YKS tercihlerinde sadece kendi şehrimi mi yazmalıyım, annem şehir dışına karşı haklı mı?

Öncelikle hepinize merhabalar ben 21 yaşındayım bu yıl 4. kez YKS sınavına girdim sınavdan öyle çok iyi yapmadım ama sıralama olarak önceki yıllara göre bu yıl daha iyi yapmışım ben de az önce YKS tercih robotundan üniversite sıralamalarına baktım sonra annem bana sadece yaşadığımız şehre bak oğlum önce burayı tercih et dedi sonra ben de anneme anne ben zaten önce burayı yazacağım zaten 24 tercih hakkı var ilk birkaç tane bölümü burada yazarım ama diğer kalanları da şehir dışında yazmayı düşünüyorum ki boşta kalmayayım eğer sadece burayı yazarsam belki gelmez sonra boşta kalırım dedim ama baktım annem bana sen şehir dışında yapamazsın oğlum kendine bakmazsın dedi ben de anne nasıl yapamam niye kendime bakamayım ki peki o şehir dışında üniversite okuyanlar nasıl idare ediyorlar dedim yani aileme kalsa sadece yaşadığımız şehri vermemi istiyorlar. Annemle biraz YKS sınav sonucu konusunda tartıştık sizce annem haklı mıydı?

YKS tercihlerinde sadece kendi şehrimi mi yazmalıyım, annem şehir dışına karşı haklı mı?