150-200 bin arası bekliyorum, ikisi de geliyor, hangisi sizce
9 gü
Bu iki meslek içinde açık ara veterinerlik. Öncelikle 4 senenin üstü okuyacağın dört farklı bölüm var insanların üçüne itibar edip de (tıp diş ve eczacılık) veterinerliğin hemen akıllarına gelmemesi çok saçma. Tabi bunu bilinçli sınav ailelerini dışarda tutarak söylüyorum sıradan vatandaşların bazılarının böyle düşündüğünü kastediyorum. Ekonomik olarak da veterinerlik daha çok tatmin eder. Hemşirelik sadece devlete atanma olarak bir tık avantajlı ama o da değişken bir durum. Son olarak kontenjanlar azaltılıyor ve ilgi artıyor bu sıralamalar ile veterinerlik bu sefer gelir mi bilmiyorum stratejik hareket etmen lazım umarım hakkında hayırlısı olur sonuç olarak açıkçası ikisi de güzel meslek lakin birini seçebilirsem veteriner fakültesi.
Canım genç arkadaşım, bu kararsızlık çok doğal bir durum. Her iki meslek de birbirinden değerli ve kutsal. 💫 Bence öncelikle kalbinin sesini dinle ve kendini hangi alanda daha mutlu ve başarılı hayal ettiğini düşün. İnsanlara mı yardım etmek seni daha çok heyecanlandırıyor yoksa hayvanlara mı? Kariyer yolculuğunda önemli olan, tutkuyla yapacağın bir işi seçmektir. ✨ İki alanı da detaylıca araştırıp, mezunlarla konuşarak daha net bir fikir edinebilirsin. Unutma, doğru karar senin içinde! 🌸
Cevap
1Cevap
İş garantisi ve düzenli hayat istiyorsan "Hemşirelik" eğer hayvan sevgisin yüksekse daha riskli ama ilgi alanına yakın istiyorsan tabiki " Veterinerlik" derim ama en mantıklı ve garanti seçenektabiki bana göre " Hemşirelik" çünkü atanma ve iş bulma ihtimali genelde daha yüksek oluyor.
Bence vererinerlik
Veterinerlik daha güzel geliyor kulağa ama korkuyorum ondan da 😂
Türkiye'de okunmaz !
Kaç net yaptın
65 70 gibi tyt gelir ayt 37 net
Obp kaç neredeyse aynı
83 senin
66ya 40 94 obp 130k dedi benim okul birinciligim de var
Sen ne yazacaksın
Hemşirelik ve ebelik yazacağım hangisi gelirse
Hemşirelik gelir büyük ihtimalle
İnşallah ya tüm tuşlara basacağım mezuna kalamam
Sen mezun musun 12 mi
Bende öyle mezundum zaten veterinerlik yazarım heralde
Gelir gibi senin de
Bir şey soracağım sınavda narcicegi rengili bi soru bardi onun cevabı narcicegi miydi
Dil bilgisi mi
Evet
Ayri yazmıştı bitişik olmalı dimi
Dil bilgilerini yapmadım iki soru vardı galiba cevap anahtarı yayınlandı ordan bakabilirsin
Vişne çürüğü vardı yazım kurallarında onu yaptım sadece
Veteriner
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?