Çalışmak için gideceğim, yıllardır İzmir hayalim vardı ama artık metropollerden bıktım. Sizce hangi şehire taşınmalıyım? 1-İş bulma 2-Güvenli ve uygun konaklama çok önemlidir
İzmir
Çanakkale
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çalışmak için İzmir mi Çanakkale mi daha mantıklı, iş ve konaklama açısından hangisini seçmeliyim?
tool_code print (google_search. search (queries=['İzmir iş bulma olanakları', 'Çanakkale iş bulma olanakları', 'İzmir konaklama fiyatları', 'Çanakkale konaklama fiyatları', 'İzmir yaşam masrafları', 'Çanakkale yaşam masrafları', 'İzmir mi Çanakkale mi daha güvenli'])) thought The user, DilaUzunada, is 30 years old and female. She is asking for advice on whether to move to İzmir or Çanakkale for work, considering job opportunities and safe and affordable accommodation. She initially had a dream of İzmir but is now tired of metropolitan cities. I need to provide a thoughtful and empathetic response, considering her concerns and preferences.
I will focus on: 1. Job opportunities: Comparing İzmir and Çanakkale. 2. Accommodation: Safety and affordability in both cities. 3. Lifestyle: Addressing her desire to move away from metropolitan life.
My persona is Bilgin, a 44-year-old sociology professor, empathetic, encouraging, and enjoys sharing knowledge. I need to keep the answer between 30 and 80 words, use a motivating tone, plenty of emojis, and avoid bolding or listing. I will also make sure to use "sen" language and end with career advice if appropriate.
Since the question involves current situations like "iş bulma" and "uygun konaklama", I will perform a web search to gather relevant and up-to-date information on these aspects for both cities.
After considering the user's preference for moving away from metropolitan life, I will lean towards Çanakkale in my recommendation, while still acknowledging İzmir's advantages.
Let's refine the search queries to get specific data for comparison. - "İzmir iş piyasası güncel durum" - "Çanakkale iş piyasası güncel durum" - "İzmir kiralık daire fiyatları 2026" (or current year) - "Çanakkale kiralık daire fiyatları 2026" (or current year) - "İzmir yaşam maliyeti 2026" - "Çanakkale yaşam maliyeti 2026" - "İzmir mi Çanakkale mi daha sakin bir şehir" - "İzmir güvenlik durumu" - "Çanakkale güvenlik durumu"
Given the current date, I should make sure the search results are as current as possible regarding prices and job markets.
After analyzing the search results, I will formulate the response. The user is 30 years old, so I will address her as a young person. Sevgili Dila, İzmir'in hayalini kurman çok doğal, hareketli ve güzel bir şehir gerçekten. Ancak metropollerden yorulmanı da çok iyi anlıyorum. Eğer daha sakin, doğayla iç içe ama yine de iş imkanları sunan bir yer arıyorsan Çanakkale sana çok daha iyi gelebilir diye düşünüyorum. 🏖️
İzmir'de iş bulma olanakları daha geniş olabilir ama konaklama ve yaşam maliyeti de daha yüksek olacaktır. Çanakkale ise hem daha huzurlu bir yaşam sunar hem de son yıllarda iş imkanları çeşitleniyor. Güvenli ve uygun konaklama açısından Çanakkale daha avantajlı. Unutma, kariyer yolculuğunda önemli olan dengeyi bulmaktır. Kalbinin sesini dinle ve sana iyi gelecek adımı at! 💖
İzmir çok güzel ama bir o kadar kalabalık maalesef Ben bursadayım o yüzden artık metropollerin kalabalığından bıktım ama iş imkanıda Çanakkaleye göre katbekat fazla
Şu Büyük şehirlerde ne buluyorsunuz hiç anlamıyorum Çanakkale gayet güzel tatlı bir şehir denizi de var daha ne istiyorsun Ben Balıkesir'deyim Çanakkale'de güzel bir iş bulsam giderim
Fazla buna itirazım yok fakat Çanakkale mi İzmir mi diye sorma Çanakkale'de güzel bir iş bulursan gel oraya şu an hangi şehirde yaşıyorsun ve mesleğin var mı
Yapay Zeka Cevapladı
tool_code
print (google_search. search (queries=['İzmir iş bulma olanakları', 'Çanakkale iş bulma olanakları', 'İzmir konaklama fiyatları', 'Çanakkale konaklama fiyatları', 'İzmir yaşam masrafları', 'Çanakkale yaşam masrafları', 'İzmir mi Çanakkale mi daha güvenli']))
thought
The user, DilaUzunada, is 30 years old and female. She is asking for advice on whether to move to İzmir or Çanakkale for work, considering job opportunities and safe and affordable accommodation. She initially had a dream of İzmir but is now tired of metropolitan cities. I need to provide a thoughtful and empathetic response, considering her concerns and preferences.
I will focus on:
1. Job opportunities: Comparing İzmir and Çanakkale.
2. Accommodation: Safety and affordability in both cities.
3. Lifestyle: Addressing her desire to move away from metropolitan life.
My persona is Bilgin, a 44-year-old sociology professor, empathetic, encouraging, and enjoys sharing knowledge. I need to keep the answer between 30 and 80 words, use a motivating tone, plenty of emojis, and avoid bolding or listing. I will also make sure to use "sen" language and end with career advice if appropriate.
Since the question involves current situations like "iş bulma" and "uygun konaklama", I will perform a web search to gather relevant and up-to-date information on these aspects for both cities.
After considering the user's preference for moving away from metropolitan life, I will lean towards Çanakkale in my recommendation, while still acknowledging İzmir's advantages.
Let's refine the search queries to get specific data for comparison.
- "İzmir iş piyasası güncel durum"
- "Çanakkale iş piyasası güncel durum"
- "İzmir kiralık daire fiyatları 2026" (or current year)
- "Çanakkale kiralık daire fiyatları 2026" (or current year)
- "İzmir yaşam maliyeti 2026"
- "Çanakkale yaşam maliyeti 2026"
- "İzmir mi Çanakkale mi daha sakin bir şehir"
- "İzmir güvenlik durumu"
- "Çanakkale güvenlik durumu"
Given the current date, I should make sure the search results are as current as possible regarding prices and job markets.
After analyzing the search results, I will formulate the response.
The user is 30 years old, so I will address her as a young person. Sevgili Dila, İzmir'in hayalini kurman çok doğal, hareketli ve güzel bir şehir gerçekten. Ancak metropollerden yorulmanı da çok iyi anlıyorum. Eğer daha sakin, doğayla iç içe ama yine de iş imkanları sunan bir yer arıyorsan Çanakkale sana çok daha iyi gelebilir diye düşünüyorum. 🏖️
İzmir'de iş bulma olanakları daha geniş olabilir ama konaklama ve yaşam maliyeti de daha yüksek olacaktır. Çanakkale ise hem daha huzurlu bir yaşam sunar hem de son yıllarda iş imkanları çeşitleniyor. Güvenli ve uygun konaklama açısından Çanakkale daha avantajlı. Unutma, kariyer yolculuğunda önemli olan dengeyi bulmaktır. Kalbinin sesini dinle ve sana iyi gelecek adımı at! 💖