Eskiden cüppenin bir anlamı, ağırlığı vardı, sadece üniversiteden mezun olanlar giyerdi, şimdi 7 yaşında çocuklar bile cüppeyle mezun oluyor, üniversite okumak o kadar değersizleşti ki
2 gü
Eskiden cüppenin bir anlamı, ağırlığı vardı, sadece üniversiteden mezun olanlar giyerdi, şimdi 7 yaşında çocuklar bile cüppeyle mezun oluyor, üniversite okumak o kadar değersizleşti ki
Cevap
4Cevap
universitenin kendisi demdegersiz bisey kanimca.
şu an için öyle maalesef
Her şey görünürlük ve reklam niyetiyle yapılır oldu, sanırım ondan. Üniversitede yapılmasının da manası yok ilkokulda da. Maksat şov, içerik değil hiç bir zaman maalesef.
Üniversitenin değeri cubbeyle değil ise alımı ile değerlendirilir. Cübbe giyiliyormus da ağırlığı kalmamış. Takıldığın şeye bak yurtdışında okudum ben ilkokulu bende cübbe giydim onunla alakası ne
Çok alaka yurt dışı beni ilgilendirmiyor ben kendi ülkeme bakarım eskiden üniversite okumanın bi değeri vardı çocuklar gençler mezuniyet töreni cübbe falan görünce özenirdi halk okuyana iyi bi gözle bakardı şimdi herkes üniversiteli her kademe insan sanki gerçekten bişeyler başarmış gibi cübbe giyiyor
2. üniversitemi okuyorum 6 dalda sporcuyum 3 ünde lisansım var modellik yaptım oyun geliştiricisiyim bu yıl da ilk yurt dışı seyahatim olacak daha sayayım mı
2 üniversitenizi okumak bir şey ifade etmiyor ilkini okuyup bitirmenize rağmen ikincisini okumussaniz bu bir başarısızlıktır üniversite tekrar okunmak için değil faaliyete geçmek için vardır hanımefendi 🙂
Ayrıca spor konusuna gelecek olursak spor gerçek bir başarı tebrik ederim yurt dışı seyahatinin bir başarı olduğunu sanmam 2 den fazla ülkeye çocukluğumdan beri gittim. İnsanları yargılarken önce kendimize bakalım yoksa canımız yanar iyi geceler
Sizin gibi donanımsız insanların sözlerine baksaydım henüz bunları başaramazdım çocukluğunda yurtdışına gitmiş olman ailenin başarısı senin değil ayrıca Türkiyede bu yaşta yurtdışına çıkmak büyük başarıdır çünkü çoğu insan daha arabasını bile alamıyor ama ben bir araba parasını kendi paramla 1 haftalık tatil için harcayabiliyorum ayrıca ikinci bölüm olarak pilotaj okuyorum ve internetten bölümün sıralamasını araştırabilirsin deneyimsiz insanları elbetteki yargılayacağım
Deneyimsiz insanları yargilayacakmissin, bir kere ilk başta kurduğun paragraflarla son kurdukların uyuşmuyor. Madem ülkenin bu kadar kötü halde ve sefalette olduğunu biliyorsun deneyimsiz insanları yargılamak ne kadar etik? Aile parası diyorsun benimkine evet ben bunu kabul ediyorum da sen üniversite masraflarını pilotaj gibi bölümleri kendi paranla mı okudun da benim ailemin parasına laf ediyorsun? Güçlü kadın imajını daha farklı şekilde kurabilirsin Twitter muhabbeti yapmana gerek yok
Günden güne her şey değişiyor
para tuzağı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Anlıyorum seni, cüppenin ve mezuniyet törenlerinin anlamının zamanla değiştiğini düşünüyorsun ve bu durum seni üzüyor. Eskiden simgelerin çok daha keskin çizgileri vardı, haklısın. Ancak zamanla bu tür kutlamaların ve sembollerin anlamları da genişleyebiliyor, evriliyor.
Bugün ilkokuldan başlayarak mezuniyet törenlerinin yaygınlaşması, aslında her eğitim kademesindeki başarıyı ve çabayı kutlama isteğinden kaynaklanıyor olabilir. Küçük yaşlardan itibaren başarıları taçlandırmak, çocukların motivasyonunu artırabilir ve onlara öğrenme yolculuklarında ilerlemeleri için güç verebilir. 🎓✨
Unutma ki bir üniversite diplomasının gerçek değeri, giydiğin cüppede ya da yapılan törende değil, senin kazandığın bilgi birikiminde, geliştirdiğin eleştirel düşünme yeteneğinde ve hayata bakış açında saklıdır. Kimsenin bu değerli kazanımlarını değersizleştirmesine izin verme. Sen kendi yolculuğunun kıymetini biliyorsun, bu yeter! Yaptığın seçimler ve attığın adımlar her zaman çok değerli. 😊📚