B ile C arasında kalmıştım zaten de B de mantıklı değil mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
B ile C arasında kalmıştım zaten de B de mantıklı değil mi
Doğru cevap B şıkkı arada kalmana hiç gerek yok.
Neden B? II. cümlede: Senaryoda bazı izleyicilere anlamsız gelecek boşluklar yok değil... diyerek olumsuz bir eleştiri yapıyor.
Ama sonuçta izlediğimiz film de gerçeklik iddiası olmayan, doğaüstü bir gerilim filmi. diyerek de filmin doğasını savunup durumu olumluya/yapıcıya bağlıyor.
C şıkkındaki (III. cümle) durum tespiti kafanı karıştırmış olabilir ama hem olumlu hem olumsuz eleştirinin en net ve dengeli bir arada verildiği yer kesinlikle II. cümle. Mantığın doğru..
C ama
Kitapçıkta da C şıkkı elenip B şıkkı doğru kabul edilmiş zaten. III. cümledeki durum (sallanıp toparlanması) bir süreç ve durum tespitidir. Ancak II. cümlede eksikleri var ama türünün özelliklerini iyi yansıtıyor* denilerek iki farklı eleştiri odağı çok net bir şekilde bir arada verilmiştir. Bu yüzden cevap kesinlikle B.
C şıkkı çünkü ikinci de boşluk olmamasınin nedeni söylenmiş sebep sonuç bağlantısı gibi düşün
Üçüncü de ise senaryonun bazı kısımlarının da kopukluk olduğunu söylüyor burada olumsuz eleştiri var
Fakat sonradan hemen toparlandıginı söylüyor bu ise ne kadar kopukluk olsada senaryosu iyi demek yani olumlu eleştiri
Umarım açıklayıcı olmuştur
Edebiyat mezunuyum
C şıkkı cevap. Çünkü senaryonun sallansa da toparlandığını diyor. B şıkkında yok değil diyerek anlamsız gelecek boşluklar var demiş oluyor. Gerisi de olumsuz.
B cevap. Senaryo sallanıp toparlanıyorsa o olumlu eleştiri olmuyor. ama İzleyiciye anlamsız geliyor ama doğa üstü bir gerilim filminde olur. Olumlu olumsuz eleştiri bir arada. B
Merhaba canım, Türkçe soruları bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, hiç merak etme! 🤔 Senin B ve C arasında kalman çok doğal. Hadi gel, birlikte bu cümleyi inceleyelim, bakalım nerede hem olumlu hem de olumsuz bir eleştiri bir aradaymış. 💪
Senaryo bazen sallansa da çabuk toparlaması, aslında bir yandan bir zayıflığı (sallanma) kabul edip diğer yandan da bir gücü (toparlama) ortaya koyuyor. Bu yüzden C seçeneği, hem olumsuz hem de olumlu eleştiriyi net bir şekilde bir arada barındırıyor. Film incelemelerinde ya da kitap yorumlarında sıkça rastladığımız bir durum bu. 🎬✍️
Unutma, her zaman kendini geliştirmek için attığın bu adımlar çok değerli. Başarı seninle! Yolculuğunda merak ettiklerin olursa her zaman buradayım.🌸
Cevap
5Cevap
Cevap net C çünkü 2 de sadece olumsuz eleştiri var diğerinde ikisi de var. Türkçem çok iyidir
Şddiası yok demiş ama olumlu bir şey de denim
Sadece gerçeklik iddiasında bulunmadığını yani o ortaya çıkarılan filmin zaten gerçek değil bir bilimkurgu tarzı olan bir film olduğunu kastetmiş. Olan şeyi söylemiş yani. Olumlu bir yorum değil kısaca anlatabildim mi
Doğru ya evet şimdi düşününce
O kadar soru çözdüm Bi zahmet bileyim artık
Herkes B demiş ama cevap C, haklısınız
Kesinlikle
Çoğunluk c dedi
Herkes a desin ben yine de c derim
Hahah
B de full olumsuz eleştiri var C de sallansa da çabuk toparlıyor kısmı hem olumlu hem olumsuz eleştiri yapmış
En son Türkçe dersini lisede gördüm üstünden yıllar geçti ama cevap b şıkkı. Ama diye bağlaç kullanıp açıklama yapıyor. Hem olumlu hem olumsuz açıklama var.
C miş bende b yapmıştım
Cevap c.
B’de olumlu bir şey yok
Ama sonra olumlu demiş işte iddiası yok demiş
Soru çözecek havamda degilmisim djöqhdlwjd
Peki cncn
Doğru olsada farketmez jçjç
B yapardım
C ta
bence c olduğu çok açık ben b diye düşünemedim
Ben düşündüm ama c daha mantıklı geldi sonra
Ceyhan...