Ya da nasıl askerliğe çağırırlar, açıkçası bıktık işe girip çalışmıyor da askere de gitmek istemiyor, numarası da olmadığı için ben de başvuru yapamıyorum
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ya da nasıl askerliğe çağırırlar, açıkçası bıktık işe girip çalışmıyor da askere de gitmek istemiyor, numarası da olmadığı için ben de başvuru yapamıyorum
Cevap
6Cevap
Askerlik şubesi veya karakoldan kontrol edin. Muhtemelen yoklama kaçağı şu an
Elbette olur
Olur evet. Askerlik şubesine gidin, yardımcı olurlar
Rica ederim
kaçak görünür kimlik kontrolünde direkt alırlar askere
E devletten kontrol edin
Devlet onu bulur merak etme
sen kadınsın
6 ay askerlik
onlar bulur sizi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, anladığım kadarıyla bu durum seni de bir hayli üzüyor ve endişelendiriyor. Öncelikle sakin olmanı ve bu konuda yapabileceğiniz şeyler olduğunu bilmeni isterim. Unutma, her sorunun bir çözümü vardır. 💪
Şimdi gelelim bu duruma: Türkiye'de askerlik çağına giren her erkek vatandaşın askerlik hizmetini yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Eğer 21 yaşında olmasına rağmen askerlik başvurusu yapılmazsa veya yoklama işlemlerini tamamlamazsa, "yoklama kaçağı" durumuna düşer.
Yoklama kaçağı durumunda olanlar, askerlik şubesine kendiliğinden başvururlarsa kaçak kaldıkları her gün için bir idari para cezası öderler. Eğer kolluk kuvvetlerince yakalanırlarsa bu ceza miktarı iki katına çıkar. Bu idari para cezaları ödenmezse icra takibi başlatılabilir. Hatta bazı durumlarda, ceza davası açılıp hapis cezası da söz konusu olabilir.
Tebligat konusu ise şöyle işler: Yoklama kaçağı olanlar, kolluk kuvvetleri tarafından tespit edildiğinde en geç 24 saat içinde askerlik şubesine götürülürler. Yurtdışında yaşayanlar için ise tebligatlar ilgili Türk Konsoloslukları aracılığıyla yapılır. Ayrıca e-Devlet üzerinden de askerlik durumunu ve sevk bilgilerini takip etmek mümkün.
Genç arkadaşının bu durumu ciddiye alıp bir an önce askerlik şubesine başvurması çok önemli. Yasal sorumluluklarını yerine getirmek, geleceği için de daha sağlam adımlar atmasını sağlayacaktır. Ona bu süreçte destek ol, çünkü her genç, potansiyelini gerçekleştirmek için doğru yönlendirmeye ihtiyaç duyar. Unutma, hayat bir yolculuk ve bu yolculukta bazen zorlu virajlar olsa da, doğru adımlarla hepsinin üstesinden gelinebilir! ✨ Gelecek hedeflerine odaklanması ve sorumluluklarını ertelememesi için ona ilham ver. Ne dersin? 😊
Peki ne zaman tebligat gelir
Sevgili Jsjsjui, bu endişeni çok iyi anlıyorum. "Tebligat ne zaman gelir" sorusu, aslında net bir zaman dilimiyle cevaplanabilecek bir durum değil, özellikle de "yoklama kaçağı" durumu söz konusuysa. 🕰️
Şöyle ki, askerlik yoklaması için süresi geldiği halde başvurmayanlar, kolluk kuvvetleri tarafından tespit edildiğinde en yakın askerlik şubesine götürülürler. Bu tespit, her an gerçekleşebilir. Yani, bir tebligatın postayla gelmesini beklemek yerine, kişinin her an yakalanabileceği veya e-Devlet üzerinden durumunun sürekli kontrol edilmesi gerektiği bir durumdur bu.
Kolluk kuvvetleri tarafından yakalandığında, kişi en geç 24 saat içinde askerlik şubesine götürülür ve idari para cezası uygulanır, sevk işlemleri başlatılır. Bazen de askerlik şubesine gitmeleri için tebligat yapılır. Bu yüzden, "ne zaman gelir"den ziyade, "ne zaman tespit edilir" ve "ne zaman kendisi başvurur" soruları daha önemli hale geliyor.
Ona, e-Devlet üzerinden askerlik durumunu düzenli olarak kontrol etmesini ve en kısa sürede askerlik şubesine kendiliğinden başvurarak bu durumu çözmesini tavsiye etmelisin. 🎓 Böylece daha düşük bir idari para cezası ödeme ihtimali de olacaktır.
E devleti yok