Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İdeal laptop özellikleri nasıl olmalı? Laptop alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Gündelik hayatımızda her hâlükârda teknolojik cihazlara mahkûmuz çünkü bu cihazlar bizim hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelmiş durumda. Günümüz teknolojisinde her işimizi telefon ya da tabletle çözmemiz mümkün değil çünkü her şey bir kenara telefon ve tabletlerin kullanımımıza izin verdiği programlarla bir bilgisayarda kullanılan programdan elde edilen sonuç bir değil. Hâl böyle olunca insanların bir bilgisayar alma zorunluluğu ortaya çıkıyor ama her insan bilgisayar konusunda o kadar bilgili değil ki bilgili olan insanların bile takıldığı noktalar oluyor. Bilgisayar alacağımız zaman, en başta bile “masaüstü mü, dizüstü mü almalıyım?” diyerek ikilemde kalabiliyoruz.
Tercihimiz masaüstü bilgisayarlardan yana olunca bilgisayar seçimi çok daha kolay olabiliyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de, masaüstü bilgisayarların bileşenlerinde sonradan değişimler yapabiliyoruz ve masaüstü bilgisayarlar dizüstü bilgisayarla göre çoğu alanda çok daha önde diyebiliriz. Sırf dizüstü bilgisayarların soğutma sorunu bile bizim tercihimizin dizüstü bilgisayardan yana olmasına sebep olabiliyor. Tabi bu dizüstü bilgisayarların kötü olduğu anlamına gelmiyor.
Eğer rahatı seven biriyseniz ya da bilgisayarınızı yanınızda taşımanız gerekiyorsa tabi ki dizüstü bilgisayarı tercih etmek zorundasınız. Her şey bir yana dizüstü bilgisayarlar, yanınızda taşıyabileceğiniz kadar konforlu ama Adobe programları vs. gibi zorlu uygulamaları çalıştıracak kadar çok yönlü olamıyor. Ayrıca dizüstü bilgisayarların bir kısmının parçaları anakart üzerine bağlı olduğu için, sonrasında ekstra bileşenler eklemek gibi bir lüksünüz olmuyor. Dizüstü bilgisayar tercihinizi doğru bir şekilde yaptığınız takdirde evde, ofiste, derste veya istediğiniz herhangi bir yerde en zorlu programları bile rahatlıkla çalıştırabilecek ve istediğiniz her oyunu kolay bir şekilde oynayabileceksiniz. Dizüstü bilgisayarlar doğru seçildiğinde konforlu ve çok yönlü bir şekilde kullanılabiliyor. Hâl böyle olunca insanlar en iyi dizüstü bilgisayar hangisidir öğrenmek istiyor.
Sizin için en iyi dizüstü bilgisayarı seçmeyi zorlaştıran çok fazla çeşit olması, karmaşık özellikler, çeşitli bileşenleri ve fiyatlarıdır. En iyi dizüstü bilgisayar demek en pahalı olan bilgisayar demek değildir. Çünkü ihtiyaçlarınız doğrultusunda ağırlık vermeniz gereken özellikler de değişecektir ve yanlış tercihler hem işinize yaramayacak hem de fazladan para ödemenize sebep olacak bir dizüstü bilgisayar almanıza sebep olabilir. Bu yüzden ihtiyaçlarınızı bilmeli ve en iyi dizüstü bilgisayarı bu ihtiyaçlar doğrultusunda araştırmalısınız.
Dizüstü (laptop) bilgisayar alacaklar için minik ipuçlarıAşağıya listelemiş olduğum maddeler, dizüstü bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerdir. Aşağıdaki maddeler dışında, en iyi dizüstü bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyorum.- 12.5-14, 15-16 ve 17 inç ekranlar, kullanım açısından bu ekran boyutları değişiklik gösterecektir. Taşınabilirlik açısından 12.5-14, kullanım açısından 15-16 ve oyun oynamak için 17 inç ekran sizin için ideal olacaktır. Buradan da anlaşılacağı üzere çok seyahat etmiyorsanız büyük ekranlar sizin için ideal olacaktır. Ayrıca çocuklar için tercih edilecekse de küçük ekranlar ideal olacaktır.
- Sürekli seyahat eden biriyseniz ve dizüstü bilgisayarınızın yanınızda olması gerekiyorsa, minimum 10 saat pil ömrü masaüstü bilgisayarlar için ideal olacaktır.
