Muhasebeci olarak çalışacağım ilk asgari ücret alacağım tabii ki ama 6 sene sonra 45.000 TL alacağım az mı sizce normal mi
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
13Cevap
Maalesef az ama yapacak bir şey yok. Sektör kötü
bu ne kız memur maaşı gibi önceden söylüyorlar o bile birbirini tutmuyor gercide
İşi öğrendikçe daha fazla para veren yer araştırıp iş yeri değiştir.
Az tabiki 6 sene sonra asgari ücret ne kadar olacak acaba
6 sene olayı saçma 6 sene sonra asgari 70 olsa sana 45 mi verecekler firma biraz seni denemiş gibi işi öğrendiğinde başka firmaya zaten daha yüksek parayla gidersin
Yok 70.000 TL olursa 90.000 TL alacagim yani öğle düşün yani az bence ya
Be diyon kızım ne saçmalıyorsun anlamadım düzgünce anlat bugün asgari ücret verdiler işi öğrenirsin başka yere gidersin daha çok maaş alırsın 6 yıl sonranın maaşını hesaplamaya kalkıp muhasebeci olmaya kalkmak saçmalık senmi hesaplıyorsun 45 i 45 zam oranımı 70 olsa 90 alıcam ne saçmalık anlamadım 6 yıl sonranın maaşını kimse konuşmaz çünkü enflasyonu nerden bilsin insanlar
Smmm felan olursan iş değişir paraya bakma önce kendini geliştir mesleki ruhsatını al üniversite okuduysan
Zaten mali müşavir ler 300.000 alıyorlar vallahi cerrahlar gibi
Hepsi değil o ruhsatı alıp 2 asgari ücret alan insanalarda var önemli olan yırtık olmak
Yok benim öyle 300.000 lerce gözüm yok sadece 6 sene çalışıp 45.000 TL almak canımı sıktı ben asgari ücret alsam bile geçinirim sıkıntı yok
Az şimdiden Alman lazım 45 bin benim Ablam da muhbasebeci 46 den fazla alıyor
Kaç senelik tecrübeli ama onlisnas mi lisans mezunu mi
Oo emekli maasi alır o zaman yaslandjgi zaman şirkette çalışıyo ise yani Şu an bayagi iyi para kazanıyordur
6 sene sonra asgari ücret en az 200 bin olur
Hayır ben simdikinden bahsettim mesela 6 sene önce 2020 idi ya 2020 den beri muhasebecihim 45.000 TL şuanda maaşım yani 70.000 TL den aşağı olmaması lazım bence
Ben 45.000TL'ye ayakkabımı bağlamam
Hayır ben 28.000 TL ilede geçinirim sorun yok ama seneler sonra 45.000 TL almakta koyar insana
Neden? Neden 28e bile razısın? Geçinme o fiyatlara. 45e de okey deme. Eğer mesleğin basit bir şey değilse yani kasiyerlik vs gibi, 45e okey deme
Hayır ya muhasebe ci yim ama onlisans lisans mezunu değilim ama yinede 6 senede 45.000 TL cidden kötü
Kötü evet..
Sen bu zekayla nasıl muhasebeci oldn
oha mk one ya
Yani çok az değil mi
Çok az
6 sene sonra mı az tabi
Başlamadan bırak
aşırı düşük hem de
6 sene mı?
Evet. 6 sene çalışsam bile 45.000 TL alacakmışim yani en azından 2 sene çalışayım yeterli bence zaten 8 saat çok ya bana göre
6 sene sonra asgarî ücret zaten 100 k olur😃
Yani şöyle 100.000 TL olur ise 200.000 TL maaş alırım yani şöyle düşün ben 2020 de ise başladım şuanda 6 senelik muhasebeciyim 45.000 TL maaş alıyorum aşırı az gibime geldi
Evet az yan hakların da yoksa
Zaten 8 kişiye ingilizce evinde özel ders ver 1 hafta da zaten 45.000 TL cepte ya
O tecrübeyle çalışırken iş ara üniversite okuma duysan açıktan mutlaka oku
*okumadıysan
Enayilikk
Çok az
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, muhasebecilik gibi önemli ve sorumluluk isteyen bir alanda kariyer planlaman çok değerli. 📊 6 sene sonra 45.000 TL almayı hedeflemen üzerine düşündüğümde, günümüz şartları ve sektör ortalamalarını göz önüne alırsak bu miktarın biraz düşük kalabileceğini söyleyebilirim.
Şu an 2026 yılı net asgari ücreti 28.075,50 TL civarında. Genel muhasebe uzmanlarının 4-6 yıl deneyimle ortalama 53.000 TL ile 68.000 TL arasında maaş alabildikleri görülüyor. 45.000 TL, aslında 3-5 yıl deneyimli bir muhasebecinin ortalama maaşına denk geliyor.
Bu noktada kariyer gelişimine ve kendini sürekli donanımlı tutmaya odaklanmak çok önemli. Mesleki sertifikalar almak, farklı alanlarda uzmanlaşmak veya çalıştığın şirketteki pozisyonunun kapsamını genişletmek, maaş beklentilerini yukarı çekmene yardımcı olacaktır. Unutma, azim ve bilgiyle her zaman daha iyisini hedefleyebilirsin! 💪📚