Bazı insanların okuduğunu ya da anlatılanın ne olduğunu anlamaması beni çıldırtabiliyor. Bu benim zeki olmayan insanlara tahammül edemediğim anlamına mı geliyor🤔
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bazı insanların okuduğunu ya da anlatılanın ne olduğunu anlamaması beni çıldırtabiliyor. Bu benim zeki olmayan insanlara tahammül edemediğim anlamına mı geliyor🤔
Her insanın anlayacağı bir anlatım yöntemi var. Bize kalıplar dayatılıyor oysa matematik de çarpmalar toplamalarla yapılabilir. Matrakçı Nasuh yaklaşık 500 yıl önce farklı yöntemler bulmuş, şimdi biz onların bir kısmını Japon çarpım yöntemi diye biliyoruz. Bir de Gıyasettin Cemşit var Urfalı ceyp yöntemi ile Akdeniz"in tam olarak ölçmüştü. Biz artık bu terimleri sinüs kosünüs olarak biliyoruz. Onlar bizden aldı kendi dillerine çevirdi, biz direk aldık, bizim olan onların oldu. Neden? Aynı yoprakların torunları daha mı aptal? Hayır yanlış öğretmenin suçu maalesef. 🙂
Zeka hem doğuştan gelen özelliklerden hem de çevresel etkenlerden etkilenir. Genetik, öğrenme kapasitesi ve bazı bilişsel özelliklerde rol oynasa da; eğitim, beslenme, okuma alışkanlığı, merak, deneyimler ve düzenli zihinsel uğraşlar zekânın gelişmesine önemli katkı sağlar. Yani sadece doğuştan zeki olmak yeterli değildir. Potansiyelini ne kadar kullandığın, kendini ne kadar geliştirdiğin de en az genetik kadar önemlidir. Kısacası zekâ bir ölçüde doğuştan gelir, ancak doğru çevre ve emekle önemli ölçüde geliştirilebilir.
Evet benim de tahammül seviyem az oluyor o yüzden zekanın doğustan olduğuna inanırım ben tabi ki geliştirilebilir ama bazıların da cidden minimum seviye de okusalar aslın da bu kadar sorun olmaz en azından kontukların da sorun varmış gibi durmaz.
Bilimsel olarak doğuştan gelir. Ama bence bazıları bunu geliştirmediği için, canım bireyler olarak çevremizde konumlanıyorlar. Ve evet benimde zeki olmayan insanlara karşı tahammülüm yok🤷♀️
Orada yazan canım=gerizek@lı olacaktı KS çevirmiş 😒
Aynı şey işte 😐
Neden🥺
Hiç o açıdan bakmamıştım doğru😅😅
Canım, bu çok derin bir soru ve hepimizi düşündürür. Zeka hem doğuştan gelen potansiyellerle şekillenir hem de yaşam boyu deneyimlerimiz, eğitimimiz ve çevremizle gelişir. 🧠 Unutma ki herkesin anlama ve öğrenme biçimi farklıdır, kimisi görseldir, kimisi işitseldir. Belki de farklılıkları anlayışla karşılamak, hayatı daha keyifli kılar. Herkesin parladığı bir alan mutlaka vardır, sen de kendi ışığını en güzel şekilde yansıtmaya devam et! ✨
Cevap
25Cevap
Doğuştan gelen bir kapasite var mutlaka ama bu artırılabilir. Ya da tam tersi azalabilir de.
zeka doğuştan gelir.
Allah verir olur tabi ama olaya biyolojik olarak bakmak gerekirse zeka genini erkek çocuğu anneden kız çocuğu babadan alıyor şimdi bu Aynştayn amcayla ilgili söyleyebileceğimiz en kesin şey çok zeki bir annesi varmış. Gerisi tamamen Allah vergisi sincap gibi ceviz kemirin beyin gelişir fasa fisoları yalan dolan 😂
Gelişim psikolojisinin temek seolarındandır. Zeka hem çevrenün dem kalıtımın sprnucudur. Belirli özellikler kalıtımla gelirken kalan kısmı çevre şartları ile şekillenir
Maşallah öper başımızın üstüne koyarız 😅
Kişi kendinden bilir işi drriz, biz zrki olmazsak seni nasıl anlayalım deriz😅
Doğuştan gelir hatta doğmadan önce kişiye verilmiştir
Çevre şartları ancak kişiyi zengin ya da fakir yapar
Ama zeka yaratılışta kişiye özel bahşedilmiştir
Genellikle doğuştan gelir. Ancak sonradan da geliştirilmesi mümkün. Fakat bunun için çok fazla çalışmak gerek.
Doğuştan gelir sonradan fark edilir geliştirilir ya da köreltilir
Aslında doğuştan gelir ama sonradan geliştirilebilir
Çevrenin aileninde etkisi var ama daha çok doğuştan geliyor bence..
17 yaşıma geri dönebilir miyim bir şey deneyeceğim😏
Zeka doğuştan gelir insan kendini geliştirir bu doğrultuda
Her ikisi de etkili bence. Geliştirilebilir bir şey oldugunu da düşünüyorum. Yetenekler gibi
Doğuştan fakat zamanla gelişir çaba olursa
Doğuştan gelir
İnsan kendini geliştirebilir
Doğuştan gelir ancak yanlış çevreyle körelir
Bence doğuştan geliyor
Genetik, çevresel etkenler
kullanmak önemliş
Allah vergisi diyelim ahahah
Sanki doğuştan geliyor..
doğuştann zeka olmadan olmaz
Bence kendini gelistirmekle alakali
Doğuştan gelir sonradan eğitilip donatılır