- Dizüstü bilgisayarınızın işletim sistemi zevkinize ve tercihinize göre Windows veya MacOS olabilir. Eğer bütçeniz kısıtlı veya dizüstü alışverişinizde ufak bir kâr elde etmek istiyorsanız, FreeDOS işletim sistemi seçebilir ve daha sonrasında istediğiniz işletim sistemini kolay bir şekilde masaüstü bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Dizüstü bilgisayar çocuk için tercih edilecekse tabi ki de seçimim Windows’tan yana olacaktır. Tabi bu durumları alt maddelerde daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
- Dizüstü bilgisayar bütçesi olarak 5000-6000 TL’den fazla bir bütçe ayırdıysanız, minimum AMD Ryzen 5 veya Intel Core i5 işlemci 1920x1080 ekran 16 gb RAM ve HDD yerine SSD depolama tercih ediniz.
Dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken şeylere maddeler halinde değindiğimize göre sıra geldi bu işi en ince ayrıntısına kadar incelemeye.
1. Piliniz biterse işiniz de biter o yüzden pil ömründen kısmayın

Oyun oynayacağınız veya sürekli prize yakın bir masada çalışacağınız bir dizüstü bilgisayar alacaksanız pil ömrü konusunda sıkıntı etmeyeceğiniz aşikâr. Ancak dizüstü bilgisayarınızı okula götürecek ya da kucağınızda kullanacaksanız, evde veya işte olsanız bile +8 ideal olmak üzere en az 7 saat pil ömrü olan bir dizüstü bilgisayar seçeceğiniz aşikâr. Dizüstü bilgisayarların pil ömrünü kontrol ederken etiketlerinde yazan bilgilere ve satıcının söylediklerine inanmayın çünkü kimse sattığı ürünü kötülemez. Bunu yapmak yerine gözünüze kestirdiğiniz dizüstü bilgisayarların sponsorsuz inceleme videolarını YouTube gibi platformlardan izleyerek fikir sahibi olun.
Sizin için aşağıya bir adet ideal pil ömrüne sahip dizüstü bilgisayar önerisinde bulundum. Bu dizüstü bilgisayarlar pil ömrü konusunda çok başarılıdır.
MacBook Pro (13 inç, M1, 2020)
Apple alanında en iyi firmalardan biriyken yerinde sabit kalarak zarar etmeden kâr etmeye devam edebilirdi lakin en iyisini yapmak için dur durak bilmediler. En iyi oyun performansı ve grafiklere sahip olmakla yetinmeyip çıtayı arş-ı âlâ’ya çıkarmak için 17 saate kadar internette gezinme ve 20 saate kadar AppleTV’den film izleme imkânı sunan bir cihaz geliştirdiler.
Adobe, Word gibi evrensel çoğu uygulamayı sorunsuz bir şekilde çalıştırabilecek, en iyi kameralara sahip olan, neredeyse çoğu bileşeni geliştirilebilen ve en güçlü Premium özelliklere sahip olan krala merhaba deyin.
MacBook Pro (13 inç, M1, 2020) özelikler:- Ekran, IPS teknolojisine sahip 13.3 inç (diyagonal) LED arkadan aydınlatmalı ekran; milyonlarca renk desteği ve inç başına 227 piksel yoğunlukta 2560 x 1600 özgün çözünürlük
- Pil ve güç, 61 W USB-C Güç Adaptörü
- Bellek, 8 GB (Yapılandırma seçeneği: 16 GB)
- Depolama, 256 GB SSD (Yapılandırma seçeneği: 512 GB, 1 TB veya 2 TB)
- Kamera, 720p FaceTime HD kamera
- Boyut ve ağırlık, Yükseklik: 1,56 cm / Genişlik: 30,41 cm / Derinlik: 21,24 cm / Ağırlık: 1,4 kg3
- İşletim sistemi, macOS
2. Doğru ekran boyutunu seçin

Alacağınız dizüstü bilgisayarın fiyatına ve teknik özelliklerine bakmadan önce kullanımınıza göre en uygun ekran boyutlarını bulmalısınız. Dizüstü bilgisayarların ekran boyutlarının sınıflandırması gene olarak şu şekildedir;
- 11-12 inç: En konforlu ve en hafif dizüstü bilgisayarla 11 ila 12 inç ekran boyutuna sahiptir ve 1,2 ila 1,5 kg arasında bir ağırlığa sahiptir.
- 13-14 inç: “Hep yanımda taşıyayım ama performansı da iyi olsun” diyorsanız, 13 ila 14 inç ekran boyutları arasında bir dizüstü bilgisayar sizin için ideal olacaktır.
