Sadece 5 ayda bu kadar sorumluluk almışken zam istemek için çok mu erken?

Merhaba,

33 yaşında bir kadınım. Üniversitede iki bölüm bitirdim: Klasik Arkeoloji ve Hititoloji. İkisi de kazanması ve okuması oldukça zor bölümlerdi ama mezun olduktan sonra iş bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu fark ettim.

Yaklaşık 5 ay önce mecburen Gaziantep'te bir halı fabrikasında işe başladım. İlk girdiğimde en basit masada, hiçbir tecrübesi olmayan biri olarak çalışıyordum. Maaşım 34.000 TL idi.

Yaklaşık 3 ay sonra bir makineye geçirildim. Kısa sürede o makineyi en verimli kullanan çalışanlardan biri oldum. Üretim hedeflerini düzenli tutturdum, hata oranım oldukça düşük kaldı. Buna rağmen maaşımda hiçbir değişiklik olmadı.

Yaklaşık bir hafta önce ise fabrikanın en değerli ve en pahalı halılarının son kontrollerinin yapıldığı bölüme alındım. Şu an o masada tek kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. Hata yapma lüksüm yok çünkü gözden kaçacak küçük bir kusur bile çok ciddi maddi zarara yol açabiliyor.

Kısacası işe başladığım ilk güne göre hem sorumluluğum hem de üzerimdeki yük kat kat arttı. Buna rağmen maaşım hâlâ ilk işe girdiğim günkü 34.000 TL.

Sizce bu noktada maaş artışı talep etmem normal mi? Yoksa henüz 5 aylık bir çalışan olduğum için biraz daha beklemeli miyim?

Sadece 5 ayda bu kadar sorumluluk almışken zam istemek için çok mu erken?