+1 yılArkadaşlar yazacaklarımda kesinlikle abartı yoktur, o nedenle önyargılı okunmaması amaçlı başta belirtmek istedim.
Asgari ücret ile ilgili olarak bir anımı paylaşmayı istiyorum.
Bursada büyük bir şirkete 2010 yılında, bölge sorumlusu olarak görüşmeye gittim.
Direkt firma sahibi ile güzel verimli bir görüşmem oldu. Bana 2 gün sonra yeniden gelmemi istedi. Gittim. Günlerden cuma. Bana Pazartesi hemen işbaşı yapabileceğimi belirtti.
Kendisine maaşımın ne olacağını sorduğumda bana "1000 tl veririm" şeklinde bir cevap verdi ama sanki 10 000 tl rakam söylüyor gibi bir havayla :-)
Bu arada, 15 adet farklı branşlarda uzmanlık belgem var. İşletme Mezunuyum.
Bende kendisine 1000 tl konusunda şaka yapıp yapmadığını sorduğumda, bana hem üzüldüğüm, hemde şaşırdığım bir dosya çıkararak, aynen şu cümleyi kurdu;
"sen 1000 tl yi az diyorsun da, bak burada 120 tane iş başvurusu var ve bunların 95 tanesi üniversite mezunu. Ne kadar maaş istiyorsun kısmına en yüksek maaş yazılan rakam ise 800 tl" şeklinde cevap verince, işleriniz açık olsun, sizinle anlaşamayız diyerek oradan ayrıldım.
O gün, hayatımın dönüm noktası oldu. İşe girmeme kararı aldım :-)
Kendim ne iş yapabilirim düşüncesi ile, cebimde kuruş olmadan ticarete atıldım ve şu an hamdolsun hem kendi işimi kurmuş durumdayım, hemde hatrı sayılır bir kazanç elde ediyorum.
Sözüm o ki; insan kalitesini kendisi belli etmeli. Üniversite mezunları işyerlerine gidip asgari ücrete ben çalışırım dedikten sonra, özellikle eğitim almamış yöneticiler ezmeye herzaman hazır durumdalar.
Kalitenizi kendiniz yaratın...26 Yorumla
Soran+1 yılSana katiliyorum ama yok ki bir dayanagim napabilirim adamlar almaz korkusuyka heo en fazla 1500 tl istiyosun. bizler yptik
- +1 yıl
İşte sıkıntı oradada ya maalesef.. Ben Üniversiteye sınav usulü yani hakkımla kazanarak girdim.
Ama şu an sınavsız girişler nedeniyle piyasa 2 yıllık mezun aynıyor ve hatta bunlar geçişlerle 4 yılı tamamlıyor.
Yani sen çalış çabala okulda 100 alabilmek için. Ama adam yan gelip yatsın 45 alsın.
Hayatını üniversite kazanmaya endeksle kendini.
Ama bir sistem gelsin ve üniversiteye 100 alabilmek için çalışan sen de gir, hiç çalışmayıp 45 alan arkadaşında girsin.
Üniversite bittikten sonra senin elinde de bir diploma, arkadaşının elinde de bir diploma.
Sen kendini 3000 tllik bilgiye sahip görüyorsun, ama arkadaşın zaten havadan sudan okul kazanıp mezun olmuş 800 tl alsamda olur gözüyle bakıyor.
İşverenler ise, görüşme esnasında ilk olarak senin diplomana bakıyor. Sistem nedeniyle üniversiteden şans eseri mezun olmuş arkadaşın 800 tl yazıyor başvuru formuna.
Hayatını ilerleme yönünde hedefleyip hakkıyla mezun olan sen ise bu rakamı görünce bütün şevkin kaçıyor ve oraya rakam yazamıyorsun...
Soran+1 yılson derece haklısın da napmalı bilmiyorum ki
- +1 yıl
Ben sana şunu önerebilirim. Eğer imkanın var ise, yabancı dil eğitimi al.
Eğer beni yönlendirebilecek biri olsaydı, üniversite dahi okumaz, oraya harcadığım para ile iyi bir yabancı dil eğitimi alırdım.
Lise mezunu arkadaşım, iyi bir yabancı dili olduğu için abartmıyorum aylık 15-20 000$ net geliri var.
Ben ise hâla onun %20 sine yetişmeye çalışıyorum. Üniversite mezunuyum...:-)
O nedenle artık diploma olarak düşünme bence. Hedeflerini belirle onlara koş. Ama nasıl yaparsın, ne tecrübeye sahipsin bilmiyorum.
Soran+1 yılsaolasın
- +1 yıl
estağ.. Allah yardımcın olsun
En İyi Cevaplar
Güzel kardeşim, çoktan çok olmaz. Ben de yeni mezunum üniversitemle alakasız biyerde pazarlamacı olarak işe başladım, kosgep iş yerlerine destek veriyor, yeni mezun daha önce sigortalı olarak biyerde çalışmamış kişilere is yerleri istihdam sağlayınca maaşlarının yarısını 3 yıl boyunca karşılıyo, şartı maaşı bankadan alacaksın ve dekontları 3 aylık periyotlarla kosgebe bildireceksin. Ben 1500 tl ye biyerde çalıştım patronum desteği aldı. Bence biraz bunun peşinde koştur işyerin sana 2000 maaş öder 1000 de kosgepten destek alır, hadibu da olmadı iş yerleri artık kendini geliştiren iletişimi güçlü kişiler arıyo, ilk zamanlar biraz sabret azimli gidersen zaten başarı seni takip eder ve bikaç yıliçinde hak ettiğin maaşı alırsın diye düşünüyorum, emek peşinde koşmak asla köyü bişey değil. Herşey yavaş yavaş..