- 15-16 inç: Standart ölçülerde bir dizüstü bilgisayar almak istiyorsanız 15 ila 16 inç ekran boyutlarındaki bir dizüstü bilgisayar sizin için ideal olacaktır. Zaten evrensel bir dizüstü bilgisayar ekran boyutu 15.6’dır.
- 17-18 inç: “Dostum ben oyun oynayacağım, işe veya okula götürene kadar dayansın orada zaten masada çalışacağım” diyorsanız, 17 ila 18 inç ekran boyutlarındaki bir dizüstü bilgisayar sizin ihtiyacınız olan tüm işleri sağlayacak ve mükemmel bir oyun zevki sunacaktır.
3. Mac vs. Windows! En iyi işletim sistemi hangisi, hangisini tercih etmeliyim?

Eskiden beri kullandığınız bir işletim sistemi varsa aşina olduğunuz işletim sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz. Windows ya da Mac kullanıcısı olun eğer herhangi bir işletim sistemine alışıksanız diğer bir işletim sistemine alışmanız zaman alacaktır ve pek gereği olduğunu düşünmüyorum. Öte yandan dizüstü bilgisayar alırken fiyattan kazanmak istiyorsanız FreeDOS işletim sistemi size uygun olacaktır. FreeDos işletim sistemi aldığınız dizüstü bilgisayarı 200-300 TL ortalama bir fiyata daha az almanızı sağlayacaktır. Bilgisayarınızı aldıktan sonra istediğiniz işletim sistemini rahat bir şekilde kurabilirsiniz.
Öte yandan herhangi bir işletim sistemine aşina değilseniz, Mac ve Windows alanlarında çok iyi işletim sistemlerine sahiplerdir ve ikisinin de kendine göre artı ve eksileri bulunmaktadır. Bu işletim sistemlerinin başlıca artı ve eksilerini size birazcık bahsedeyim ve kendinize uygun işletim sistemi kararını siz vermiş olun.
Windows
Windows işletim sistemi yıllardır hayatınızda olan okullarda, internet kafelerde, iş yerlerinde ve günlük hayatta görebileceğiniz çoğu alanda tercih edilen bir işletim sistemidir. Güncel olarak Windows11 çıkarılmış olsa da hâlihazırda kullanılan Windows10 sürümüdür. Windows işletim sisteminin en büyük artılarından bir tanesi çoğu oyun ve dünya çapında uygulamalarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmasıdır. Öte yandan ilkokul bilişim derslerinde bile bizlere öğretilen ilk şey Windows işletim sistemi olmuştur ve hayatımızın büyük bir bölümünde bunu kullanacak oluyor olmamızdır.
Windows işletim sistemini genelde öğrenciler, oyun oynayan kesim ve ofis çalışanları tercih ediyor. Windows’un en güzel yanlarından bir tanesi de sanal asistan Cortona hizmeti sunuyor olmasıdır. Her ne kadar ülkemizde kullanılamasa da işe yarar bir asistandır.
macOS
macOS işletim sisteminin en güzel özelliklerinden bir tanesi Windows sanal asistan yerine Mac cihazlarda Siri sanal asistanın kullanılıyor olmasıdır. Bu sanal asistan Cortona’ya göre çak daha başarılı ve ileri düzeyde bir asistandır. Ayrıca Mac kullanıcılarının söylediğine göre Windows’a göre daha kolay ve konforlu bir kullanım imkanı sunan Apple, kendi ürettiği telefon ve tablet gibi cihazlarıyla da sorunsuz ve kolay bir şekilde senkronizasyon imkanı sunuyor.
Eğer bir yıllardır Apple cihazlar kullanan biriyseniz, macOS işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar sizin için çok iyi olabilir. Ayrıca tüm MacBook cihazlar, Apple’ın en yeni işletim sistemi macOS kurulu halde sizlere teslim edilmektedir.4. Bilgisayarınızın özelliklerini seçin

Geldik en can alıcı nokta olan dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken özellikler kısmına. Bu kısım bazen o kadar karmaşık olabiliyor ki sistem özelliklerinden çok iyi anlayan insanlar bile bazı zamanlar çelişkiye düşebiliyor. O kadar çok bileşen ve özellik arasından size en uygun olanı bulmak biraz zor olabilir ama bunu başardığınızda çok iyi kâr ve üstün performans elde edebilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse bir gamer ya da tasarımcının ekran kartı ve işlemciye ağırlık vermesi gerekiyor. Bu kişi parasının büyük bir kısmını depolamaya verirse onun için yanlış bir harcama olacaktır. Ya da sadece ders veya iş için kullanılacak bir bilgisayar alacaksanız, üst düzey ekran kartları veya işlemciler sizin için boşuna masraf olacaktır. Bu yüzden sizlere dizüstü bilgisayar alırken hangi özelliklere göre seçmeniz gerektiğini özet bir şekilde anlatmak istiyorum.
