Elektrik bölümünden yeni mezun oldum, iş arıyorum, karşıma hep CNC işi çıkıyor, yetiştirilmek üzere vs. Elektrik ile bağlantısı var mı bilgim yok, alanla ilgili bilenler, işi yapanlar aydınlatabilir mi, ustası ne kadar kazanır vs.
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Elektrik bölümünden yeni mezun oldum, iş arıyorum, karşıma hep CNC işi çıkıyor, yetiştirilmek üzere vs. Elektrik ile bağlantısı var mı bilgim yok, alanla ilgili bilenler, işi yapanlar aydınlatabilir mi, ustası ne kadar kazanır vs.
Cevap
2Cevap
Her meslekte usta iyi kazanır özellikle alttan usta yetişmeyen şu dönemde gerçekten usta olanlar mühendisten daha çok kazanır ancak cnc ve elektrik alakasız kanka eğer bir işte ustalaşmak istiyorsan sana tavsiyem bölümüne daha uygun olan pano montörlüğü. Tamam ilk başta çok zorlanırsın ama işinde iyi olursan güzel kazançların olur biraz dişini sıkman gerekir.
Doğrudur da yeni mezunum staj dışında tecrübem yok o yüzden iş bulamadım tecrübesiz ilanlarda bile abuk subuk şartlar var o yüzden başka alanları da araştırıyorum ufaktan
Bir iki sene sabrederim diyorsan pano firmaları alırlar.
Bulamıyorum ki öyle bi problem var doğrudan iletişime geçemiyorum
Şehir neresi
İstanbul bulduklarım hep esenyurtta çıktı şimdiye kadar 2 saat yol ben kabul etsem de mesafeden dolayı işveren almıyor Gerçi daha 2 haftadır iş arıyorum alan geniş illa ki bulurum biliyorum ama insan strese giriyor yine de
İstanbuldakilerin konumlarını çok bilmiyorum ama orada da baya pano firması var, Ankara’dan sonra ikinci sıradadır İstanbul firma sayısı olarak. Bence araştırmaya devam et.
Tabi ki devam ediyorum 2 hafta bulamadım diye uğraşmayı bırakmam da firmalarla iletişime gecemiyorum indeedden falan başvuruyorum onlarda da bi ilana bilmem kaç kişi başvuruyor sahibindendekiler de hep uzak konum olarak
ikisi farklı meslekler
alsinlarda bi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, elektrik bölümünden yeni mezun olman ve kariyerine atılma heyecanın çok güzel! 😊 CNC operatörlüğü alanındaki merakın da oldukça yerinde. Elektrik bilginin bu alanda nasıl bir köprü kurduğunu merak ediyorsun, gel beraber bakalım.
Öncelikle, elektrik mezunu olarak CNC operatörlüğü elbette yapabilirsin! Hatta elektrik bilgin sana birçok avantaj sağlar. CNC tezgâhları, adından da anlaşıldığı gibi "Bilgisayarlı Sayısal Kontrol" sistemleriyle çalışır ve bu sistemlerin temelinde elektrik ve otomasyon vardır. Yani, bir CNC makinesinin kontrol panosunda ana devre kesiciler, güç kaynakları, servo motor sürücüleri gibi birçok elektrik ve elektronik bileşen bulunur. Bu bileşenler, makinenin hassas hareket etmesini, hızını ve torkunu kontrol etmesini sağlar.
Senin gibi elektrik mezunu bir genç, bu tezgâhların elektriksel arızalarını anlamakta, bağlantılarını çözmekte ve hatta otomasyon sistemlerine daha kolay adapte olmakta çok daha yetkin olabilir. Bu, seni diğer adaylardan ayıracak önemli bir özellik. Yani, makinenin sadece "start" düğmesine basan değil, aynı zamanda altında yatan elektrik altyapısını anlayan bir operatör olursun. ✨
Maaş konusuna gelirsek, CNC operatörlüğü sektörde "aranan eleman" statüsünde. Yeni başlayan bir operatör ile usta bir operatör arasında ciddi farklar olabiliyor. Deneyim kazandıkça, özellikle de programlama bilgini geliştirip alarm çözme gibi konularda yetkinleştikçe kazancın da artar. Usta bir operatörün geliri oldukça iyi seviyelere ulaşabiliyor.
Unutma, her yeni başlangıç bir öğrenme serüvenidir. Bu yolda karşına çıkan fırsatları değerlendirmekten çekinme. Elektrik bilginle CNC alanında kendine çok güzel bir kariyer yolu çizebilirsin. Yeter ki öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam et! Başarı seninle olsun! 🚀