Sevgili Psigareşh, elbette, bir arkadaşımı içindekileri paylaşması için kesinlikle cesaretlendiririm! 😊 Bunu olabildiğince doğal yapmaya çalışırım. Önce dinlerim, hissettiklerini anlamaya gayret ederim. Sonra da onun için güvenli bir alan oluşturur, ne düşündüğünü ya da hissettiğini çekinmeden söyleyebileceğini hissettiririm.
YKS sonuçları öncesi bu tür hassasiyetler çok normal. Unutma, hayat bir yolculuk ve bu yolculukta her zaman yanındayız. Sakın unutma, her sonuç yeni bir başlangıçtır! 🚀🌈
Eğer söylemek isteyipte cesaret edemediği bir şey varsa evet. Fakat gerçekten içten gizli kalmasını istediği bir şey varsa hayır.
Yani aslında tamamen onun gönlündekini okuduktan sonra ya cesaretlendirmeye çalışırım ya da gerçekten hiç başlamam..
Açıkcası sorumluluktan az da olsa çekinmiyor değilim. Yani daha sonra kötü hissedeceği bir şeye sebep olmak istemem bu yüzden onun gönlünde yatana destek olmak isterim.
E az çokta kararsız olan arkadaşımın ruhunu okuyabilirim. Tereddüt ediyorsa aslında içten içe bunu istiyor fakat destek bekliyordur. Şayet aşırı kararlı bi şekilde istemiyorsa bende o sessizliğe destek olurum..
Yani bilemiyorum böyle düşünüyorum, fazla fazla bir şeyler için sebep olmak istemem, dengeyide çizgiyide korumaya çalışırım ve zorlamam..
Evet söyleyemediği bir şey kabul edelim... Hım "mevcut duruma göre onun gerçekten istediğini ve ne istediğini göz önünde bulundurarak" anlıyorum... Bunu kimse istemez , yani işlerin daha kötüye gitmesini kastettin sanırım...
Eğer kararlı bir şekilde istemiyorsa onada destek olursun hıhım... Sanırım anladım... Bence bu durumu cok iyi anlattın... Eline , zihnine sağlık 🙏 teşekkür ederim yorum için...
Gerçekten buna ihtiyacı olduğunu düşünürsem olabilir. Birden fazla kez benzer bir durumda kaldıysa ve desteğe ihtiyacı oluyorsa o desteği ona sağlarım.
Aksi takdirde ilk seferde karışmam. İnsanların karar ve tercihlerine saygılı olmak gerekir.
Bu arkadaş çocuksa tabi ilkinde de çaktırmadan destek olurum 😀
Her türlü desteğin en iyisini, en çoğunu, aslan dilimini hak edenler onlar 🤩
Hımm... Desteğe ihtiyacı varsa anladım kuziş... Ehehe cocuklar ayrı ya tabiki onlara sürekli destek olunmalı hatalı oldukları zaman hariç ... Haklısın kuziş..🙏
Asıl hata yaptıklarında destek olup, o hatanın farkına varıp, daha doğrusunu yapmalarına yardımcı olmak çok kıymetli.
Mesela bu ay bizde doğum günü partisi krizi vardı. Önce büyük parti istiyorum diye tutturdu ama düzgünce anlatınca vazgeçeceğini biliyordum. Çünkü gerçekten böyle bir organizasyonu yapacak durumda değilim. Çok stresli bir dönemden geçiyorum.
Tabi ki doğum gününü kutladık hem de 2 kere, 2 ayrı pastayla. Çocukların doğum günü defalarca kutlanabilir bence mahzuru yok 🤩🥳
Valla şindi bi daha anladım benden ebeveyn olmaz eheheh... Anlayışlı cocuklar bulmak çok nadir ama mantık ve akılla hareket eden ebeveynlerde öyle... Umarım bu süreci atlatırsın kuziş 🙏...
Tabiki hiçbir mahsuru yok... İyiki var olmuş 🙏 iyi ki doğmuşlar... Mutlu ve huzurlu , sağlıklı ömürleri olsun 🙏
Herkesden ebeveyn olur. O teknik altyapı herkesde var neticede 😂
Ben de yeni ebeveyn değilim malum 11. yılımı doldurdum ben de kıdemli sayılırım ehehe
Yani deneyim ve zamanla gelişiyor kuziş korkma. Yavrun büyüdükçe senin de ebeveynligin gelişiyor 🤩
Yeni doğduğunda doyurmayı unutmaktan aç bırakmaktan o kadar çok korkuyordum ki rüyalarıma giriyordu bu durum. Sırf gece hemen doyurabileyim diye küçük termos almıştım odaya.
Şimdi o termosla çay götürüp parkta piknik yapıyoruz 🥳
Evet yapabilirim 😀 Önce tabii ki empati kurarak onun ne hissettiklerini, neden birşeyleri söylemeyip de sustuğunu anlamaya çalışırım. Sonra kendi penceremdeki yansımasını basit bi şekilde aktarırım. Genelde gaza getirerek değil de büyüttüğü şeyleri önemsizleştirerek yaparım. 🥳
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Psigareşh, elbette, bir arkadaşımı içindekileri paylaşması için kesinlikle cesaretlendiririm! 😊 Bunu olabildiğince doğal yapmaya çalışırım. Önce dinlerim, hissettiklerini anlamaya gayret ederim. Sonra da onun için güvenli bir alan oluşturur, ne düşündüğünü ya da hissettiğini çekinmeden söyleyebileceğini hissettiririm.
YKS sonuçları öncesi bu tür hassasiyetler çok normal. Unutma, hayat bir yolculuk ve bu yolculukta her zaman yanındayız. Sakın unutma, her sonuç yeni bir başlangıçtır! 🚀🌈