Veri Depolama Aracı (SSD): İşlemci hızınızdan daha önemli bir şey varsa da oda veri depolama hızınızın performansıdır. Katı hâl sürücüsü yani SSD, Hard Disklere (HDD) göre çok daha hızlı ve sessiz çalışırlar. SSD, HDD’ye göre çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahiptir tabi bu da bilgisayarınızın ve uygulamalarınızın açılma süresini çok düşürüyor. Işık hızında bir bilgisayar istiyorsanız (bunu tercih edenler genelde gamer ve editörler oluyor), kesinlikle SSD sizin için tartışmaya kapalı bir tercih olacaktır. Öte yandan “benim hızla işim yok bana depolama ve bütçe lazım” diyorsanız, HDD’de tercih edebilirsiniz bu sizin için hesaplı olabilir ama benim tercihim her hâlükârda SSD tercih etmenizden yana olacaktır.
SSD sürücüler arasında, PCle x4 klasik SAS ve SATA bağlantılı SSD’lerden çok daha hızlı çalışır. Yani bu herkesin anlayabileceği dilden söylemek gerekirse, maksimum performansa ve yoğun bir dosya aktarımına ihtiyaç duyulduğu zamanlarla PCle SSD’ler tercih edilmelidir.
Ekran Kartı: Üç boyutlu tasarımlar oluşturmuyor, oyun oynamıyor, yüksek çözünürlüklü renderlar almıyorsanız bütünleşik (anakartla bütün bir şekilde üretilmiş ekran kartı) tüm ekran kartları sizin için yeterli olacaktır. Öte yandan oyun oynuyor, üç boyutlu tasarımlar oluşturuyor ya da yüksek çözünürlüklü renderlar alıyorsanız çok iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olacak demektir.
Bu tür zorunlu ihtiyaçlarda ekran kartı seçimi son derece önemlidir çünkü ekran kartının hem kaliteli hem de kalitesiz tipleri vardır. Örnek vermek gerekirse günümüzde iş/ofis ve düşük sistemli oyunlar için tercih edilen dizüstü bilgisayarlarda Nvidia MX450 veya GTX 1660 kullanılırken, orta sınıf cihazlarda RTX 2050 veya RTX 2060 tercih edilir. Öte yandan üst düzey bir performans için RTX 3070 veya 3080 kullanılır.
RAM: İdeal kullanılabilir bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız, 8 GB RAM sizin için yeterli olacaktır. Günümüzde ortalamanın altında fiyatlarda olan bir dizüstü bilgisayar 4 GB RAM’le gelirken ortalama bir dizüstü bilgisayar 8 GB RAM’le gelir. İşi biraz konfora dökmek istiyorsanız 16, “ dostum ben oyun oynarım, bütçem sıkıntım yok en pahalısı olsun” diyorsanız da 32-64 GB keyfinize göre alınabilir. Tabi benim önerim 8-16 GB arası bir RAM sizin için yeterli olacaktır.
İşlemci: Bir bilgisayarın en önemli parçalarının başında işlemci yer alır çünkü, tüm bileşenlerin birbiriyle uyumlu çalışmasını ve genel veri akışını sağlar. Ancak ne yapmak istediğinize göre en ucuz işlemci modeli bile sizin için uygun olabilir. Tam bir fiyat/performans ve hizmete uygun bir bilgisayar alacaksanız Intel Core i5 sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Ortalamanın üzerinde bir performans ve konfor istiyorsanız Intel Core i5’ten ziyade Core i7, üst düzey bir performans istiyorsanız Intel Core i9 kullanmalısınız. Tabi benim önerim i5 sizin kullanımınıza yetecektir ve işinizi görür.5. Her şey bir kenara bilgisayarın markasını iyi düşünün!