04 Yorumla
Soran+1 yılOlayi anlamadim isyeri veriyor alan olayini beni aydinltirsan cok sevinirim
- +1 yıl
Kardeşim işyeri kosgeb e başvuru yapıyo, diyelim ki sana 1500 lira veriyor iş yeri, maaşını bankadan alıyosun maaş hesabından ve iş yerin bu dekontları kosgebe gönderiyor 3 aylık periyotlarda, sonra da senin 3 aylık maaşının tutarının yarısını oradan destek olarak alıyor yani 3*1500=4500 lira sen maaşını alıyosun, iş yeri de 3*750= 2250 tl yi kosgepten destek alıyo, ve bu 3 yıl devam ediyo o zamana kadar hem sen kazanıyosun hem iş yeri
Soran+1 yılOyle bir isyerini nerden bulacagim ki:(
- +1 yıl
Haklısın kardeşim asıl sorun bu gibi görünüyor, çok büyük kurumsal firmalarda zaten böyle bir şanaın yok, daha küçük ölçekli firmaları tercih etmeye bak, bir çok firmanın zaten böyle bir şeyden haberi de yok, görüşmelerde samimi olarak bunu dile getirirsen patronun seveceğini düşünüyorum çünkü çift taraflı fayda sözkonusu
+1 yılasgari ücretle işe başlanmasına karşıyım sizin gibiler o kadar düşük ücrete razı oluyor sonra piyasa dşüyor işverenler nasılsa ucuza bulurum diye kimseye yüksek maaşla işe almıyor. ama senn durum farklı 3 yıl olmuş ve bir yerden başlamalısın ilk başta başla iş yerinden memnun kalırsan kendini göstermeye çalış eğer gerçekten hakkını verirsen 6 ay sonra zam kapıda olur merak etme
00 Yorumla
Var. Hep çok başarılı oldum çoğunlukla hep en oldum ama atanamadım. En mal insanlardan atanan oldu başarı olarak yanımdan geçemeyecek insanlar ya ben atanamadım çıldırcam ya.
Çünkü hayatımız bir sınava odaklı geçiyor. Burada da özel çok az veriyor ve ben kabullenemiyorum yazık günah.
Razı olmak zor gerçekten insanın zoruna gider kim ne derse desin.01 Yorumla
Soran+1 yıltam bensin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
üni mezunu olupta asgari ücrete çalıştırılmak kadar aşağılayıcı bir davranış yok. Ne zorluklarla okunuyor o ünilerde.. Bence pazarda limon satmak patronları bu komik ücretler karşılığı zengin etmekten daha onurlu bir yaşam biçimi. Evli erkeklerin yapacak bir şeyi yok el mahkum ama ne bileyim yani bir şeyde söylenmiyo ki hassas konu çalışmayıncada aile eline mi baksın o dertde var. bir kere geçtim üni mezunlarını asgari ücret hiç bir insana yakışmıyor. Komik rakamlarla sürü psikolojisiyle hayattan bezdiriyorlar çoğu insanı. ve en kötü yanı mahkum ediyorlar o ücretlere.
13 Yorumla
Soran+1 yılAnan baban zengin deilse mwcbur oluyorsun secme sansin olmiyor
Soran+1 yılAynen oyle olsun.
Kesinlikle calışmamalı öyle şey mi olur senin 4 yıllık egitim masrafın bile en az 50 bin tl odan sonra git asgeri ucrete calış. Ama şöyle bişey olabilir girdigin yerde asgeri ucret başlarsın ve mevki ve imkanların yukselicekse tamam ama yok patron seni sömürekcekse sakın gitme emin ol kendine göre il bulabilirsin. Bende stajer mühendis olarak başladım ve stajda 3500 tl verdiler kabul etmedim şu an başka yerde cok iyi imkanlarda stajımı yapıyom. Bide şu var iş veren bana ne verebilrisin diye bakıyor dışarda o kadar mezun varken neden sana cok para verim diyor onuda düsün kendine artılar katmaya bak ne bilim yabancı diller olsun sertfika vb seyler gibi.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef Türkiye' nin gerçekleri böyle eğer torpilin yoksa maalesef bu yollardan geçmek gerekiyor. Eğer bir mesleği yapmaya karar verdiysen o meslekte uzmanlaşman şart. Uzman olman gerekiyorsa bu dikenli yollarda yürüyeceksin en güzel o yollardan yürüyenler tecrübeleniyor ve tabi ki bu yollarda yürürken üzerine yük yükleyenler olacak bu kişilerde işte sana bana üniversite mezunu olmana rağmen asgari ücretle seni çalıştırmak isteyerek tecrübesizliğini fırsata cevirenlerdir. Mecbur birsüre katlanmak gerekiyor.
