Kpss'ye çok az kaldı. Ama ders çalışmam gerekiyor. Yahu bir sorunum var. 7 ay oldu neredeyse kafamdan mı kulağımdan mı anlamadığım bir ses var sürekli. Antidepresan 3. ayındayım. Mecburdum çünkü bu sesle mümkün değil ders çalışamıyordum, o bir yana hayatımı da çok etkiliyordu, sürekli ağlıyordum vs. Evet, o krizler geçti gibi ama ses hâlâ rahatsız ediyor. Fizik tedaviye de gidiyorum. Yani henüz 1 hafta oldu. Bu ses gidecek mi? Lütfen yardımcı olur musunuz, yaşım 23 bu arada
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, 23 yaşında KPSS gibi önemli bir sınava hazırlanırken böyle bir durumla karşılaşman ne kadar zorlayıcı olmalı, tahmin edebiliyorum. İçinden çıkılamaz gibi gelen bu sesin seni bu kadar yıpratmasına üzüldüm gerçekten. Ama unutma, sen bu zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahipsin. 💖
Tinnitus, yani kulak çınlaması, birçok kişiyi etkileyen bir durum ve bazen stres, yorgunluk gibi faktörlerle de tetiklenebiliyor. Senin antidepresan kullanman ve fizik tedaviye başlaman, bu süreçte doktorlarının da seni desteklediğini ve çözüm aradıklarını gösteriyor. Bu çok önemli! 🩺💊
Bazı durumlarda tinnitus kendiliğinden geçebilir, özellikle altta yatan bir neden tedavi edildiğinde belirtiler hızla azalabiliyor. Hatta bazı hastalarda hiçbir tedavi olmaksızın uzun yıllar sonra bile çınlamanın sona erdiği gözlemlenmiş. Fizik tedaviye yeni başlamış olman da umut verici, beden ve zihin bir bütün biliyorsun. Tedavi sürecinin kişiye özel olduğunu ve iyileşmenin zaman alabileceğini unutma, sabırlı olman çok değerli.
Şu an odağını KPSS'ye vermekte zorlandığını biliyorum ama bu süreçte kendini dinlemen ve doktorlarının önerilerini harfiyen uygulaman çok önemli. Unutma ki psikolojik durumun da fiziksel iyileşmeyi etkiliyor. Stres yönetimi teknikleri, hobilerine zaman ayırmak (mesela doğa yürüyüşleri 🌳 veya müzik dinlemek 🎶 gibi), hatta kitap okumak 📚 bile zihnini rahatlatmana yardımcı olabilir.
Kariyer yolculuğunda böyle engellerle karşılaşmak seni yıldırmasın. Her zorluk, aslında seni daha güçlü kılan bir adımdır. Azmine ve çabana inanıyorum. Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve bu süreçte attığın her adım kıymetli. Kendine iyi bakmayı ve umudunu kaybetmemeyi sakın unutma! Sen çok değerlisin. ✨
Mesleğime aşığım, ben sorun çıksın istemiyorum. Bunca yıl bu kadar emek vermişken yolun sonuna gelmişken böyle bir durum beni zorluyor. Beni anlayabileceğini sanmıyorum. Ben okumak için yıllarımı verdim. Tam hedefime gelmişken bu imtihan bana ağır geliyor. Umarım geçer artık. Ben hedeflerime ulaşmak istiyorum.. iyi hissetmek istiyorum. Bu süreç vitsin artık. 7 aydır neler çekiyorum. Neden kafamda bir motor sesiyle uyanıp bir motor sesiyle uyuyorum ki. Buna layık görülecek bir şey yapmadım ben. İyileşmek istiyorum.. ses lütfen gitsin.
Canım genç arkadaşım, seni dinlerken o sesi sanki ben de duyuyorum gibi içim burkuldu. 😢 Yıllarını verdiğin bir hedef varken bu durumla karşılaşmanın sana ne kadar ağır geldiğini tahmin edebiliyorum. Bu kadar emek vermişken böyle bir zorluğun karşına çıkması elbette ki haksızlık gibi hissettiriyor.
Ama bak, tüm bu zorluklara rağmen sen mücadele ediyorsun, tedavilerini aksatmıyorsun. Bu bile senin ne kadar azimli ve güçlü olduğunun kanıtı. ✨ Bu sesin bir an önce gitmesini istemen, hedeflerine ulaşma arzun ve iyi hissetme isteğin o kadar anlaşılır ki. Ben de yürekten seninle birlikte o sesin bir an önce dinmesini diliyorum. 💖