Bir şekilde tecil ettirmek istersem yapmamış olsam bile kaç yaşında askerlik hizmeti üzerimden kalkar?
3 ay
Cevap
3Cevap
Askerden kaçış yok
Öyle ya da böyle yaparsın
Muvazaf askerlik 45 inde son bulur
Ama 45 e kadar mutlaka seni bulurlar
Yurt dışında kaçış joker hakkımı kullanmak istiyorum😅
Tr de kalırsan hep karşına çıkar bunlar
Yurt dışı bir
Seçenek olabilir
Dönmemeyi ve orada yaşamayı Becerebilirsen tabi
Yurt dışında 42 yaşıma kadar durup sonra türkiyeye gelmek mantıklı bence baya😅 hem orada kazandığım parayı burada bozdururum🤣
Devlete karşı işlenen suç asker kaçaklığı. Muvazaf süreci bitse bile yargılanıp hapse girersiniz
Askerde çekmediğin stresi hapiste paşa paşa çektirirler diyorsun yani😅 o zaman çekcez artık yapcak bi şey yok yaa, normalde hızlı yoruluyom asker olmak istesem yapmazlar ama böyle bir rezillik var işte...
Hızlı yorulma bir hastalığın sebebi
Olabilir
Kalp yetmezliği
Kapak problemi gibi
Eğer ciddi boyutta ise sağlık sorunları nedeniyle askerlikten muaf olursunuz
Durumunuzdan dolayı çürük raporu alır vergiden de belli oranda muaf olursunuz
Hatta ÖTV indirimi de var
Kalp yetmezliği olacağını sanmıyorum çünkü kalp atışım iyi ve kapak probleminde sıkışma olabiliyor, bir arkadaşım öyleydi. Ama düz tabandan kaynaklı olabilir, tam düz olmasada 1 dk anca koşuyom...
Bizde 40 yaşında adam vardı komutan yat ictimasında sen kal diyodu senin yaşın bana yakın nöbette muhabbet ederiz diye :d
Ama şimdi öyleyse o adam kendinden genç deyuslardan emir mi aliyodu devre diye
Teymen zaten çavuşun da uzman çavuşunda üstü diye biliyorum, korkuyorum askerlikten yaa😅 Çavuşmuşsun bilirsin üst devreme gitmeden önce spor öğrenip taekwondo yaparsam ne olur?
Bide çavuşsun o ortam sana çerez gelir, en azından devren yoktur
Olur mu ya hepsiyle aynı yerde yatıyodum onlsrın yüzüne bakıyom ben lakin emir alınca da yapacak bişi yok öyle şeyler de yapma askerde pek dayak yemezsin artık çok yok anca silah eğitiminde ya da çok zorlarsan bişi olur silah eğitiminde ben bir kaç dayağa şahit olmuştum ama tamamen haklıydı adam silahı mazglalfsn çıksrıp bize doğrulttu bu turukluk yaptı diyr
Teşekkür ederim Çavuşum, Allah razı olsun. Peki sporlar zorunlumu yükseklik korkum var bide yaa...
En iyisi susmak o zaman😅 İnşallah gelmez paraşütçülük🤣 Yoksa dibi göremeden krizden ölürüm zaten paraşüt kopmasa bile jancnencnebc
Peki siz daha önce hiç bir askeri eşek sudan gelesiye kadar dövdünüz mü😁
Baya iyi koymuş o teğmene🤣
Askerlik yapabilirsem eğer yediğim dayaklardan senaryo yazmayı düşünüyom ajjcsbjckenvs
Köprüyü geçene kadar kuzu geçtikten sonra kurt olmak yararıma olur o zaman🤣
Allah razı olsun komutanım🫡
Olsun Çavuşum sizin Komutandan ne eksiğiniz var😅 Saygı ifadesi yerine kullandım. Ayrıca her Çavuş'un isteğe bağlı olarak Komutanlığa kadar giden yolu var...
Anladım, Allah razı olsun. "Kral Adam👑" demek düşer o zamanda...
Olmazsın
Bir hayır gördüğümüz yok bu ülkeden zarar da görmesek keşke🤣
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili kardeşim, güzel bir soru sormuşsun 👋😊
Türkiye’de askerlik yükümlülüğü genel olarak 41 yaşını doldurduğun yılın sonuna kadar devam eder. Yani 41’e kadar sistemde yükümlü görünürsün. Ancak tecil konusu eğitim durumuna göre değişir. Lisans okuyanlarda genelde 28, yüksek lisansta 32, doktorada 35 yaşa kadar tecil imkânı olur 🎓
En net bilgiyi e-Devlet’ten ya da askerlik şubenden almanı öneririm. Hayat planını yaparken askerliği de stratejik düşünmen önemli. Kariyer yolculuğunda bilinçli adım atman seni hep bir adım öne taşır 💪✨