00 YorumlaBir yerlere gelmek için alttan başlamamız gerekiyor, bu ülkede böyle maalesef... Bu iş bulma sorununu bende yaşadım, okuldan mezun olduktan sonra başvurdum bir çok yere, fakat geri dönenler ya askerlik durumuna takılıyordu ya da tecrübemin olmamasına. Tecrübe olayı çok saçma bir durum, sen olmazsan o almazsa ben nerede edincem bu tecrübeyi dimi? Ve maaşlar hep asgari ücret veya 1000TL gibi bir şey oluyor başlangıçta.
Baktım iş bulamıyorum askere gittim geldim, gene iş aramaya başlayacam inşallah (:02 Yorumla
Soran+1 yılhele şükür benim gibi halktan birileri çıkıyor buralar hep burjuva :/
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum. Bu ücrete çalışmam deyip, boş durmaktan iyidir. Bu süreyi çalışarak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda tecrübeyi arttırır bu arada başka işlerde kovalayabilirsiniz. Emin olun çok yüksek ücretli bulunan işler her zaman uzun süreli olmuyor. Burada birçok faktör ortaya çıkıyor. Bir kaç arkadaşım da dahil kısa sürelide olsa düşük ücrete çalıştık. Bundan gocunmayız, gocunulmaz da. Üniversite okumak ya da okumak iş bulmak ya da daha çok para kazanmak için yapılmaz, yapılmamalı. Dolayısı ile asgari ücret meselesi mezuniyet ile değil (mesleki bilgi ve tecrübe durumu oldukça önemli bir faktör) kişinin edinilmiş bilgi ve tecrübesi ile ilgili bir durumdur. Karar bu doğrultuda verilebilir. Şahsi görüşüm geçici bir süreliğine kabul edilebilir.
Başarılar.00 YorumlaÜniversite yi bitirdin diye kimse seni müdür yapmayacak bunu bil.
Üniversite senin için bir + dan başka bişey değil. İş dünyasında okuldan ziyade tecrübe önemlidir. Kendini bir oyunda çar gibi düşün yeterli Xp olmadan büyük mobları kesemezsin. Şimdi senin yapman gereken kendine bir sektör seçmek.
Ardından o sektörde çalışmak istediğin alanda en alt bile olsa bir düzeyden başlamak 3-4 yıl içinde istediğin yöneticilik pozisyonuna gelirsin.
Ben mühendisim ama şu an hastane yönetiyorum zamanında bankoda hasta kabulde bile çalıştım hemde senin beğenmediğin asgari maaşla. Anlatabildim mi?
Çalışmak istedikten sonra iş var. Ama sadece ÇALIŞANA..
İş yok diye ağlayana değil.01 Yorumla- +1 yıl
senin ananı gçtünden s. ikeyim emi
eğer mesleğinle ilgili çalışıyorsan buda ilerisi için yatırımdır akıllı olursan o meslekte çok para var ben 60-70 bin civarı maaş alan kimya mühendisleri biliyorum çünkü çalıştıkları fabrikada ürettikleri mamülün karışımını yani kimyasını ondan başka bilen yok yani cocacola gibi düşün bu işlerde para var merak etme kendini geliştirmeye bak birde nerede yaşadığın çok önemli ayrıca fen edebiyatmı yoksa mühendislikmi okudun onu belirtmemişsin
03 Yorumla
Soran+1 yılmesleğimle ilgili değil hocam veri girişi yapıcamm
Soran+1 yılmühendis olsam kimya mühendisi derdm
+1 yılOlmamasi gerekir fakat oluyorsa kisi oturup kendisini sorgulamali neden beni buna layik goruyorlar diye kimya bolumu mezunu olmanin dezavantaji sanirim bunlar kendi cabanla bir yerlere gelmek yerine torpil hakkini da kullanabilirsin ama sonuc ne olur bilemiyorum
00 Yorumlaaslında olmamalı o kadar okumuşsun ama iş hayatında deneyim tecrübe önemli gerçekten bir kaç sene dişini sıkıp tecrübeni arttırsan daha yüksek maaşlarla iş bulabilirsin... ama komik birşy oku oku asgari ücrete çalış hiç okumayıp bir yerde telefonla müşteri temsilciği yapsan daha çok maaş alırsın...
00 Yorumla
+1 yılMesleğinle ilgili bir yerde çalışmak istiyorsan asgeri ücrete katlanacaksın burada öğrendiğin her bilgi senin için bir artı olacaktır ve mesleki deneyimin artacaktır. 1-2 yılda ne kadar çok öğrenirsen senin için o kadar iyidir. Başka bir şirkete geçersin ve dolgun bir ücretle çalışmaya devam edersin. Güzel bir para kazanmak için fedakarlık yapmak gerekli...
06 Yorumla
Soran+1 yılmeslegimle çok alakalı değil az alakalı.
- +1 yıl
çalışmak istediğin meslek nedir?
Soran+1 yılhalkla iletişim sürekli iletişim halinde insanlarla konuşabileceğim insanlara faydamın dokunacağı bir iş
- +1 yıl
hangi şehirde yapacaksın? Bu da büyük bir etken.
Soran+1 yılAnkara da zor :D
- +1 yıl
minimum 1000-1250 civarı almalısın :) aşağısı kurtarmaz :)
+1 yılBurası Türkiye eğer üst makamlarda tanidigin vs yoksa bir hiçsin kbakma. Almanya'da adam. tezgahtarlik olmak icin okuyor ve bittiği zaman isi %91 hazır oluyor.
