30 yaşından sonra yeniden başlamak için geç mi?

Merhaba,

33 yaşında bir kadınım. Çocukluğumdan beri yazı yazıyorum. Kendimi bildim bileli defterler dolusu hikâye, roman taslakları ve karakterler oluşturdum. Kurgu kurmak benim için hiçbir zaman zor olmadı. Hatta çevremde okuyan herkes hayal gücümün çok güçlü olduğunu söyler.

Ama işin acı tarafı şu ki, bugüne kadar bunu bir mesleğe dönüştüremedim.

Hayat şartları nedeniyle şu an bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. İşimi küçümsemiyorum, ekmeğimi kazanıyorum. Ama her vardiyadan eve döndüğümde içimde hep aynı his oluyor: Sanki asıl yapmak istediğim şeyi yıllardır erteliyorum.

Bir yandan da korkuyorum. Artık 30'lu yaşlardayım. Yayıncılık dünyası çok değişti, insanlar sosyal medyadan tanınıyor, yapay zekâ çıktı, binlerce kişi kitap yazıyor. Bazen "Acaba benim trenim çoktan kaçtı mı?" diye düşünüyorum.

En çok da şu düşünce yoruyor beni: Ya gerçekten iyi bir yazar olabilecek potansiyelim varsa ama bunu hiç denemeden ömrümü fabrikada tamamlar ve yıllar sonra "Keşke..." diyerek yaşarsam?

Aranızda 30 yaşından sonra bambaşka bir kariyere başlayan ya da çocukluk hayalinin peşinden giden oldu mu? Gerçekten geç diye bir şey var mı, yoksa en zor kısmı sadece ilk adımı atmak mı?

30 yaşından sonra yeniden başlamak için geç mi?