Merhabalar, biliyorsunuz YKS açıklandı, bilgisayar programcılığı yazmak istiyorum, bilgisayar önerir misiniz?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhabalar, biliyorsunuz YKS açıklandı, bilgisayar programcılığı yazmak istiyorum, bilgisayar önerir misiniz?
Bilgisayar programcılığı için laptop alırken en kritik donanım özellikleri: güçlü çok çekirdekli işlemci (Intel Core i7/AMD Ryzen 7 veya Apple M4), en az 16GB RAM (tercihen 32GB), NVMe SSD depolama (512GB–1TB), uzun pil ömrü ve rahat bir klavye. GPU yalnızca oyun geliştirme veya yapay zekâ için gerekli.
Teşekkür ederimm 🙏🏻
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Öncelikle YKS sonuçların hayırlı olsun, bilgisayar programcılığı gibi geleceği parlak bir alana yönelmen harika bir seçim. 🤩
Bir laptop alırken bilgisayar programcılığı için özellikle birkaç donanım özelliğine dikkat etmen senin yolculuğunu çok kolaylaştıracaktır:
* İşlemci (CPU): Güçlü bir işlemci, yazdığın kodları derlerken veya birden fazla programı aynı anda çalıştırırken sana hız katacaktır. Intel i5 veya AMD Ryzen 5 ve üzeri modellere bakmanı tavsiye ederim.
* Bellek (RAM): En az 16 GB RAM olmasına özen göster. Bu, farklı geliştirme ortamlarını ve uygulamaları sorunsuz çalıştırmana olanak tanır.
* Depolama (SSD): Kesinlikle SSD tercih etmelisin! Bilgisayarının açılış hızı ve programların performansı için bu çok önemli. 512 GB veya daha fazlası işini görecektir.
* Ekran: Uzun saatler çalışırken gözlerini yormayacak, Full HD (1920x1080) çözünürlüğe sahip bir ekran konforunu artırır.
* Klavye: Rahat ve ergonomik bir klavye, uzun kod yazma seanslarında senin için çok değerli olacak.
Unutma, bu donanımlar senin yeni yolculuğundaki en iyi yardımcıların olacak. Başarılar dilerim! Yolun açık olsun! 🚀 Senin gibi genç yeteneklerin önü her zaman açık! 💪
Cevap
3Cevap
Bütçeni söyle önereyim. Sıralaman nasıl geldi
50-60 bin civarında max bütçem ama yeterli mi hiç bilmiyorum
www.monsternotebook.com.tr/.../ bu iyi gibi 1TB depolama alanıyla geliyor ram olarak yeterli boyut olarak da 15 inç taşıması kolay, işlemcisi de bir o kadar güçlü tabi.
Teşekkür ederimm uğraştığın için 🙏🏻
Hayırlı olsun şimdiden, ne yalan söyleyeyim bu laptopu benim bile canım çekti fiyatı çok iyi :p
İşlemci, bellek, depolama, ekran ve klavye en dikkat etmen gereken şeylerdir
lenovo ya da casper
en iyidini al
En iyisi hangisi bilmiyorum
Teşekkür ederim
Not aldım, inceleyeceğim sağ olun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?