Normal şartlarda üniversite mezunu 2015 yılı ekonomisi ve enflasyonu goz önüne alındığında başlaması gereken ücret 2000 TL ve üzeri olmalı.07 Yorumla
Soran+1 yılyıldım ya
- +1 yıl
Bence yılma. Şöyle yap en azından bitirdigin bolum değil git başka bölümde ise gir birkaç sene mesela bankaya falan gir. Ne dixemi karistirdim yaw kbakma :) Eğer İstanbul'daysan tanıdığım bir kaç kimyacı abilerim var bana ulasabilirsen CV'ni onlara gondereblrm.
Soran+1 yılankarada yım :/
- +1 yıl
Bende yazılımla ilgileniyrm kime gitsem deneyimli deyip yüzüme. kapı kapanıyor, ee kardesim bize siz is vermezseniz biz deneyimi nerde kazancaz. Sabrettim nitekim. kocaelinde buldum. Şuanda staj niyetli gidyrm birkaç projeye calisyrz daha snra inşallah baslicagm
- +1 yıl
Ankara'da bir akrabam var ona da gonderebilirim CV'ni. Ulaşırsan bana elimden geleni yapmaya calisrm
Soran+1 yılulaştrcam
- +1 yıl
Mesaj at sana veryrm maili vs bekliyrm
sen burdakilere bakma bir çoğu ünv. okuyor bir çoğu 3 5 kuruşa karın tokluğuna çalışıyor. piyasa tecrübeye bakıyor. İstanbul'da ünv. mezunu değilsen mecbursun asgari ücretle çalışmaya. zamanla çalışıp tecrübe kazanıp kendini geliştirip iyi rakamlara iş bulabilirsin yoksa 3 sene boşsun o 3 sene de kendini geliştirseydin en azından asgari ücretten çalışsaydın karda idin noldu çalışmam çalışmam dedin 3 senen boşa gitti.
06 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın. ama millet tek asgari ücretli benmişim gibi davranıyor
- +1 yıl
bak senle şöyle kabaca bir hesap yapalım. 2011 de okul bitti. ilk işim öyle ünv. ile alakalı olmayan bir işti tezgahtarlık.
asgari ücrete 1 sene çalıştım. 700 liradan 8.400 lira kazandım. istediğim ufak tefek şeyleri aldım gezdim tozdum eğlendim ailemden para istemedim.
daha sonra muhasebe alanına yöneldim maaşım asgari ücret düzeyinde 900 liraydı. 2 sene de orda çalıştım. askere gidene kadar. 21.600 tl burdan da kazandım mı. topla =8.400+21600 totalde kazancım ne oldu 30 bin tl. 3 sene de 30 bin kazanmışım. senin kazancın ne kadar. e bunun yanında kazandığım tecrübeler de cabası. sen millete bakma çalış kendini yetiştir daha iyi iş bulursun zamanla kimse 3 binle işe başlamıyor kusura bakmasınlar.
Soran+1 yıl:) çok sağolasın. ilkkez güldüm. sen ne mezunusun şimdiş iyimi bari kazanç
Soran+1 yılolsun olsun sen hesaplı hayattasın Allah yardımcımız olsun inşallah :/ umarım yani bakalım kısmet kader
Her yer torpil bıktık artık cemaat te torpil yapıp adam sokuyor devlette torpil yapıp kendi adamlarını sokuyor her yer torpil bunların zeka seviyeleri sorgulanmalı hiç düşünemiyolar başkasının emeğini anlamıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yıl:((
- Para & Ekonomi konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılBaşlangıçta kabul edilebilir bir durum... Sonuçta bir yerden bir şekilde başlamak lazım fakat ama sadece başlangıçta... Önüne işte 6 ay sonra şu kadar, sene içinde şu kadar olacak tarzı bir tablo konulmuyorsa inan geçen zamanına yazık olur...
07 Yorumla
Soran+1 yılpazartesi başlıcam bugün evrak istemek için gelin dediler sence düzgünce konuşmalı mı bunlar
- +1 yıl
burada senin ilk önce tutumun belirlenmeli bence... İşe ihtiyaç durumun ne kadar vahim mesela? Çünkü onlar bunu kullanacaklardır. Ve sen itiraz etmediğin sürece nasıl olsa çalışıyor diyerek asgari ücretten devam edeceklerdir... Tabi bu dediklerim kurumsal firmalarda daha farklı işliyor, orda herşey kurallar doğrultusunda yürür...
Atalarımız kavgayı en başta yapalım ki daha sonra kavga etmeyelim derler. Sende bence karşılarında gelecek için neler olur, ücret politikanızı öğrenebilir miyim kendimi de değerlendirmek adını gibi sorular sorabilirsin...
Soran+1 yılhaklısın ama işte bana ilk görüşmede bin liradan başla dediler bende net bişi olmadığından tamam dedim şimdi iş ciddiye bindi en güzeli başlamadan bugün konuşmak bakalım
- +1 yıl
Başlama demiyorum zaten... Sadece ne olacağını ve nereye gideceğini de bil. En azından basit bir söz al, yarın aksi durumda da işten ayrılmak için ya da konuşmak için elinde bir nedenin olsun...