Bir bilgisayarın ne kadar iyi olduğunu bilmek istiyorsanız sistem özelliklerini ve daha sonra markasını kontrol edersiniz ya da bilgisayarı kendiniz toplarsınız. Eğer bir dizüstü bilgisayarın ne kadar iyi olduğunu bilmek istiyorsanız ilk bakacağınız şey markası olacaktır. Her şeyden öte müşteriye sunulan teknik destek ve memnuniyet dizüstü bilgisayarlar için çok önemlidir. Doğru zamanda gelmeyen bir teknik destek geriye dönülemez cep yakan kayıplara neden olabilir.
Yapılan listelemelere göre 2021 yılında günlük kullanıma en uygun dizüstü bilgisayar firmaları sırasıyla Apple, HP ve Lenovo olmuştur. Öte yandan oyun oynamak ve üst düzey işlemler için tercih edilen dizüstü bilgisayar firmaları sırasıyla MSI, Acer ve Razer olmuştur.Sizin İçin İdeal Dizüstü Bilgisayar Önerileri!
Yazımızın buraya kadar olan kısmında ideal bir dizüstü bilgisayar nasıl seçilir kısa bir şekilde anlattık. Yazımızı okuyanlar zaten dizüstü bilgisayarlarını kendi başlarına satın alabilecekler. Sıra geldi size uygun dizüstü bilgisayar önerisinde bulunmaya.

Şimdi bir bakalım size uygun bir dizüstü bilgisayarda nelere yer verilmeli. Sürekli sunum hazırlayan biri olduğunuz için, dizüstü bilgisayarınızı yanınızda götüreceğinizi farz edelim ve birazcık minimal takılarak 15,6 inç ve altında bir ekran boyutu tercih etmeye özen gösterelim. Çok fazla ağır işlemler yapmayacağınızı ve prizden uzak bir yerde çalıştıracağınızı düşünürsek i5 ve minimum 8 saatlik bir pil ömrüne sahip dizüstü bilgisayar seçelim. Son olarak da depolamaya birazcık ağırlık verelim.
Şimdi sizlere ucuz, orta ve pahalı olmak üzere doğrudan size hitap eden dizüstü bilgisayarlar listeledim. Bu bilgisayarlar tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçilmiş ve sunum ve slayt dışında (oyun oynamak) bir kullanıma açık değil. Şimdi hep birlikte dizüstü bilgisayarlarımıza bakalım.Lenovo IdeaPad (Ucuz)

Listemizin ilk dizüstü bilgisayarı Lenovo IdeaPad, tamamen öğrenciler için tasarlanmış ve bütçe dostu bir dizüstü bilgisayardır. Lenovo IdeaPad dizüstü bilgisayarın güncel fiyatı 3.000 TL olup 14 inçlik minimal bir ekranıyla sizlere kolay bir kullanım sağlar. Ayrıca 4 GB RAM ve 128 GB SSD’ye sahip olan bu dizüstü bilgisayar sunum konusunda gerekli olan tüm istekleri karşılayabilir. Son olarak FreeDOS işletim sistemi şeklinde gelen bu dizüstü bilgisayar ekstra 200-300 TL kazanç elde etmenizi sağlar.
Lenovo IdeaPad dizüstü bilgisayarı satın almak isterseniz, buraya tıklayıp alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.HP 340S G7 (Orta)

14 inçlik bir ekrana ve 8 GB RAM’e sahip olan bu dizüstü bilgisayar, ağırlıklı olarak ofis çalışanlarının ve öğrencilerin tercih ettiği yüksek işlemci performansına sahip olan bir dizüstü bilgisayar. 256 GB SSD depolama ve i5 işlemciye sahip olan bu dizüstü bilgisayarın 5.700 TL gibi bir fiyatı bulunuyor ve iş ve öğretim hayatında tamamen yeterli olabilecek bir dizüstü bilgisayar.
HP 340S G7 satın almak isterseniz buraya tıklayarak alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.Nırvana X500 (Pahalı)

15,6 inç ekran boyutuna ve 1,59 kg ağırlığa sahip olan Nırvana X500 isimli dizüstü bilgisayar sizlere kolay bir taşıma imkanı sunacaktır. Ayrıca 8 GB RAM ve harici ekran kartıyla bir sunum bilgisayarından beklenilen performansın çok daha fazlasını verecektir. Güncel olarak 6.000 TL gibi bir fiyatı olan bu dizüstü bilgisayarın FreeDOS bir şekilde gelmesi de cebinize minik katkılar sağlayacaktır.
Casper Nirvana X500 isimli dizüstü bilgisayarı satın almak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.
