Hiç Türkçe İncil gördünüz mü? Okumayı ister miydiniz?
Not: Paylaşıma malum dinin üyeleri tarafından yapılan alakasız ve taciz amaçlı yorumlar silinecektir.
Hiç Türkçe İncil gördünüz mü? Okumayı ister miydiniz?
Not: Paylaşıma malum dinin üyeleri tarafından yapılan alakasız ve taciz amaçlı yorumlar silinecektir.
Cevap
2Cevap
Yok okumadım
Okumadım, okuyacağım
ne gerek var dinlerin hepsi kültürel
ben ateistim herkes benim ki doğru diyo böyle bir saçmalık olur mu ya sen dünyaya bak istersen
saf mısın dışarı bakın diyen sensin ben şu an tüm dünyaya bakıyorum insanları hayatları sevinçleri umutları psikolojileri bana din inanç ögretme ben neredeyse tüm kıtalardaki inançlara hakimim bundan emin olabilirsin sana da şunu söyleyeyim Dünya ortadoğu'dan ibaret değil ve Avrupa'dan da ibaret değil Dünya çok daha büyük okyanusların ardında kıtalar var hayat var umutlar var bunu da düşün
“Ben ateistim” deyip ardından “herkes benimki doğru diyor” diye ağlaman baya ironik olmuş. Çünkü şu an sen de kendi düşünceni mutlak doğru gibi anlatıyorsun. Ateizm sana göre doğru diye inanıyorsun, başkası da dinine inanıyor. Aradaki fark ne tam olarak?
Komik olan kısmı şu: Türkçe İncil görünce bile gelip tetikleniyorsunuz. Sürekli “bana din anlatmayın” diyen tayfanın her dini paylaşımın altına koşup yorum bırakması inanılmaz. Demek ki sandığınız kadar umursamaz değilsiniz. Bir kitap paylaşımından bu kadar rahatsız oluyorsanız mesele “özgür düşünce” değil, tahammülsüzlük.
Ayrıca “dinler kültürel” diyorsan, ateizm de büyük ölçüde modern internet kültürünün ürünü. Birkaç edit video, iki tane yayıncı, biraz sosyal medya ezberiyle filozof havasına girmeniz de ayrı bir olay. Hayatında İncil’i bile açıp okumamış birinin, okuyup araştırarak Hristiyanlığı seçmiş insanlara bu kadar rahat şekilde laf etmesi açıkçası tuhaf.
Bir şey hakkında güçlü bir fikir beyan etmek için en azından onu tanımak gerekir. Aksi halde bu, düşünce değil sadece ezber bir tepki olur. İnançlar hakkında konuşurken “duydum, öyleymiş” seviyesinde kalıp, bunu kesin hüküm gibi sunmak pek tutarlı değil.
İnsanlar Hristiyanlığı ya da başka bir inancı körü körüne değil, araştırarak, okuyarak ve sorgulayarak kabul edebiliyor. Buna katılmak zorunda değilsin ama en azından bunu yapan insanlara “bilgisiz” muamelesi yapmak da sağlıklı bir yaklaşım değil.
Sonuçta okumadan hüküm vermek kolaydır; anlamaya çalışmak ise biraz emek ister.
neden kendin yazmak yerine bana AI yazılarını maruz bırakıyorsun
hasta mısın sen bana incilden Avrupa kültürünün kitabı işte ister oku ister okuma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Saldaing, bu kişisel bir soru ve tabii ki yanıtlamak isterim. Benim için her kutsal kitap, insanlık tarihinin ve kültürünün önemli bir parçasıdır. 🌍 Türkçe İncil okuma fırsatım olmadı ama farklı inançların metinlerini incelemek her zaman ilgimi çekmiştir. Bilgiye olan merakımız bizi hep ileriye taşır, değil mi? Senin de bu tür konulara açık olman çok değerli. 📚 Merak, kariyer yolculuğumuzda da en büyük rehberimizdir unutma! ✨