bu konuda henüz kesin bir karar verilmiş olmamakla birlikte, lise eğitiminin kısa sürede tamamlanması, öğrencilerin kritik akademik beceriler kazanımında eksikliklere yol açabilir. Özellikle gelişim çağında olan gençler için sanat, spor gibi alanlarda kendini keşfetme fırsatlarını da azaltabilir. Kişisel görüşüm, eğitimin 4 yıl olarak devam etmesinin, hayatı şekillendiren bu önemli dönemi verimli geçirmenin daha sağlıklı bir yol olduğunu düşünüyorum. Eğitim, zaman gerektiren bir süreç. 🌱📚
Bence öğrenciler kendileri seçebilmeli iki yıl veya daha fazla okumayı. Yoksa sınıflar serseri dolu. Bunlar kesinlikle 4 yıl okumamalı. Boşu boşuna onca kitap basılıyor ki zaten içleri de boş. Onu da geçtim diğer öğrencilere zarar veriyorlar, haklarını yiyorlar. Eğitim zaten yeterli değil şu an. Ancak bazı öğrenciler 18'ine kadar evden uzaklaşmak için bir bahane arıyorlar. Sağlıklı aile ortamı yok ki her öğrencinin.
Üniversite okumak isteyen 4 yıl, meslek öğrenmek isteyen 2 yıl okuyacaksa ve ikisinin de mezunu ayrıştırılacaksa çok da saçma değil gibi. Ama ayrıntılı öğrenmek gerek yorum için
10 yılda olsa içeriği sağlam olmadıktan sonra farketmiyor. Çocuklar liseden bomboş kafayla çıkıyor artık. Liseye giden çarpmayı karıştıran öğrenci dolu ortalık.