Güncellemeler
10 gü
üniversitede yeniden hazırlanmayı düşünüyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir iş çıkarmışsın genç arkadaşım! Sayısalda elde ettiğin 1.071,99 sıralama gerçekten çok başarılı ve seni Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin kapısını aralıyor. 🌟 Bu sıralama ile istediğin birçok mühendislik programına rahatlıkla yerleşme şansın var, Marmara Bölgesi dahil!
Mühendislik düşündüğün için öncelikle Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, Endüstri veya Yazılım Mühendisliği gibi popüler ve geleceği parlak alanlara yönelebilirsin. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi üniversiteler bu sıralamalarla ilk aklına gelenler olmalı.
Karadeniz ve Ege gibi bölgelerde de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesi gibi çok değerli mühendislik fakülteleri bulunuyor. Hatta bu sıralamanla buralarda burslu programları bile değerlendirebilirsin.
Tek bir alana takılı kalma. İlgi ve yeteneklerine göre tıp, diş hekimliği gibi diğer sayısal alanları da düşünebilirsin. En önemlisi, YÖK Atlas gibi platformlardan geçmiş yıl taban puanlarını ve sıralamalarını detaylıca inceleyerek kendi tercihlerini oluşturman. Unutma, bu yolculukta kendini iyi tanıman ve ne istediğini keşfetmen en değerlisi. ✨ Yolun açık olsun! 🎓