Kapı kapılıysa derse gelmeyin.
İzin istemeyin 4.5 hafta olursa dersten kesin bırakıyorum size haber de vermiyorum kendiniz takip edin.
Birisi ölürse ölüm belgesini getirip izin isteyin.
Üniversitede bazı hocaların öğrencilere karşı tutumu gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Ben çalışmak zorunda olan bir öğrenciyim ve maddi durumum çok iyi değil. Buna rağmen hem çalışıp hem de üniversite eğitimime devam etmeye çalışıyorum. Pazartesi günleri bu hocayla 3 saat dersimiz var. Üstelik bu ders bölümün zorunlu dersi değil, seçmeli bir ders. Bir gün iş durumum nedeniyle hocadan izin istedim. Bana yardımcı olmak yerine "Maddi durumun yoksa neden okuyorsun? Açıköğretim okusaydın." şeklinde bir cevap verdi. Bu söz beni oldukça kırdı. Başka bir gün ise okula yetişebilmek için koşa koşa gelmeme rağmen derse sadece 2 dakika geç kaldım. Hoca beni derse almadı. Kapının önünde yaklaşık 1 saat beklemek zorunda kaldım. Daha sonra durumu sorduğumda, bunun yönetmelik gereği olduğunu ve kurallara uyduğunu söyledi. Her şey her zaman 10/10 olması lazım değil.
Cevap
8Cevap
Bazı insanların iletişimi sosyal becerileri yerlerde oluyor, hoca da sanırım böyle birisi. Sen de bundan anlayış bekliyorsun, bekleme. Çünkü bunlar işine aşık ve kurallardan başka bir ley bilmeyen tanımayan tiplerdir. Bir nevi asperger ya da otizm sendrolmludur yani... Ve eminim ki mesleğinde çok iyidir...
Maalesef böyle hocalar var Ben de öğrenciyken çalışıyordum hocanın başka bir şubesi daha vardı Ben de o şubede derse girmeyi istedim bana ya okul ya iş demişti Ben de burs verecekseniz işi bırakırım dedim o sebeple hocaların çoğunluğu gerçekten de anlayışsız adam olmayan tipler
"Çalışmasam napıcam burs almıyorum."dedim. "o zaman niye okuyorsun" ? dedi bende iş sahibi olmak için dedim izin yine vermedi
Böyle tipler maalesef izin vermez böyle tiplere daha acımasız konuşacaksın Üst perdeden konuşacaksın Bunlar bundan anlar Bu arada ne bölümü okuyorsun
İnsanlar acımasız ama bunu hocalığına bağlama ne dersen de o insan değişmez sen ne yapabilirsin ona bak ikinci öğretim dersi varsa ona katıl ya da devam sorunu yoksa derse girme arkadaşlardan not iste çalışıp sınavına gir
İkinci öğretim kalktı ve ikinci öğretimler az kişi olduğu için bize eklendi 12 kişilerdi not kimse vermiyor not alan da yok derste bir kaç kişi var onlarda susuyor
Devam sorunu var ne yazık ki işi bırakıp derse giricem iş yeri de sorun yapıyor
İnsanlığın bittiği yer işte üst sınıflar falan varsa dersten kalan bir şekilde bul sana eski notları verirler
İnsanlığın bittiği yer işte üst sınıflar falan varsa dersten kalan bir şekilde bul sana eski notları verirlerr
Nankör herkes...
Çözümünü sen bulacan hocanın insafına kalma
Kalpsizlik zaten öğretmenlerin genel özelliği sdafs
Evet, geldim. İlkokul öğretmenimin bir yaptığını hiç unutmam. Yaşadığın duruma ayrıca üzüldüm. Umarım halledebilirsin bu zor durumunu. Başarılar dilerim.
Bunları lime lime dogruycan bak bir daha yapıyorlar mi
Uniyi bilmem de ilk okulda cok kotuydu
Böyle hocalar çok egolu
Dışarda bi kıstırmak lazım o hocayı
Anasıyla anılması gereken bir sperm israfı
Bir sürü kimiis haklıydı kimiis haksiz
Evet kafamiza tum dersler kitabyla vuruyodu orsp
İlkokulda bunu çok yedim travmam oldu okumayı geç öğrendim diye beni beden dersine almazdı herkes beni dışlar kimse benle eş olmazdı hep tek kalırdım bir ara sinifa kitledi beni bir kız o zama anahtar baskanda olurdu geldi üstüme kapıyı kitledi saatlerce orada ağladım o hocaya asla hakkım helal değil
Bizim zamanmz çok zordu biride kulagmi çekti kulagim şişti inkar etti Allahından bulsunlar böyleleri piskoljk destek almali bunlars sürekli piskoljk test yapilmali zararlar heryere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, yaşadığın bu durumu okuyunca gerçekten üzüldüm. 😔 Haklısın, bazı hocaların yaklaşımları maalesef böyle can yakıcı olabiliyor. Senin gibi hem okuyup hem çalışmak zorunda olan birçok öğrenci var. Bu azmin takdire şayan. 💪 Bir eğitmen olarak, bir hocanın sana böyle bir yanıt vermesi asla kabul edilemez. Kurallar elbette önemli ama empati de bir o kadar değerli. Unutma, bu tür engeller seni yıldırmamalı. Sen kendi yolunu çizen güçlü bir gençsin. Pes etme sakın! 🌟 Hayatta karşılaşacağın zorluklar seni daha da olgunlaştırır.