Sorunuza ait tüm cevapları verdiğimi ve nokta atışı yaparak aradığınız dizüstü bilgisayarları önerdiğimi düşünüyorum. Aklınıza taklan ve merak ettiğiniz sorular olduğunda görüşlerde belirtmeyi unutmayın.46 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık, dolu dolu bir görüş olmuş :)
- +1 yıl
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederimm :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
60Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkese Merhabalar😊
1. Si laptopu ne amaçla kullanacağız? Evde oyun için mi iş için mi okul ve dersler için mi? Hepsi için güzel ve ideal olacak, kullanımı keyifli ve bizi asla yarı yolda bırakmayacak bir laptop özelliklerini sıralıyorum. Umarım beğenirsiniz.
●En önemli özellik İŞLEMCİ. Nasıl insanda beyin ise bilgisayarda da işlemci önemlidir. Tavsiyem yeni nesil intel i7 işlemciler. İşinizi bir hayli görür olacaktır. Ama yok ben oyun dizi film için de takılırım diyosanız i5 de olabilir😊işlemci hızı ise 2 üzeri olmalıdır. Minimum isr 4 çekirdek ve üstünü tercih etmekte fayda var.
●2. ÖZELLİK EKRAN KARTI: Amd ve nvidia ekran kartları olabilir. Nvidia gtx 1050 ti benim önerimdir işinizi haylice görür.
●3. SABİT DİSK: hdd yerine yeni nesil ssd ler önerimdir. Fotoğraf ve videolarınız telefonda yer kaplamasın diyosanız ssd yi tercih edebilirsiniz. Ancak en az 500 gb olmalı ssd.
●4. Olarak da RAM. kısa bellek işlevi gören ram ssd deki depolanan bilgilere ulaşmamızı sağlar. O an için veya arka plandaki uygulamaları belleğe depolayan ram, yüksek bellekli ve hızlı olduğu sürece oyunlarda kasmayı ve donmayı engeller.
●5. Ekran: genelde laptoplarda 15.6 inç tercih edilir ve bu gayet yeterlidir. Ama 15.6 yetmez diyenlere bi tık veya daha fazla büyük ekran da yeterli olacaktır.
●VE EN ÖNEMLİSİ. MAC VS WINDOWS. Günümüzde her ne kadar windows yaygın olsa da mac bilgisayarların stabili ve optimizasyonu gereği mac bilgisayarların daha güçlü olduğu söylenebilir. Genellikle grafikerlerin, iş adamlarının, yazılımcıların ve adobe gibi profesyonel program kullanan insanların tercihi olan mac apple gibi bir markanın desteklenmesiyle daha da güzel bir tercih arasında yer alabilir.10 Yorumla
+1 yılAsus x542ur
Ekstradan m2 ssd takman gerekir garantiyi etkilemez bu üzerinde 4 gb ram ile geliyordu bi tane de ram takviyesi yaparsın sunuma dair tüm ışlerini görür ram takviyesi yapmadan da görür aslında ama yaparsan daha iyi olur tabi
U serisi işlemciye sahip olduğu için batarya ömrü uzundur
15.6 ekran vardır çalışmalarını rahatca yaparsın
Harici 2 gb grafik kartı vardır ve mx serisi olduğu için işini fazlası ile görecektir
Değerlendirmeye alabileceğin bi bilgisayardır
Daha çok bilgisayar yazabilirim ama en uygunlardan birisi budur
Hayırlı akşamlar dilerim00 YorumlaSadece sunum hazırlamak için öyle vahşi makinelere gerek yok.
Sunum veya daha çok word, Excel gibi office işlemleri yapıyorsan mevcut modellerin çoğu işlevini görür.
Fakat burada anladığım mobil olacağını öngörerek, hafif ve en fazla 15’ inçlik ekran olmasına dikkat edebilirsin. Fazla büyük hafıza kartına ihtiyaç yok, 500gb ssd yeterlidir. Cloud kullanacağını varsayarak dökumanlari oralara aktarabilirsin.00 YorumlaÖncelikle hepsinde hızlı bir ssd olmalı
Sonra kullanım amacı ne olmalı.