Bende üni mezunuyum ve böyle başladım. Çok vakit kaybettim sağda solda, kaportacıda çalışsam o vakitte şimdi sanayiide tükanım vardı o derece :)
Soran+1 yılahh ah onu sorma KESİNLİKLE haklısın geçti yıllar herşey için çok geç ya da erken bilemiyorum
- +1 yıl
Geç değil asla... Doğru zamanda doğru yerde olabilmek önemli olan... Hayatında başarılar dilerim, umarım bu sefer olmak istediğin yerde olursun ;)
Soran+1 yılya inşallah
+1 yılO kadar cok universite ve bolum acildi ki gereksiz yere, ihtiyac fazlasi. Sirf bulunsunlar diye. Hoca yok mezun var, razi olmasan da olacaksin. Her sey kazandirip oy alana kadar. O bolumu okumadan lise mezunuyken asgari ucretin ustunde kazanabilecegin bircok is bulabilirdin. Bir nargilecinin bile aldigi paralari duyunca akli kalkiyor insanin. Yanlis hukumet politikalari yuzunden bunlar
00 Yorumlaİşte bu yuzden kımya okumaktan vazgectim. Benmde kimya mühendisi tanıdıgım var oda cocacola fabrikasında calisiyor ama hep sikaytci bni ilgilendirneyen işleri bile ben yapıorum diyor valla cok haklısın canım tabi asla asgarı ucreti kucumsemek değil ama madem ilkokul mezunu adamla aynı parayi alican ünv okumann ne anlamı var
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret verilecek diye bir şey yok, ücret beklentini yazarsın. He asgari ücret de ölüm değil, herkes işe girişte üç beş milyar almıyor. İş tecrübesi bambaşka bir şey. Bence ücreti ne olursa olsun çalışma şartları iyi oşan bir işi kabul etmelisin artık. Zamanla istediğin kazanca da tecrübeye de ulaşırsın.
00 Yorumla
+1 yılseni çok iyi anlıyorum ben de işsizim şu an ne iş yaparsan yap işverenler asgari ücretten fazlasını vermiyorlar bir de üstüne üstlük 2-3 kişinin işini de sana yaptırıyorlar sigorta falan da yapmazlar zaten
04 Yorumla
Soran+1 yılsigorta ve yemek var hocam allahtan
- +1 yıl
hiç okumasaydık be keşke liseden sonra hemen çalışmaya başlasaydık alırdık yine asgari ücreti madem değişmiyor bişey. bizi bu duruma düşürenlere Allah versin cezalarını
Soran+1 yılhocam kööşeyi dönömüştük sen ne diyosun
- +1 yıl
içim kararıyor valla gelecekten hiç umudum yok hep kaygılıyım
+1 yılSevgili gizli kullanıcı, sakın böyle bir şey yapma. Kendine hakarettir, bu. Bir insan hayatında hiç okumamış olsun, ne ücret alacak? Asgsri ücret. Sen okumakla enayilik mi ettin. Bence direnmelisin. Salma kendini lütfen.
06 Yorumla
Soran+1 yılnapayım iş yok iş para lazım kyk kapımda düğün kapımda aile durumu ortada
- +1 yıl
Haklısın. Nişanlın da mı işsiz? Bir süre seni idare edebilir.
Soran+1 yılyok onun işi iyi sayılır memur
- +1 yıl
Endişelerini onunla paylaşmalısın. Anlayışla karşılayacağını tahmin ediyorum. Otur KPSS ye çalış. Bu fırsatı bir daha yakalayamayabilirsin. Asgari ücrete emeğini satacak kadar alçalma lütfen.
Soran+1 yıl84 le atanamadim. iyi bir is bulursan seslen
- +1 yıl
Hmm. Allah yardımcınız olsun. Keşke teknik bir bölüm okusaydınız. 80 ile atandım ben.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yillik mezunum bir mali musavirin yaninda 700 lira gibi komik bir rakama sigortasiz olarak çalışıyorum konya esnafinin pintiliginden kaynaklaniyor baska sehirde yasasam en az 1500 lira alirim ama bir yerden basla iki yil tecrube kazan cik baska yere gir tatmin edici maas alirsin
012 Yorumla
Soran+1 yılSenin durumda kotu kac saat kac gun bu para sigorta vs
Cevap sahibi+1 yılGunde 10 saat çalışıyorum standart ters bir durum olursa daha fazla çalışıyorum iki yildir ayni is yerindeyim
Soran+1 yılNasil ya saka mi 700 lira yani neden ole napiyosun ne is
Cevap sahibi+1 yılMaasebeciyim ben mali musavirin yaninda çalışıyorum
Soran+1 yılBu oranin mi muhasebesini yapiyosun
Cevap sahibi+1 yılHayir ya mali musavir sirketlerin resmi muhasebesini tutan kisidir is merkezin birinde ofisi var 100 tane firmamiz var onlarin resmi muhasebelerine bakiyoruz bende mali musavirin elemaniyim yani mali musavir ve ben ayni isi yapiyoruz ama kaymagi o yiyor
Cevap sahibi+1 yıl@Carmena sen oturuyormussun benim kicimin yere degmedigi zamanlar oluyor arti olarak cay yemek temizlik telefon gibi islerede ben bakiyorum
Soran+1 yılCidden pes eee neden dayaniyosun sana artisi olacak mi ilerde yani baska is yapsan
Cevap sahibi+1 yılMayista askere gitcrm ondan sonra biraz daha keyfi davrancam
Soran+1 yılAnladim Allah kolaylik versijn
Cevap sahibi+1 yılSaol
+1 yılBizimde Biyokimya okuyan bir akrabamız var oda iş bulamıyor aslında zor bir üni ama işte hatta bir aralar delirdi 9 ay evden dışarı çıkmadı şimdi ygs ye girecek
00 Yorumla
+1 yıliş deneyimi ister çoğu yer okulda öğrendiklerin bir yere kadar ve çalışmaya biyerden başlaman lazım benim tavsiyem gir başla bu arada yeni iş aramayada başla ve bişeyler ğrenerek deneyim kazan bu arada
00 YorumlaÜniversitesi okuyup 4 yıl boşa ömrünü cürütüp asgari ücret vermek bu hükümetin bir taktiği işte sonra herkes okumuş türkiyenin eeğitim seviyesi yüksek diyecekler ben aç ololduktan sonra prof olsam ne olur
07 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle bende açlıktan ölene dek bekledim ama yıldım artık her yanım borç bide kyk belası var
Soran+1 yılole valla zengin bir ailen yoksa gerisi faso fiso
Soran+1 yılinsana en çok her işi en güzel şekilde yapabilecekken böylesine değeri düşmesi koyuyor
Soran+1 yılo başımıdakide bize rastladı şans işte
Yani şimdi razi olmak gibi görme bunu bir yerden başlayıp kendine kattığın artılarla yükselir bu çark böyle dönüyor bacım.
00 YorumlaUzuldum. Hangi. Sehirdesiniz. Bende guzel bir is bulamadim. Kac yasina geldim hayatimi kuramadim. Ama fazla dusunmemek lazim. Hayati gelisine yasa
04 Yorumla
Soran+1 yılAnkara hocam
- +1 yıl
Bende ankaraliyim. Ank. Bahcelievlerde. Oturuyorum. Bende isssizim yapacak bisey yok. Ben liseden beri hep memur olmak isterdim olamadim. Diger isler bana gore degil. Isterlerse 10 bin maas versinler ayda istemem. Devlet memuru olim asgariucret versinler raziyim. Hem cahil insanlarla ugrasmak cok kotu. Asgari ucrete calisacagima dilenirim. Gss prim borcunu ne yaptin? Evlimisiniz siz? Daha once biryerde calistinizmi? Hep cemaatin picleri girdi butun kadrolara. Normalde milletin yuzune baknadigi tipler 5 bin lira maasla memur oldular. Birde muslumanliktan bahsederler. Ama az kaldi yakinda vatandasliktan. Cikacam. Hickimsede beni ataturkle sehitlerle kurtulus savsiyla kandiramaz. Afrikada dogsaydinda bu ulkede dogmasaydim
Soran+1 yılDilenmek cok mu iyi bir tek bu lfina takildim asgari ucreti buseklede yaftalamak dogru mu
İş arama sitelerinde dünya kadar kimyager arıyorlar
03 Yorumla
Soran+1 yılhiçbiri dönüş bile yapmıyor
- +1 yıl
dogrudan telefondan ara bire bir görüş en azından hemen sonuç alırsın
Soran+1 yılyıldım biraza hocam iş aramaktan vs zaten kaderden gittim bu salak bölümü okudum valla bıktım artık herleyden
Walla durumlar belli bu ulkede mecburkalirsan yapacak biseyyokpara olmadan da geçim olmuyo asgari ücret çok az ama lanetolasi kapitalizm insanları mecbur burakiyo
00 Yorumlaakp gençlik kollarina kstilabilirsin direk atanirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın zaten o olmadığından böyle oldum
bir yerden başlamak lazım kendini çalıştığın işte piyasaya tanıtman lazım sonra maaşın artar
02 Yorumla
Soran+1 yılçalışmalı yani
+1 yılYeni mezun ve deneyimsizleri ozel sektor kullaniyor evet, keske yapicak biseyler olsa
02 Yorumla- +1 yıl
Tabiki oyledir. Yapicak bisey yok ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun çaresini burada araman büyük çaresizliklik olur bende üni mezunuyum geçen yaz oldum şu an 10bin lira maaşım var
01 Yorumla
Soran+1 yılne iş yapıyorsan ben de yapayım
teyzemin oğluda ziraat mühendisi iş yok kasiyer olarak çalışıyo asgari ücret ben üniye gitmedim ama daha rahat çalışıyorum 2900 tl aylığım var sizce hangisi mantıklı okumakmı okumamakmı
10 Yorumla
+1 yılHayir razi olmam ki şu an universite okuyorum bu halimle mudurluk teklifi aldim bilisim alaninda cok yuksek parali isler yaptim. Kendini gelistirirsen yuksek maasin olur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 494 cevap paylaştı. Sabret orada calis begenirsen devam et o arada kendi bolumunle ilgili islere basvur ilk degilsin sonda olmayacaksin bunu unutma
03 Yorumla
Soran+1 yılçalışmalı mı diyorsun az değilmi ama para
Soran+1 yılben de 3 yıldır öyle yaptım ama işte. artık pes evlilik arifesindeyim mecburum bir yandanda
+1 yılYa 16 sene oku ondan sonra asgari ücretle çalış olucak şey mi, ozaman okumasaydin okuyacağın yerine çalışsaydin şimdi 2000 maasin olurdu çünkü tam çalışan herkes asgari ücret almak zorunda. .
