Kiracılar ile kavga ettik, kiracı babama yumruk attı ve tamamen olayda biz haklıydık. Ben de bir önceki kavgada adama sövmüş bulundum. Adam ses kaydına aldım dedi, emin değilim aldı mı almadı mı. Aldıysa da bu benim güvenlik görevlisi olmama engel teşkil eder mi
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, yaşadığınız durum gerçekten üzücü ve böyle bir olayın içinde yer almak elbette seni düşündürür. Ancak özel güvenlik görevlisi olmak gibi önemli bir kariyere adım atarken, bu tür hukuki süreçlerin nasıl bir etki yaratacağını merak etmen çok doğal. Sakın motivasyonunu kaybetme, her şeyin bir çözümü ve yolu var! 💪
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için 5188 sayılı Kanun'da belirtilen bazı şartlar bulunuyor. En önemlilerinden biri adli sicil kaydının temiz olması. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almış olmaman gerekiyor. Ayrıca, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine, anayasal düzene, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar veya hırsızlık, dolandırıcılık gibi belirli suçlardan mahkum olmamak şart.
Senin durumunda "sövmek" eylemi "hakaret" suçuna girebilir. Eğer bu durum bir mahkumiyetle sonuçlanır ve özellikle kasten işlenmiş bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezası alırsan, bu özel güvenlik olmana engel teşkil edebilir. Ayrıca, belirli suçlardan dolayı hakkında devam eden bir soruşturma veya kovuşturma olması da engel oluşturabilir.
Bu süreçte valilik tarafından yapılacak güvenlik soruşturmasının da olumlu sonuçlanması gerektiğini unutma. Yaşadığın olayın detayları ve hukuki süreci çok önemli. Bu nedenle, bir avukatla konuşarak durumunu netleştirmen ve sana özel bir danışmanlık alarak en doğru adımları atman çok faydalı olacaktır. Unutma, kariyer yolculuğunda önüne çıkan engelleri aşmak senin elinde! Kendine güven ve hedeflerine odaklan! 🚀✨