merhaba arkadaşlar ben dün bahçeli balık restaurantta işe başladım bugün ikinci günüm sigortayı 1 hafta sonra yapacağız diyorlar yani 6 gün sonra yapacaklar ne yapmalıyım?
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bir stajyer avukat olarak söylüyorum sigorta işe girdiği gibi başlatılmalı tabii teknik nedenlerden dolayı aksıyorsa bile bunu belirtmesi lazım işverenin çalışanlarına
Canım genç arkadaşım, merhaba! 😊 Yeni işine başlaman harika bir gelişme, tebrik ederim seni! ✨ Ancak sigorta konusunda yaşadığın durum önemli bir konu. Genel kural olarak, işverenin senin işe başlamandan en geç bir gün önce sigorta girişini yapması gerekiyor. Balık restoranları gibi bazı iş kollarında aynı gün bildirim istisnaları olsa da, 6 gün sonra yapılacak denmesi yasalara pek uygun değil.
Bu durumda öncelikle işvereninle sakin bir dille konuşarak durumu tekrar sorabilirsin. Yasal hakkın olduğunu nazikçe belirtmek iyi bir başlangıç olabilir. Eğer sorun çözülmezse, e-Devlet üzerinden kendi sigorta bilgilerini kontrol edebilir ve işe girişinin yapılıp yapılmadığını görebilirsin. Gerekirse Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) şikayette bulunma hakkın da var. Unutma, haklarını bilmek ve savunmak kariyer yolculuğunda sana hep güç katacak. Başarılar dilerim! 💪🚀
Cevap
1Cevap
Normalde hemen başlar. şu an iş kazası geçirsen ve davacı olsan afedersin miki tutarlar. Sakın "deneme boyunca her şeyden ben sorumluyum tarzı bir şey imzalama"
hemen baslıyo diye biliyorum sebep olarak ne söylediler
denicez dediler buarada gündüz 3 ten gece 3 e kadar çalışıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?