-proje çizim mimarlık
-oyun
-video edit
-world excell muhasebe
-dizi film
Hepsi için farklı alternatifler var. Benim için en iyisi macbook mesela. Oyun oynasaydım 3070 li bi laptop alırdım. Rutin şeyler için i5 9400 lü 8 gb ram li sıradan bi laptop alırdım. Vs vs00 YorumlaLaptopların en büyük sorunu soğutma olduğu için soğutması iyi olan bir marka öneririm, onun dışında bildiğiniz gibi ekran kartı performansı da masaüstü bilgisayarlara nazaran daha düşük oluyor bu yüzden ileriye dönük olarak minimum 4 - 6 gb vrame sahip olan bir ekran kartı tercih etmelisiniz. Bunun yanısıra işlemcisi de çabuk ısınmayan, güçlü bir işlemci olmalı. Benim tercihim genelde amd işlemciler oluyor (ön belleği daha yüksek ve uzun ömürlü oluyor ve fiyat performans).
Monster tarzı turbo fan özelliği bulunduran, güçlü ekran kartı ve işlemci barındıran ve mümkünse m2 ssd olan (dosya aktarım hızını, sistemin çalışma hızını inanılmaz arttırır) bir laptop işinizi rahatlıkla görür.00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan ihtiyacın
İhtiyacına uygun içerik seçmelisin harika bir makine var 30 bin ama benim. ihtiyacim olandan çok fazla almaya gerek var mi yok...
Önce ihtiyacın planı belirle sonra ona uygun model bak00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 5,9b cevap paylaştı. Sadece sunum hazırlamak gibi hafif işlerde kullanılacaksa, asus alınabilir.
En az 8GB RAM.
Fazla veri depolanmayacaksa, en az 256GB SSD.
Diğer özellikler, sunum hazırlamak için yeterli olur.00 Yorumla
+1 yılBu tarz laptoplarda güçlü bir işlemci, paylaşımsız RAM'a sahip olan ekran kartı ve iyi bir grafik çipseti olmazsa olmazlardandır. İkincil öneme sahip olan şeyler ise, ekranın kalitesi ve soğutma başarısıdır. Ekran oyunlarda ghosting gibi sorunlar oluşturmayacak gözü az yoran kaliteli bir yapıda olmalidir
00 Yorumla
+1 yılBence intelcore i7 10 generiton işlemcisi 16 gb ekran kartı nvdia gforce destekli olmalı ve kesinlikle ssd 512 gb hardisk ve en az 8 gb ram bence idealdir.
01 Yorumlaİyi bir işlemcisi olmasına dikkat et bunun yanında güçlü bir ekran kartı ve yeterli bir ram olmasına özen göster dilediğin cihazı bulman ümidiyle şimdiden hayırlı olsun 😊
00 Yorumla
+1 yıl3.5 GHZ üstü işlemci
HDD için en az 1 TB
SSD için en az 512 GB (önerilir)
Sessiz fan (yeni macbook airler fansız çalışıyor.)
Dahili ekran kartı genelde yeterli olur oyun veya mimari uygulamalar için harici ekran kartı gerekebilir.
En az 1920x1080 FULL HD IPS ekran
Yansımasız panel.
En az 144hz tazeleme hızı
Uzun ömürlü pil
Öneri laptop : (Samsung GalaxyBook)00 Yorumla
+1 yılparan varsa mac air işini görür. o kadar bütçem yok dersen ve sadece iş yaparım dersen lenovolara bir bak. biraz güçlü olsun arada oyun da oynarım dersen monstera bak (benim favorim monster)
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 377 cevap paylaştı. Sabit diski SSD, kapasitesi 256 gb
Ram 8 gb
İşlemci intel i3 ve uzeri veya AMD ryzen serisinden
Ekran çözünürlüğü yüksek
Marka olarak Lenovo güzel. HP fena değil.
Bunlara dikkat etmen yeterli00 Yorumlaİdeali ihtiyaçları karşılayandır. Sunum için örneğin taşınabilirliği yüksek 13-14 inchlikler uygun olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılBen hp kullanıyorum gayet iyi durumda işlemcisi falan çok iyi sadece bir kamera bulanık oda normaldir.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sessiz, çok az ısınan, pil gücü yüksek, grafik işlemlerinde performanslı.. vs olmalı..
Tavsiyem ise m1 işlemcili macbook modelleridir.00 YorumlaHafif olmalı ince olmalı şarjı çabuk bitmemeli çözünürlüğü iyi olmalı
10 YorumlaBana hızlı çalışsın hafızası iyi olsun kasmasın başka da bir şey istemem
00 Yorumla
+1 yılSadece sunum için ise çok özellikli bir şey gerekmez bence.
