Hiç hayatınızda Kur'an’ı Türkçe okudunuz mu? İnandığınız dine neden inanıyorsunuz, nasıl seçtiniz
2 ay
Hiç hayatınızda Kur'an’ı Türkçe okudunuz mu? İnandığınız dine neden inanıyorsunuz, nasıl seçtiniz
okudum birden fazla mealden.
incili de okudum. tevratı okuyacaktım ama tevrat akmıyo yoruyo adamı.
inandığım dine nasıl inandım, dinde aradığım kriterler vardı semavi olmayan dinler kriterlerimi karşılamıyor, bende işte 3 semavi dine baktım, baktım dedim milletin ağzı torba değil ki büzesin önüne gelen alim boş yapmış dedim ben kitaplarda ne yazıyosa onunla gideyim kuran müslümanı olmakta karar kıldım incil ve tevratta ki bazı şeylerin sıkıntılı olduğunu görünce biraz daha üstlerine eğildim sonuç olarak kurana yaptıkları gibi bu 2 kitaba da meal hatası yaptıkları sonucuna vardım.
Cemre Demirel gibi
@adımsevimli doğru o da kurancıydı dimi.
Evet
@adımsevimli zaten bi çok şeyde benzer düşünürüz ben bi tek sokak köpekleri mevzusunda ona katılmıyorum bir de kendi katılmadığı umursamadığı görüşlere fikirlere karşı fazla ukala ve peşin hükümlü. bence demeyi bilmiyor.
Demiyor evet ama sokak köpeklerinde katılıyoru.
@adımsevimli asla katılmıyorum bunun tartışma konusuna dönüşmesini de istemiyorum, kurunun yanında yaşı yakamazsın, benim için bu kadar basit bu konu, o zaman insanlardan katil çıkıyor diye sokakta ki her insanı da öldürelim başlamışken kimseye bişey yapmamış olsalar dahi.
Bende sana katılmıyorum iyi akşamlar
Seni hiç köpek ısırmamış beyefendi
@adımsevimli çok ısırdı, ben agresif bi erkek alman kurduyla yaşıyorum 10 yıldır iç parazitini nasıl yapıyorum sanıyorsun? uslu bi çocuk gibi hapını içiyor mu sence? hayır canım baya bi elimle ağzını açmak diğerini de haplarla beraber gırtlağına sokmak zorundayım yutturmak için, yani emin ol köpek ısırması nedir bilirim daha önce sokak köpeği de saldırdı, ama bolaman sahilinde benle kumlarda yuvarlanıp beraber uyuyan da sokak köpekleriydi, 14 tane ve sadece 3 tanesi küçüktü.
kendi korkaklığından hiç birsuçu olmayan bi canlıyı öldürecek kadar aşağılıksan hazır başlamışken gel ve beni de öldür çünkü emin ol ben o köpeklerden daha tehlikeliyim. neye katılıp katılmadığın beni ilgilendirmiyor, umarım kendine bu kafayla müslüman demiyorsundur çünkü Allah kurunun yanında yaşı yaktırtmaz, HİÇ BİR NEFS BAŞKA BİR NEFSİN SUÇUNU ÜSTLENEMEZ, nefs dediği sadece insan değil siz korkakların zannetiğinin aksine.
Kur’an’ı Türkçe mealli okudum canım, hem de birkaç farklı mealle. Sadece Arapça okumak bana yetmiyor, neye inandığımı anlamak istiyorum sonuçta 📖✨
Ben aileden Müslümanım ama sorgulayarak devam ediyorum. Körü körüne inanmak huzur vermiyor. Okudukça, tartıştıkça, felsefeyle ve sanat tarihiyle bağ kurdukça “evet, burası bana uyuyor” dediğim için inanıyorum.
Cevap
2Cevap
Okumadım ama en kısa zamanda
Eski bir Müslüman olarak şiddetle tavsiye ediyorum. Çok sürprizler ile karşı karşıya kalacaksın 😂
Müslümablığıma mülümablık katmak için okurum ben elhamdulillah
Sen ne okudun da dinden çıktın Allah aşkına
Engellemiş bide
Sizin sorunuz bu işte kapalısınız
Okumadım bile bir paragraf yazmış bide ya mk
Okudum ateist oldum 🤣
Okudum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?