04 Yorumla
Soran+1 yılOyle ama napcaz
- +1 yıl
Ne mezunusun
- +1 yıl
Tamam kimyaymis
- +1 yıl
Nerde oturuyosun İstanbul'da calisabilecegin yerler var kimya laboratuvarlari
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen çalıştım
En son bjr ise girdim 1200 maas tatil yok hep Mesai sabah 8 gece 10 11. Çıkışı
Ve o yerde amale 2700 kalfa 3500 para alıyor
Çıktım işten06 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar calistin ki orada. Ne mezunussun ki bide
Cevap sahibi+1 yılHarita ve kadastro okudum mezunum 2 yillik.
1 hafta çalıştım total station vereceklerdi anlasmada 2 tanede eleman. Ama oyle olmadı beni ayakci almislar civi cakmak icin
Soran+1 yılHaha bir haftalik parani alsaydin bari
Cevap sahibi+1 yılCagirmadilar
Soran+1 yılEe parani vermek icin cairirlarmi swn dayancan kapilarina he ben yaparmiyim ben de mala baglar alamam parami falan
Cevap sahibi+1 yılAmalelige terfi etcektim biraz daha dursaydim 2700 alıyorlar
En azından bir cvn dolar. Bölümünle alakalı bir meslek mi
04 Yorumla
Soran+1 yılçok da alakalı değil medikal bir firma onlarda sen üniversite mezunusun niye bu iş dediler ee napayım iş yok dedim
Soran+1 yılyapıyorum tez aşamasında bıraktım masraflı iş
Maalesef mecbursun razı olmaya.
Bir süre sonra emeğinin karşılığını alırsın.00 YorumlaMecbursan calisirsin.. Yine sen sanslisin bizim burada onu bile vermiyorlar sigorta da yok hatta :)
04 Yorumla
Soran+1 yılNwresi orasi :(
Soran+1 yılEe calisiyinmu
Bence olmamalı. İş bilmeyen torpilli insan kaynıyor memlekette zaten ^^
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen ve ben bu kadar kendimi parçaladım hayatım boyunca iyi birüniversite bitirdim ama yok burası bile sen üniversite mezunusun bu iş sana layık değil dedi ama napayım mecburum
+1 yılSen dogdugundam bu zamana kadar en guzel yıllarını ders calısmakla gecır. ÖSYM nın yapmıs oldugu sınavın stresını cek. o sınavdan kurtul Ùnıversıteyıı bıtır. gel bıde ıssız kal. sonra deki asgarı ucrete razı olmalımıyım dıye. sen razı olmuyosun razı olduruyorlar. mecbur kılıyorlar. yoksa sen razı mısın asgarı ucrete. ben ve benım gıbıler degıl
02 Yorumla
Soran+1 yılSen de oylemisin
- +1 yıl
Ben şu an oyle degılım. oyleydım ama bır zamanlar
Aslında olmamalı, ama bulursa şükretsin.
Ne biçim iş anlamadık ki.00 YorumlaAnkara hukuk mezunu olup ayda bin lira alan adam tanıyorum sen düşün
07 Yorumla- +1 yıl
Kendisi staj mı yapıyor yoksa normal çalışan mı? Staj yapıyorsa 1000 lira iyi para
önce asgari ücretle başlaman lazım, deneyimin arttıkça yükselir maaşın
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır okul müdürlüğü teklifi aldım , yıllardır öğretmenim özel bir okul da bana 2200 teklif ettiler isverinin kendini kurnaz sanmasından kaynaklanıyor benden önce ki müdür ise 6 yıldır o kurumda çalışıyormuş daha yeni 2400 olmuş maaşı
+1 yılyapacak birşey yok kardeşimn çalışır insan mecbursa çalışır yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlerde düzelme olacaksa maasinda olabilir. Fakat artik üniversite okumak marifet değil barajı gecen okuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılama benimki yüksekti barajdan falan
La o zaman niye okudun direk başlasaydım liseden sonra. He denemek için ilk 3 ay asgaridir o zaman farklı
00 Yorumla
+1 yılLisede bilgilendirilmek lazımdı. iibf fizik kimya biyolojı felsefe sosyoloji okunmaz demeliydiler bize. bende iibf liyim işsizim
10 YorumlaAza kanaat etmeyen çoğu bulmaz mış sen zaten iyisin sana hakkını verirler ama üniden mezun oldun diye cok para alıcan diye bir kural yok
00 Yorumla
+1 yılönce bir iş bulmalı hatta asgari altı da olabilir sonra zamanla düzelir herşey
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelecek vaad ediyorsa iş ve meslek olarak, başla. Değilse zor bir durum. Torpil olayına da inanmıyorum. İktisat okudum. Şimdiye kadar Demiryollarında ve Tarım Bakanlığında çalıştım. Gümrük Bakanlığıni kazandım ama gitmedim. Ve hiç bir tanidigim da yok. Diyeceğim o ki, çabalayinca oluyor. Kimse, kimsenin başına silah dayayarak şu Bölümü okuyan demedi. Hepimiz kendimiz seçtik.