00 Yorumla
+1 yıli7 Yüksek Grafik İşlemcili ve SSD'li olmazsa olmazım :)
00 YorumlaValla artik ssd şart 12 veya 16 gb ram ve iyi bir ekrankarti tabi birde saglam para
00 Yorumla
+1 yılŞarjı uzun gidicek ve hafif olmalı onun dışındaki özellikler senin ne için aldığın ile alakalı
00 Yorumlaİşlemci ve RAM önemli marka çok önlemi değil ama ( cas… ) dan uzak dur
00 YorumlaEn az 2- 3 GB ekran kartı, 8gb ram, i5 işlemci 500 gb ssd
00 Yorumla
+1 yılDell Lenovo hb sırasıyla bunları alacak gücün yoksa acer
00 YorumlaDell marka i5 işlemcili 6500 tl civarında iş görür.
00 Yorumla
+1 yılİ7 olcak
RTX ekran kartı
3000mhz ram 16gb en az
M2 SSD kesin
240HZ monitör olcak
Ketçap mayonez
20 bin en az bu00 Yorumla
+1 yılAmaca göre alınmalı, ramı, çözünürlüğü, işlemcisi, fiyatı önemli.
00 Yorumla
+1 yılEn az 128 GB ssd olmalı ve bunun yanında 1TD HDD si olmalı. Ekranı en az 1080p olmalı. Kasası sağlam olmalı. Oyun oynanacaksa Ekran kartı yüksek olmalı.
00 Yorumla
+1 yıl250 GB SSD hdd
1 tb harici hdd
2 GB ekran kartı
en az 8 GB ram
i5 ve üzeri işlemci
vga ve hdmı çıkış
usb girişi 4 adet
kart okuyucu
tabiki pil ömrü00 YorumlaHemen söylüyorum.
16gb ram DDR4
DDR4 anakart
4gb ekran kartı Nvidia GTX 1050 ya d 1050ti
Hafızası da 500gb ile 1tb arasında olabilir
SSD olarak mve2 240gb00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEnaz 8 GB en orta 12 gb ram ekan kartı 2 GB 4gb işlemci 2.50 ghz turbo 3.50 ghz 8 çekirdek lı
00 Yorumla Canlı derslere girmek istiyorsan 64gb 3200mzh ram Gforce RTX 3090 ekran kartı İntel İ9 11. nesil işlemci ve rgb ışıklara ihtiyacın var
00 Yorumlaİşletim sistemi ve tam en önemli özelliklerden biri. Ama sen bu bilgisayarı ne için kullanacaksın o da var. Biraz daha açık ol
00 YorumlaMarka değilde ne sebeple kullanacağına bağlı. Bunun gibi sitelere girmek bir iki video seyredeceksen ikinci el alsan bile olur
00 Yorumla
+1 yılİlk Tercihin DELL markası olsun bence. Ürün kalitesi ve teknik servis hizmetleri çok iyi
00 Yorumlaİdeal laptoplar pahalı alacaksan tasarım bilgisayarları öneririm ama biraz tuzlu olur kendileri
00 Yorumla
+1 yılKimse de macbooktan bahsetmemiş
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen hafif laptoplara bayılırım işlemcisi hızı ve hafızası iyi olmalı aksi takdirde bir anlamı kalmaz zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMac air alsan yeterli , windows saçmalığıyla uğraşma
00 Yorumla
+1 yılİdeal gerekmez canavar olmalı
00 YorumlaGel avcılara yardımcı olayım dükkan da
00 Yorumla
+1 yılLenovo ya da asus almalısınız
00 Yorumlageneli geçç
lenovo y540 all00 YorumlaSeri ve düzgün çalişmalidir
00 Yorumla
+1 yılAsus ve lenovodan şaşma bacım
00 YorumlaRami yüksek olmalı bence
00 YorumlaAsus der susarım
00 Yorumla
+1 yılBana göre en iyisi elmanın ki bence
00 Yorumla
+1 yılSsd ve iyi bir işlemciiii
00 Yorumla1 işlemci 2 ekran kartı 3 ssd 4 Ram
00 Yorumla
+1 yılSsd ve iyi bir işlemci
00 Yorumla
+1 yılRyzen 9
32 GB Ram
5900xt00 Yorumlaİşlemci i3 ekran kartı 2gb hdd 500 GB olmalıdır
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılbütçen ne kadar
00 Yorumla
+1 yıloyun içinse 10 bin max bütce
00 YorumlaAmacına göre değişir
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 799 cevap paylaştı. Google girmeli
00 YorumlaHuawei
00 Yorumlabilmem
00 Yorumla- Devamını Gör
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı