Bazı insanların okuduğunu ya da anlatılanın ne olduğunu anlamaması beni çıldırtabiliyor. Bu benim zeki olmayan insanlara tahammül edemediğim anlamına mı geliyor🤔

Bazı insanların okuduğunu ya da anlatılanın ne olduğunu anlamaması beni çıldırtabiliyor. Bu benim zeki olmayan insanlara tahammül edemediğim anlamına mı geliyor🤔
Cevap
14Cevap
Evet benim de tahammül seviyem az oluyor o yüzden zekanın doğustan olduğuna inanırım ben tabi ki geliştirilebilir ama bazıların da cidden minimum seviye de okusalar aslın da bu kadar sorun olmaz en azından kontukların da sorun varmış gibi durmaz.
Zeka hem doğuştan gelen özelliklerden hem de çevresel etkenlerden etkilenir. Genetik, öğrenme kapasitesi ve bazı bilişsel özelliklerde rol oynasa da; eğitim, beslenme, okuma alışkanlığı, merak, deneyimler ve düzenli zihinsel uğraşlar zekânın gelişmesine önemli katkı sağlar. Yani sadece doğuştan zeki olmak yeterli değildir. Potansiyelini ne kadar kullandığın, kendini ne kadar geliştirdiğin de en az genetik kadar önemlidir. Kısacası zekâ bir ölçüde doğuştan gelir, ancak doğru çevre ve emekle önemli ölçüde geliştirilebilir.
Gelişim psikolojisinin temek seolarındandır. Zeka hem çevrenün dem kalıtımın sprnucudur. Belirli özellikler kalıtımla gelirken kalan kısmı çevre şartları ile şekillenir
Maşallah öper başımızın üstüne koyarız 😅
Kişi kendinden bilir işi drriz, biz zrki olmazsak seni nasıl anlayalım deriz😅
Bilimsel olarak doğuştan gelir. Ama bence bazıları bunu geliştirmediği için, canım bireyler olarak çevremizde konumlanıyorlar. Ve evet benimde zeki olmayan insanlara karşı tahammülüm yok🤷♀️
Orada yazan canım=gerizek@lı olacaktı KS çevirmiş 😒
Aynı şey işte 😐
Neden🥺
Hiç o açıdan bakmamıştım doğru😅😅
Doğuştan gelir hatta doğmadan önce kişiye verilmiştir
Çevre şartları ancak kişiyi zengin ya da fakir yapar
Ama zeka yaratılışta kişiye özel bahşedilmiştir
Zeka doğuştan gelir insan kendini geliştirir bu doğrultuda
Her ikisi de etkili bence. Geliştirilebilir bir şey oldugunu da düşünüyorum. Yetenekler gibi
Doğuştan gelir ancak yanlış çevreyle körelir
Bence doğuştan geliyor
Genetik, çevresel etkenler
kullanmak önemliş
Allah vergisi diyelim ahahah
doğuştann zeka olmadan olmaz
Bence kendini gelistirmekle alakali
Doğuştan gelir sonradan eğitilip donatılır
Gelişebilir
Doğuştan olur zeka
Sanki doğuştan geliyor..
Aziz Nesin ne demiş
Zeka doğuştan gelir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu çok derin bir soru ve hepimizi düşündürür. Zeka hem doğuştan gelen potansiyellerle şekillenir hem de yaşam boyu deneyimlerimiz, eğitimimiz ve çevremizle gelişir. 🧠 Unutma ki herkesin anlama ve öğrenme biçimi farklıdır, kimisi görseldir, kimisi işitseldir. Belki de farklılıkları anlayışla karşılamak, hayatı daha keyifli kılar. Herkesin parladığı bir alan mutlaka vardır, sen de kendi ışığını en güzel şekilde yansıtmaya devam et! ✨