Sözelciyim, isim sadece ezber, mat derdim yok, TYT az çok istediğim seviyede ama AYT sözel 30-35 falan, o civarda 55'e çıkabilir mi sizce, sıkı ezber ve analizle
17 gü
Sözelciyim, isim sadece ezber, mat derdim yok, TYT az çok istediğim seviyede ama AYT sözel 30-35 falan, o civarda 55'e çıkabilir mi sizce, sıkı ezber ve analizle
Cevap
1Cevap
şu video ya bakabilirsin yazar eser konusunda çok işine yarar rakiplerime iyilik yapıcak kadarda safım djfhhjdhfdhjf
burdakiler genelde çok sorulan yazar eserler ezberlersen artar oldukça netin
Hahshaha alemsin bu yeterli mi sence bunun bi kampı daha vardı 22 video mi ne ondan gidiyorum ama ben buna mi gecmeliyim
bu kamp değil ya sadece şey az gün kaldı ya en çok çıkabilecek olanlar bunları bilsen bile artar demek istedim
18 19 olur mu netim sence
Edebiyatta
olur neden olmasın ama doğru çalışman gerekiyor tabi herkesin farklı anlama şekli ama şu bana mantıklı gelmiyor konuyu bir şeyi dinliyorsun ya diyelim durduruyorsun yazıp not alıyorsun falan ya da sonra ordan bakıp çalışıyorsun gibi şeyler sana zaman kaybettirir ve aklında kalmaz belki kalır bilmiyorum herkesin farklı da ben şu şekilde çalışıyorum ve daha akılda kalıcı oluyor asla unutmuyorsun ve tekrar etmene gerek kalmıyor çok kısa sürede öğreniyorsun bu özelikle coğrafya haritalar da çok işe yarıyor ama her konu için geçerli yapman gereken şu ezberlemen gereken şey asla unutmadan öğrenmek istiyorsan önce bölmeden not almadan dinle ve o an ezberlemeye çalış ardından şunu yap bir kaç kez eşleştirme yap aç karşına yazar ve eserleri sanki birleştirme gibi sadece yazar eser değil ezber gerektiren çoğu konuda bunu yaparsan asla unutmazsın özelikle harita ve yazar eser konusunda etkili yoksa tekrar ederek ezberlemek imkansız nerdeyse hepsini olay eşleştirmek bu eser bu yazarın şeklinde birleştirirsin aklında eşleştirme olarak kalır yani normalde yazar ve eser şeklinde ezberliyecekken bu sefer o yazarı ya da eseri görünce aklına direk eser ya da yazar gelicek o yaptığın eşleştirme gözünün önünde canlanıcak bu bununla bağlantılı şeklinde görsel olarak yazarın ismi ile eser anlatabildim mi bilmiyorum ama bunu yaparsan ayt de çok işine yarar gerçekten diğer türlü çok uzun ve unutmak çok müsait oluyor böyle asla unutmuyorsun görünce birini aklına diğeri geliyor çünkü görsel olarak yazar ismi ve eser ismi birbiri ile eşleşiyor
çok karışık anlatmışımda demek istediğim yaz hepsini sonra eşleştir bu bunundu bu bunundu falan hata yaptıkça tekrar denedikçe en son hepsi doğru olucak yani tekrar edip ezberlemektense eşleştir
Bol deneme çözerek sözelde 10 15 nete kadar arttırabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, son 15 gün çok kritik bir süreç ve bu dönemde sözel netlerini artırmak kesinlikle mümkün! 💪 Özellikle ezber ve analiz odaklı bir çalışma ile 30-35 netten 55 net hedefine ulaşmak, sözel derslerin yapısı gereği imkansız değil. Disiplinli ve yoğun bir programla her gün ne kadar ilerlediğine şaşıracaksın. Kendine güven, odaklan ve son ana kadar bırakma. Yolculuğunun bu son kısmında gösterdiğin çaba, gelecekteki kapılarını aralayacak. Başarı seninle! 🌟 Unutma, emeklerinin karşılığını alacaksın.