Kızlar Bir Adım Öne faturalar ve kira toplam 3500 tl ödüyorum. İstanbul'dayım. kredi ödemelerim de var, sizce geçinebilir miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir eve çift maaş girmedikten sonra geçim olmaz. Ev senin dahi olsa zor. Geçinmek sadece yemek içmek barınmak değil. Güzel bir arabaya binmek güzel bir yere gezmeye gidebilmek. Bazen kendini simartacak lüks şeyler kendine alabilmek işsiz kalma ihtimalinin olabilecegini düşünüp hep kenarda seni en az 3 ay idare edecek birikimin olabilmesi. Yoksa gel bana köle ol desem ve kabul ettiğini varsayalım. Kölem olsanda yemek yiyecek çıplak kalmayacaksin. Yatacak yerin olacak. Sadece bu ihtiyaçları karşılayabilmek için çalışmak insan onuruna aykırı. Maalesef ama bende bir işveren olarak bakınca senin sigortan var 1500 TL. Yemeğin var 1000 TL içerde her ay 400 ya da 500 TL tazminatin birikiyor. İşverene maliyetin 9 binin altında değil. 9 binden sonra kazandiracagin meblağ işverene kar ettirir. Oda bu şartlarda çok zor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılValla arkadaşım yeminle iki gün önce A 101 gittim marketide diyorum öyle pahalı bir yer değil ıvir zıvır aldım boş şeyler 80 TL falan evdekiler bişey istedi gerisi çikolata dondurma meyve suyu cips falan 280 TL ödedim kasiyer kız önce dedi inanmadım yanlış anladım sandım sonra fişi bile inceledim valla hayat iyice zorlaştı bnden demesi hala hayatimdan ekonomik olarak bir ödün vermedin ama yavaş yavaş bir kemer sıkma politikasi uygulamak gerekiyor bnce çok para harcıyorm eskiden gözüme gelmiyordu ama rakamlar icmyay basladi
02 Yorumla
Soran+1 yılüzücü gerçekten ekonomi berbat
- +1 yıl
Yani bni uzen bişey yokmuş gibi çıkıp konuşmaları
Para & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. Cok sıkman lazım ayrica her ay kıyıya köşeye koyabildigin kadar koyman gerek çünkü bugün 3500 yetse bile kira ve faturalar gelecek ay aynı kalmayacak zam gelecek illaki diğer herseyle birlikte
Mümkünse kira ve fatura giderlerini azaltmaya çalış daha uygun kıralı bi yere mi geçersin yoksa ev arkadaşı mı bulursun bilemem00 Yorumla
+1 yılKredi ödemeleri işi bozuyor. Zaten geriye 2,500 lira kalmış. Bunun içinden ne kadar kredi ödeyeceksin ki?
Geri kalan para ulaşım, gıda, giyim, ilaç, eğitim gibi şeylere anca yeter. Mevcut enflasyona göre seni zorlayacaktır.01 Yorumla
Soran+1 yıl3250 miydi neydi krediye giden. kredi çekip kredi kapatıyorum
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
77Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla açılmazsanız geçinebilirsiniz tabi ki diye düşünüyorum...
00 Yorumla
+1 yılfatura ve kira 3500 iyi bulmuşsun. Ben beylikdüzündeyim burada en kötü kiralar 5000 olmuş ya şaka gibi. Bide ben kendi evimi 1750 liraya kiraya vermiştim :D Kiracıdan da ses çıkmıyor gününde ödüyor ama zor ya bu paralarla nasıl insanlar geçinecek şaka gibi. Hiç mi giderleri olmayacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılstüdyo daire halkalida
- +1 yıl
1 + 0 mı , abouw iyi para.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıtkanaat anca gecinirsin, şimdi burada birileri cikipta uff o paraya ben şöyle geçinirim diyenler çıkar ama artık hayat çoook pahalı yakıt gıda fatura hastane elbise size tavsiyem kirası daha az olan bi muhite çıkarsanız belki biraz daha iyi gecinirsiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılkirası daha ucuz bi yer yok burası da Küçükçekmece zaten
Cevap sahibi+1 yılçalıştığınız yerin başka semtlerde şubesi var mı? eğer varsa mesela ben Pendik semtindeyim bizim buralarda kirası uxuz olan evler var ya da oradan çıkıp buralarda işe girmeyi deneyebilirsiniz, mesela bizim kiracı 1350 ye oturuyor 4 yıllık kiracimiz ama bizim gibisini asla bulamazlar daire babamın ve annem kiracıları çok idare ediyor kiracılar düğün yaptı iki ayı geçti 3. cü kiraya girdi bizimkiler noluyo demiyor? insan evladıyım annem gerçektende melektir, egr çevrenizi değiştirebilirseniz 6bin lira işte o zaman size daha güzel yeticektir, e5 in üstündeki muhitlerde 1000 tl ye bile kiralar mevcut, Anadolu yakasının güzelliklerinden biride fiyatların uygun olmasıdır, şartları kendiniz değiştirmeniz gerek? Bu arada mesleğinizi de merak ettim (biraz merakliyimdir da 😊) bu taraflara gelmeyi düşünürseniz size iş bulmaktada elimden geldiği kadar seve seve yardımcı olurum tanıdığım bikac insan var ve çevreleri geniş, dilerim daha ucuz bi muhitte yeni bi iş bulup yeni bi eve geçip daha mutlu olursunuz 😊
Soran+1 yılneden gizli yanitladiniz böyle normal bir soruyu.:Deski kiracı olduğu icin uygun oturuyor ben daha yeni geçtim tabii ki enflasyondan etkileniyor
Cevap sahibi+1 yılcevabimi iyi okuduysaniz hayatımdan kesitler paylaştım özel şeyler yazdım kendimce? başta gizli değildim ama kapsamlı yazınca kendimi gizlemeyi seçtim, hiç ben size nie gizli soru sordunuz dedim mi? bunu sormama gerek yok, evet İstanbul'da hayat çok pahalı ama uygun fiyatlı muhitlerde var
+1 yılBen doğma büyüme İstanbulluyum çok zorlanırsın yanına birini al demek istiyorum da o da artık mümkün değil ortamda keşi leşi bir dünya ipsiz sapsız geziyor zor yani
04 Yorumla
Soran+1 yılve pisler. bide stüdyo daire
- +1 yıl
Parasını geçtim İstanbul artık o eski güzel güvenli İstanbul değil memleketi panayıra çevirdiler orb evlatları sinirleniyorum çünkü doğup büyüdüğüm şehrin brezilya gettosuna dönüşünü görmek beni yaralıyor tek olman çok ama çok tehlikeli ben erkeğim silahsız gezmiyorum öyle diyim sana öyle it uğursuz filanda değilim baya eğitimliyim ve güvenlik için böyle bir önlem almak zorunda kaldım artık öyle polis savcı mavcı hava civa çok uyanık ve dikkatli yaşa ne yaşayacaksan
Soran+1 yılruhsatli mi? bazi semtler iyi
- +1 yıl
Ruhsat sadece bir kağıt parçası gerçek ruhsat kendini bilen insandır canım benim aramızda ruhsatsız yaşayanlar var diye böyle oldu zaten anladın ben en iyi semt de yaşıyorum zaten Kalamış burası diğer yerlere göre Paris
+1 yılSivasta yaşıyorum 6341 TL maaş yattı bunun 2600 TL si kredi 1000 TL si arkadaşa borç verdim ve 2400 tl de kredi kartına yatırdım bana kalan 341 TL 😅
02 Yorumla
Soran+1 yılparan yokken niye borc veriyon en azindan kira ve gida masrafin yok ailenlesin
- +1 yıl
Sevdiğim bir arkadaşım ondan dolayı verdim.
+1 yılKredi ödemelerin olmasa olabilirdi ev arkadaşı bulamaz misin
01 Yorumla
Soran+1 yılstüdyo daire
Geçinirsin ama isteklerini fazla yerine getiremezsin sonuçta insanlar asgeri ücretle bi aile geçindirmeye çalışıyor
00 Yorumla6 bin ₺ İstanbul da o para ile bırak geçinmeyi kıt kanaat yaşarsın en az 15 bin₺ sağlıklı, mutlu ve rahat yaşayabilmek için gereken miktar dır.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. geçinirsin neden geçinemeyesin bazı şeylerden kısman gerekir tabi gözüne gözüne verirsen :D :D 6 değil 60 da yetmez
00 Yorumla
+1 yılİstanbul hangi semt merak ettim 3den aşağı kira kalmadi🤣
01 Yorumla
Soran+1 yılhalkalı
+1 yılKalan 2500 tlnin ne kadarı krediye gidecek? Kalanıyla ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin?
07 Yorumla
Soran+1 yıl3250 mi neydi krediye giden. kredi çekip kredi kapatıyorum her ay 😂
- +1 yıl
Ohoo senin is benimkinden de sakat 😂 ben aile evine geri döndüm. Kira fatura alışveriş giderlerini borca veriyorum artık.
Soran+1 yılailem şehir dışında orada yaşamak hiç istemiyorum :(
- +1 yıl
Ne kadar sürecekki kredi ödemen? Ve kaç farklı hesaptan ödemen var? Ben hep 2. taksitlerini yatırıyorum. 2yi de geciktirince aramaya başlıyorlar çünkü.
Soran+1 yılnasıl 2. ya beni 2-3 gün sonra aramaya başlıyorlar
Soran+1 yıluzun sürecek ya 1-2 senelik. sadece bir tanesi 3 ay surecek 900 tl ödüyorum onda her ay
- +1 yıl
Kredide öyle. 2. taksit yaklaşınca ya da gecikince sıkıştırmaya başlıyorlar.
+1 yılSanırım biraz zor olur o durumda. 3500 TL den sonra kredilerinizi de ödeyecekseniz 6000 TL zorlayacaktır.
00 YorumlaKredi ödemelerinin boyutuna bağlı. Çok yüksek değilse geçinirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yıl3250 tl krediler, gıda ve yol parası hesaplamadim
- +1 yıl
3500 fatura kira, 3250 kredi ve maaşın 6 bin zaten geçinmen mümkün değil ki? Maaşının üzerinde harcaman var. İstanbul'da kiralarda fena araştırmıştım üç binin altında cidden yer yok. O yüzden daha uygun kiraya geç de diyemiyorum. Ancak öğrenci yurdu gibi mutfağı tuvaleti ortak olan yerler var. Oda kiralıyorsun öyle olabilir. Yoksa ailenin yanında yaşaman lazım.
Soran+1 yılsürekli kredi cekiyorum bi bataklığa düşmüş gibiyim 😂 2 ay sonra maas artacak o zamanı bekliyorum işte
+1 yılHayat zor her şey aşırı pahalı. Araç yoksa kısa kısa ucu ucuna yeter boğaz tokluğuna devam edersin.
02 Yorumla
- +1 yıl
Oooo o zaman çok çöz zor be. Hangi semttesin?
+1 yılMümkün tek olduğun için giderin çok olmaz birikimde olmaz
021 Yorumla
- +1 yıl
Kira var mı
Soran+1 yılyazdım ya soruya
- +1 yıl
AA pardon :) haklısın yeter bence. En kötü ev arkadaşı bulursun daha rahat olur
Soran+1 yıl1+0 ama
Soran+1 yılson odemesi 5 Mayıs olan bi kredi karti borcu var 1100
29 nisanda bu ay kredi taksidi var 400 tl
6 ve 15 mayista kredi taksitleri var 1500 tl farklı bankalar hep
bu gibi yani- +1 yıl
Ödemelerin minik minik aslında bir kaçı kapana bilse çok rahatsın yani :)
Soran+1 yılpardon başkası sormuştu ona cevap atmıştım. size değil
- +1 yıl
Sektör ney
Soran+1 yılhepsi çok yeni, kapanmaz ki 1 yillik veya 2 yilliklar sektör sağlıkçıyım
- +1 yıl
Zor meslek bence sektöre göre çok az
Soran+1 yılartacak ama ilk aylar değil
- +1 yıl
İnşallah artar inşallah 🙏 her sektör için
Soran+1 yılinşallah sen ne kadar aliyosun kira oduyo musun
- +1 yıl
Ben kendi işimi yapıyorum maaşla çalışamıyorum. Emir alamama yönetilememe gibi tuaf bir huyum var. Değişiyor gelir bir iş geliyor 30 bin bir gelir 5 bin bir geliyor 100 200 bin
- +1 yıl
Kira yok
Soran+1 yıl🦁 burcu mu bu bey
- +1 yıl
Koç :)
Soran+1 yılikinci tahninim de oydu😄
- +1 yıl
:) ilki olsun birdahaki sefere kızarım 😛
Soran+1 yıltemam
+1 yılŞu an belki gecinirsin ama 3 ay sonra ne olacagı belli değil kiran a belki bin tl zam gelicek elektirige dogal gaza zam gelicek belki ozman zor
00 YorumlaYaşarsın ama, kıt kanaat geçirirsin.
Lüks'e giren fuzuli harcamalar yapmamaya dikkat edersen tabi00 Yorumla
+1 yılEvet. Asgari koşullarda yaşayabilirsin. Güvenilir bir ev arkadaşı bulursan daha da rahat edersin.
00 Yorumla
+1 yıl15 bin üzeri alıyorum ben geçinemiyorum🤣 kira 1000 tl
00 Yorumla
+1 yılZor kardeş çok zor karnını belki doyurursun evden işe işten eve.
00 YorumlaGeçinirsin ama rahat yaşayamazsın. Sana bir destek lazım ek bir gelir yani
00 Yorumla
+1 yılBu sorunun cevabını en iyi sen verebilirsin başka kimse değil
00 Yorumla
+1 yıl6 bin lira ile bayburtta bile geçinemezsin 12-15 arası kazanman lazım
00 Yorumla
+1 yılÇok zor mutfak alışverişi yol giyim sosyal hayat bunlar da var
00 Yorumla
+1 yılyani elbette geçinirsin
ama biraz sıkıntılar yaşayarak00 Yorumla
+1 yılZor ama geçinirsin herhalde pra biriktiremezsin ama
00 YorumlaKocanda 6.000 alsa gecinirsin yani sana tavsiyem evlen hfjsjs
00 Yorumla3.5a istanbulun dandik semtlerinde falan bulursun anca kiralık ev. ucu ucuna geçinebilirsin diye düşünüyorum, sosyal hayatının nasıl olduğu ve sigara alkol kullanımına bağlı
04 Yorumla
Soran+1 yılhalkalida stüdyo daire faturalar dahil. sigara alkol yok
Soran+1 yılkredi işi bozuyor 3000 kusur tl
Gizli Üye(30-35)+1 yılgecınırsın bende ist buldayım ama destek alıyorum 5 bın alıyorum yetmıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılailenden mi destek
Cevap sahibi+1 yılyok baska sekilde burada sölıyemem gizlıden cıkıyım takıp at
Soran+1 yılseninle cinsel iliski falan yaşayacağımı falan hayal eden bi erkeksin sen zannimca bu kadar da düşmezsin kanka
Cevap sahibi+1 yıldeyilim neyse bb
Cevap sahibi+1 yılevin kac oda
+1 yılgeçinebiliyor olman lazım az para değil 6 bin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 18 bine zor yaşıyorum. 6 bin zor yani ne diyeyim.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:D?
Gizli Üye(25-29)+1 yılOhoo yeter de artar bile bu devirde hem de 6 bin lira...
00 Yorumla
+1 yılİstedikten sonra gecinebilirsin millet asgari ücretle ev gecindiriyor
00 Yorumla
+1 yılRahat yasayamazsin istediğini vs düşünmeden alamazsin
00 YorumlaMillet o parayla evlenip çocuk bakıyo sen tek başına geçinemıyorsan ne diyelım
00 YorumlaBüyük şehirde yaşam zor ben doğulu oldugum için bilemiyorum buralar ucuz
00 Yorumla
+1 yılTek basinasin faturalar ve kira 3.500 enteresan
03 Yorumla
Soran+1 yılfaturalar dahil bir daire
- +1 yıl
Faturaların beş yüz lira gelmez tek başına yasiyorsan kirada 1000 lira olsun hadi en fazla iki bin faturalar kira giderin olur sen biraz abartiyor ya da lükse kaçıyorsun
Soran+1 yılo kadar komiksin ki 1000 tlye kira mi var İstanbul'da stüdyo dairem 3500.
3 ten aşağı kira yok sinir etme insanı.
+1 yıltuttuğun ev kaç oda salon?
02 Yorumla
Soran+1 yılstüdyo daire
- +1 yıl
o zaman idare edersin şimdilik
+1 yılgeçinirsin ya tek isen. problem olmaz
08 Yorumla
- +1 yıl
3250 tl kredi dediğin her ay mı ödüyorsun onu?
Soran+1 yılson odemesi 5 Mayıs olan bi kredi karti borcu var 1100
29 nisanda bu ay kredi taksidi var 400 tl
6 ve 15 mayista kredi taksitleri var 1500 tl farklı bankalar hep
bu gibi yani.- +1 yıl
borç olmasa güzel yaşarsın da borç bozmuş biraz işi. zorlanırsın :/
Soran+1 yılsürekli kredi kapamak için kredi çekiyom 6bin çok az bu devirde
- +1 yıl
az da az olmasına işte.. bir şekilde tutunmalısın :(
Soran+1 yılsen ne kadar kazanıyorsn ve kira oduyosun mu
- +1 yıl
kira ödemiyorum ben. boş ver ne kadar kazandığımı ama şükür iyi geçiniyorum
Kaç yaşındasın beni de al
04 Yorumla
Soran+1 yılev mi ariyosun İstanbul'da
Soran+1 yılstüdyo daire bu
+1 yılBiraz zor olur ucu ucuna denk getirirsin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılKredilerin bitene kadar biraz zorlanırsın.
00 Yorumla
+1 yılzar zor ancak geçinirsin
00 YorumlaAncak günü kurtarırsın
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da zor yaa bence
00 Yorumla
+1 yılBu pahalılıkta 10 binde alsan yetmez.
00 Yorumla
+1 yılKredin olmasa bile zor
00 Yorumla
+1 yılKredi ödemen varsa zor
00 YorumlaHesaplı gidersen gecinirsin
00 Yorumla
+1 yılEvet daha azıyla geçinenleri tanıyorum
00 Yorumla
+1 yılZor. Geçinirsin ama hayatını yaşayamazsın.
00 Yorumla
+1 yılUcu ucuna geçinirsiniz
00 Yorumlamarkette içindeyse geçinirsin
00 Yorumla
+1 yılYani geçinebilirsin bence
00 YorumlaSadece nefes alırsın. Fazlasını alamazsın
00 Yorumlakredilerin bitene kadar zorlanırsın
00 Yorumla
+1 yılGeçinirsin, asosyal yaşamayı göze alıyorsan.
00 Yorumla
+1 yılZor ama idare et derim
00 YorumlaHarcamalarını kontrollü yaparsan geçinirsin
00 Yorumlaİstanbul gibi bir yerde çok zor şekerim
00 Yorumla- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!