08 Yorumla
Soran+1 yıl84 le atanamadim
Cevap sahibi+1 yılBen 88 ve 85 ile atandım.
Demekki biraz daha çalışman gerekiyor.
Soran+1 yılBu sene en son 92 atandi
Soran+1 yılKpss ye calistigim kadar oss ye calissaydim cerrahpasada doktordum. Sen sanirim 2014 kpss yi gormedin o sartlarda almamissindir 88 i.
Cevap sahibi+1 yılGördüm.
Ona da girdim 80 aldım.
At ile deve değil.
Onu bunu suclayip durma.
Kimyayi sen seçtin başkası değil.
Nimeti de külfeti de senin.
Soran+1 yılYa sen kimsin ya ben ne sartlarda yazdim biluyomusun bilemezsin ikinci sinava girmedim sehir sisina gidemedim mevlanannin bir sozu vardir once benimgectiim yollardan gec sonra beni yargila. ben turkiyenin en iyi ubiversitesinde okudum girdigim yil cok yuksek puanla girdim yuksek lisansimi derece ile bitirdim. Ama hayat iste snin gibi vasat insanlarin maval okumasiyla geciyor.
Cevap sahibi+1 yılHe yavrum he
Sen ancak ksde sızlanırsın.
çok akilliyim da iyi bir üniversitede okudum da... eeee sonuç ne sonuç?
Onu de bize... Tamam kolay değil issizlik. Buna değil itirazım. Itirazim bir yere yerleşmeyi beceremedigi halde ona buna çamur atmana. Torpil de bilmem ne de... torpil var doğru ama sen de otur çalış ve kimseye muhtaç olmadan yerleş. Gümrüğe de PTT ye alım yapiliyor lisans mezunu olarak. 3 yıldır neden giremedin birisine? Biraz da Kendine bak ablacigim be. ..
Cevap sahibi+1 yılO en iyi uniden aldığın diplomanı da masterını da munasip bir yere koy evde. Ona buna vasat diyeceğine otur rezilligine ağla. En iyi unide okusan ne? Issizsin işte... ona buna çamur atacağına bir tarafini sık da 90 al atan. Madem çok akillisin. Madem en iyi unide okuyacak capin vardı da niye atanamiyorsun boş beleş?
Hadi başka yerde anlat masalini. Hadi çocuğum...
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. o kadar üniversite okursun patronun lise mezunu olur hayat adaletsiz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende kariyere asgari ile başladım patron da babamın tanıdığıydı 2 sene öylr çalıştım şimdi 9 bini geçik maaş alıyorum bir yerden başlamak lazım
05 Yorumla
Soran+1 yılne iş yapıyonuz allasen on bin 9 bin
Cevap sahibi+1 yılMüdür yardımcısıyım şirkette bir bölümde
Soran+1 yılbana da bir iş bulur musunuz müdür bey diyesim geldi bu ne ya herks müdür ama benim babamın tanıudğı yokki işçiyim ben işçi kaldım :/
Cevap sahibi+1 yılAdam torpilli demesinler diye acayip yüklenmişti bana kaç kere işi bırakma noktasına geldim :)
Soran+1 yılneyse iş bulursan seslenirsin buradan
+1 yılhımm çok kötü üniversiteyi bırak lise okumayan bile 1500 200 alıyormuş :O
00 Yorumlabanada 1000 tl tekif etti deyyus kabul etmedim hala issizim
02 Yorumla
Soran+1 yılNe mzensun
Gizli Üye(30-35)+1 yılIlk baslarda asgari ucret normal sonra artar takma kafana
00 Yorumla"elim yüzüm düzgün akıllı biriyim"
diyen biri bence kariyer ve para konusunu konuşmamalı
Kariyer ne eline yüzüne bakar , ne de "kendini övmene"14 Yorumla
Soran+1 yılorada güzelim demek yerine elim yüzüm düzgün dedim neden yani görsel olarak çok şükür demek istedin. kendimiövsem gizli kullanıcı olmam. kendimi övsem alın teri deyip asgari ücrete tamah etmem. kendimi övsem çalışmam
Soran+1 yılyaşım olmuş 26 fidanlığımmı kaldı yeni mezunlar bile daha iyi işlerde çalışıyor
+1 yılİş olarak nedir peki, başlayacağın?
01 Yorumla
Soran+1 yılOfiste ilac ismi girme veri hzirlama
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bana ulaşır mısın
04 Yorumla
Soran+1 yılUlasirim sanirim da neden
Soran+1 yılOho ulas diyosun gizli oliyosun
Cevap sahibi+1 yılCanım sen yazana kadar birsürü erkek saçma sapan şeyler yazdığı için kapattım yazmadın buraya yorum yazıyorsun
Soran+1 yılEe mesaaj attim sana
+1 yılHayır nerde oturuyorsn
02 Yorumla
Soran+1 yılAnkara
- +1 yıl
İstanbul ve bursa gibi şehirlerde çok geniş iş imkanları var ama Ankara Sanayisi bu şehirler kadar yok tabii :) bilemiyorum. Kariyer. net ten falan bak
- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat