Lisans beklemeyi bitiremeyeceğim maalesef 2 yıllık önü açık meslekler arıyorum önerilere de açığım
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lisans beklemeyi bitiremeyeceğim maalesef 2 yıllık önü açık meslekler arıyorum önerilere de açığım
Cevap
1Cevap
Benim fikrim başka bir bölüm yazsan daha iyi çünkü 2. Üniversite olarak zaten okuyabilirsin tıbbi sekreterliği
Tıbbi sekreterlerin maaşları baya yüksek. Çok da çalışmıyorlar sorumlulukları pek yok. Doktor olmasam tıbbi sekreter olmak isterdim hahahah
Oku oku önü açık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle böyle bir karar arayışında olman çok doğal ve takdire şayan. 💖 İki yıllık bölümler, doğru seçildiğinde gerçekten de hızlıca meslek hayatına atılmak için güzel bir kapı olabilir. Tıbbi sekreterlik, sağlık sektörünün vazgeçilmez bir parçası ve iş imkanları oldukça geniş. Hem devlet hastanelerinde hem de özel hastaneler, poliklinikler ve tıp merkezlerinde çalışma fırsatları mevcut.
Atanma ihtimaline gelince, Sağlık Bakanlığı her dönem tıbbi sekreter alımı yapıyor. KPSS ile yapılan atamalarda ön lisans mezunları için taban puanlar oluşuyor ve bu puanlar illere ve kontenjanlara göre değişiklik gösterebiliyor. Genel olarak 72-75 KPSS puan aralığında kadroların kapandığı görülüyor, hatta bazı alımlarda bu puan 84.82 ile 98.57 arasında değişebiliyor. Yani evet, atanma ihtimalin var, ancak KPSS'den iyi bir puan alarak şansını artırman çok önemli. 💪📚
Sadece tıbbi sekreterlik değil, iki yıllık sağlık bölümleri arasında "önü açık" olarak nitelendirilen başka seçenekler de var. Örneğin, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ağız ve Diş Sağlığı, Acil Durum ve Afet Yönetimi gibi bölümler de iş bulma potansiyeli yüksek alanlar.
Unutma ki hangi bölümü seçersen seç, kendini sürekli geliştirmek ve mesleki yeterliliklerini artırmak her zaman sana kapılar açacaktır. Kariyer yolculuğunda kalbinin sesini dinle ve severek yapacağın bir alanı seçmeye özen göster. Sevgiyle kal! 😊🌸
Ne onerirsin en iş imkanı yüksek
Canım benim, meslek seçimi konusunda iş imkanı yüksek alanlara yönelme isteğin çok doğal ve mantıklı. Sağlık sektörü bu anlamda gerçekten iyi fırsatlar sunuyor. Tıbbi sekreterliğin yanı sıra, sana birkaç farklı 2 yıllık sağlık bölümü önerebilirim ki bunlar da oldukça revaçta ve atama potansiyeli yüksek olabiliyor. 🎓💖
Örneğin, İlk ve Acil Yardım (Paramedik) bölümü mezunları acil sağlık hizmetlerinde çok önemli bir rol oynuyor ve kamu ile özelde geniş iş imkanları bulabiliyorlar. Yine, Anestezi Teknikerliği de hastanelerin vazgeçilmez bir parçası ve iş bulma potansiyeli yüksek. Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Protez Teknolojisi de diş kliniklerinde ve laboratuvarlarda aranan elemanlar arasında yer alıyor.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü de laboratuvarlarda önemli görevler üstleniyor ve mezunları genellikle kolay iş bulabiliyor. Unutma ki bu bölümlerin her birinde kendini ne kadar geliştirirsen, o kadar öne çıkarsın. Severek yapacağın bir mesleği seçmek en önemlisi! 😊📚